Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avcılar'da düzenlenen Uluslararası Engelli Hakları Zirvesi'ne gönderdiği video mesajında, "Değişimin...
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avcılar'da düzenlenen Uluslararası Engelli Hakları Zirvesi'ne gönderdiği video mesajında, "Değişimin temsilcileri olarak engelli bireylerle birlikte herkes için kapsayıcı, erişilebilir ve sürdürülebilir bir dünya inşa edebiliriz" dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Engelli Hakları Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Guterres mesajında, engelli bireylerin haklarının farkına varılmasının bir adalet meselesi olduğunu belirterek, bunun aynı zamanda ortak geleceğe bir yatırım olduğunu vurguladı.
Engelli bireylerinin haklarının BM'nin 2030 gündeminin kimseyi geride bırakmama konusundaki temel vaadinin de merkezinde yer aldığını aktaran Guterres, "Birleşmiş Milletler'in Engellileri Dahil Etme Stratejisi, yalnızca politika olarak değil, programlarda ve operasyonlarda da engellilerin dahil edilmesine ilişkin etkinliklerin performansını artırmak için bir taahhüddür" dedi.
Guterres, "Hedefimiz belli. Engelliler de dahil olmak üzere tüm insanların eşit fırsatlardan yararlanabildiği, karar alma süreçlerinde tam söz sahibi olduğu, ekonomik, sosyal, politik ve kültürel hayattan gerçek anlamda yararlandığı bir dünya" ifadelerini kullandı.
Bu konuda daha azının beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Guterres, "Değişimin temsilcileri olarak engelli bireylerle birlikte herkes için kapsayıcı, erişilebilir ve sürdürülebilir bir dünya inşa edebiliriz" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İstanbul Valiliğinden dolandırıcılık uyarısı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük