MENÜ

Bitlis’te ikna edilen bin 41 öğrenci okula kazandırıldı

Bitlis'te belirli nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak zorunda kalan bin 41 öğrenci, öğretmenlerin çalışmaları sonucu yeniden eğitime kazandırıldı.

Yayınlanma: 16 Mayıs 2024 20:32 Güncelleme: 05 Eylül 2025 07:58
Bitlis’te ikna edilen bin 41 öğrenci okula kazandırıldı

Bitlis'te belirli nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak zorunda kalan bin 41 öğrenci, öğretmenlerin çalışmaları sonucu yeniden eğitime kazandırıldı.

Bitlis il genelinde gerek öğretmenler gerekse milli eğitim müdürlüğü personelleri yürüttükleri ikna çalışması çerçevesinde 5 aylık bir sürede 521 kız ve 520 erkek olmak üzere toplam bin 41 öğrenci yeniden okulla buluşturuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okula devam etmediği belirlenen öğrencilerin eğitimlerine devamlılıklarını sağlamak amacıyla hem şube müdürlerinden hem de öğretmenlerden ekipler oluşturdu. Toplamda 20 ekipten oluşan ikna ekibi, özellikle köylerde 5 ay gibi kısa bir sürede yürüttükleri özverili çalışmalarla hem öğrencilerle hem de aileleri ile görüşerek öğrencilerin hayallerine kavuşmalarına aracı oldular.

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Tathtalı ve merkeze bağlı Konuksayar köylerine giden ekipler, Emsal Genç ve Mücella Üzerk adlı kızları yeniden okula kazandırdılar. Zaman zaman oluşturulan ikna ekibiyle öğrenci ve aileleri ile görüşmeye giden Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, 8. sınıf öğrencisi Emsal Genç'i okuluna, annesini ise lise diploması almaya ikna etti.

Geçtiğimiz eylül ayından bu yana temel eğitimde 932, ortaöğretimde ise 109 öğrenciyi yeninden okula kazandırdıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, "Çok bereketli bir gün oldu. Okulunu 8'inci sınıfta bırakan Emsal isimli genç kızımızı bir daha okula kazandırdık. Kızımız çeşitli nedenlerden dolayı okulunu bırakmıştı. İkna ekiplerimiz ile birlikte görüştükten sonra kızımızın hedeflerinin ne kadar büyük olduğunu, bundan sonra spor lisesine devam etmek istediğini bize söyledi. Eve gelince annesi ile de görüştük. Annesini de ortaokulu bitirdiğini duyunca, hanımefendiye bir teklifte bulunduk. Açık lise öğrencimiz olur musunuz dedik? Kendisi de memnuniyetle bunu kabul etti. Böylelikle kızımızı 8'inci sınıfa, annesini de açık lise öğrencisi yapacağız. Çalışmalarımız sene başından bu yana devam ediyor. Sene başından bu yana temel eğitimde 932, ortaöğretimde de 109 öğrenci kazandırdık. Toplamda bin 41 öğrenci kazandırdık. Sadece aralık ayında 308 öğrenci kazandırmıştık. Bu öğrencilerden biri de Emsal kızımız" diye konuştu.

Kırsalda bulunan 101 okulun fiziki şartlarının gayet iyi olduğunu anlatan Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Kırsalda fiziki altyapımız gayet iyi ve 101 ortaokulumuz var. Bu okullarımızın temel esprisinden bir tanesi de kız çocuklarımız ortaokulu bitirdikten sonra talep oluyor. Geçmişte kırsalda kız çocuklarının okumalarının önünde problemler vardı. Çocuk ilkokulu bitiriyordu. Ortaokul, lise derken uzun bir süreç oluyordu. Şimdi kapısının önünde ortaokulu bitirdiği için artık böyle bir süreç yaşamıyoruz. Şu an okul terklerinin olduğu yerler, kırsal yerler. Ortaokulların olmadığı yerler. Kızımız için, annesi için bugünkü çalışmalarımız hayırlara vesile olur inşallah."

Okula tekrar gitmenin heyecanını yaşayan 8. sınıf öğrencisi Emsal Genç ise spor lisesinde okuyarak sporcu olmak istediğini söyledi.

Anne Fadime Genç de, kızının okulu bırakmasına çok üzüldüğünü, ancak yeniden okula gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Korkmaz ve ekibine teşekkür eden anne Genç, kendisinin de açıktan lise okuyacağını söyledi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı
Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Tüpraş ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle rafinericilik alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor. Program kapsamında meslek yüksekokulu öğrencileri hem teorik eğitim hem de rafin

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programında Ramazan ayının manevi atmosferi milli değerlerle buluştu.Üniversitede "Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen program, 12 Mart İstiklal Marşı’n

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Uluslararası Öğrenci İftarı" programı farklı ülkelerden öğrencileri aynı sofrada buluşturdu."Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda birlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu öne çıktı.İnsan Ha

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde sanayiciler, protokol üyeleri ve eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hamilik’ iftarında bir araya geldi.Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’n

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:39
İkindi 16:05
Akşam 18:46
Yatsı 20:02

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17