Fatih'teki bir restoranda hamburger yerken boğazına yemek kaçan kadın müşteriyi, ilk yardım eğitimi olan restoran yöneticisi kurtardı.
Fatih'teki bir restoranda hamburger yerken boğazına yemek kaçan kadın müşteriyi, ilk yardım eğitimi olan restoran yöneticisi kurtardı. O anlar, restoranın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, Fatih ilçesi Millet Caddesi üzerinde bulunan bir hamburger restoranında dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Kız çocuğuyla birlikte restoranda hamburger yiyen kadının boğazına yemek kaçtı. Edinilen bilgiye göre, kadının boğulduğunu gören personeller durumu restoran yöneticisi Serhat Can Aygül'e haber verdi. İlk yardım eğitimi almış olan Aygül, hemen kadının yanına geldi. Aygül, "Heimlich manevrası" yöntemiyle müdahalede bulunarak kadının hayatını kurtardı.
"Müşterinin boğazından yemeği çıkardık"
Yaşananları anlatan restoran yöneticisi Serhat Can Aygül, "Müşterimiz servisten yemeğini alıp çocuğuyla beraber oturmuş. Masada yemeğini yerken boğazına yemek kaçıyor. Ben de o sırada ofiste işlerimizi hallediyordum. Vardiya müdürü bana seslendi. O sırada ben de acil bir şey olduğu için koştum. Lobiye çıktığımda müşterinin boğazına yemek kaçtığını ve nefes alamadığını fark etmiştim. Heimlich manevrası yaparak müşterinin boğazından yemeği çıkardık. Sonra kendisi bana teşekkür etti. Sarıldı ve ağladı. Biz de duygulandık. Restorandan ayrıldı. Biz de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Gerekirse hastaneye götürebileceğimizi, refakatçi olabileceğimizi söyledik. Kabul etmedi" dedi.
"Nefessiz kalıp bilincini kaybedecekti"
Müşterinin çocuğuyla beraber oturduğunu söyleyen Aygül, "Kız çocuğu vardı. Çocuğa da çok üzüldük. "Anne" diyerek ağlıyordu. Hamburger almıştı. Onu tüketiyordu. Müdahale etmeseydik nefessiz kalıp bilincini kaybedecekti. Biz yardımcı olamasaydık 112'yi arayacaktım. Durumu hemen bildirecektik. Allah'tan müdahalemiz başarıyla sonuçlandı. Kadının hayatını kurtarmış olduk" diye konuştu.
"Şirket bize bunun eğitimini veriyor"
Kadının 38-39 yaşlarında olduğunu ifade eden Aygül, "Müşteride herhangi bir sağlık problemi olmadı. Biz ilk yardım eğitimi alıyoruz. Şirket bize bunun eğitimini veriyor. Acil müdahalede personel ve müşteriye müdahale edebiliyoruz. Sertifikaya da sahip olduğum için kendime özgüvenim de vardı. Direkt müdahale etme gereği duydum. Başarılı da olduk" dedi.
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.Vezirköprü Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen programa Kaymakam Özgür Kaya, Belediye Başka
Gastronomi şehri Gaziantep’te bayram ziyaretlerinde ikram edilen Türk kahvesi geçmişten gelen kültürel bir gelenek olarak öne çıkıyor.Bayramlarda Türk kahvesine olan ilgi geleneksel ikram kültürü nedeniyle artarken, bayram ziyaretine gelen misafirlere bak
Adıyaman’da Ramazan Bayramı dolayısıyla görev başında olan personellerin bayramı kutlandı.Adıyaman’da Ramazan Bayramı kapsamında gerçekleştirilen programlar çerçevesinde, Vali Osman Varol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, milletvek
Eskişehir Valiliği, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.Eskişehir Valiliği, bayram tatili dolayısıyla artan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek sürücülere yönelik bir bilgilendirme mesajı yayı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde heyelan nedeniyle 1 belde ve 10 köy yolu ulaşıma kapandı.İlçeye bağlı Mutluca köyü mevkisinde aşırı yağışlar sonrası dev kayalar yola düştü. Heyelanın meydana geldiği yolda trafik iki yönlü ulaşıma kapandı. Kara yolları yol
Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan Almanya vatandaşı Nicole Gottschalk, Manavgat İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasiminde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İslamiyet’i araştırdıktan sonra bu kararı aldığını belirten Gottschalk, "Ayla"
Yurt genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Akdeniz ve Ege’nin iç, İç Anadolu’nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde karla karış
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde balık restoranı bulunan Maşallah Kocaman, Ramazan ayında yaptığı 290 bin TL’lik hasılatı Filistin’e gönderdi.Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde balık restoranı bulunan, daha önce Bursa Yemek Festivali’nde 1 günlük hasılatı G
Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
03Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
04Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
05İran’ın İsrail’e saldırısında Mescid-i Aksa yakınlarına füze parçası düştü: 1 yaralı
06İsrail’den Beyrut’taki Hizbullah hedeflerine yeni saldırı dalgası
07Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki ABD üssüne İHA saldırısı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük