MENÜ

Borsacı Nihat Özçelik’in 38 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi

Borsacı Nihat Özçelik’in, birkaç emniyet görevlisine rüşvet verip yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 38 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. Ara kararını açıklayan mahkeme sanıklar arasında para h...

Yayınlanma: 15 Ekim 2024 14:24 Güncelleme: 09 Eylül 2025 01:23
Borsacı Nihat Özçelik’in 38 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi

Borsacı Nihat Özçelik’in, birkaç emniyet görevlisine rüşvet verip yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 38 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. Ara kararını açıklayan mahkeme sanıklar arasında para havale işlemlerini gösteren rapor düzenlenmesine hükmetti.
Borsacı Nihat Özçelik’in 2023’de birkaç emniyet görevlisine rüşvet verip yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla 4 ayrı suçtan 38 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada başka suçtan tutuklu sanık İ.H.A. ve bazı tutuksuz sanıklar ile müştekiler hazır bulundu. Taraf avukatlarının da katıldığı mahkemeye tutuksuz sanık Ahmet Korkmaz Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

“Çalışmış olduğum iki birimde de proje yetkim veya birini sorgulama yetkim yoktu”
Savunma yapan tutuksuz sanık M.Ç., polis memuru olduğunu ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Nihat Özçelik’i tanımıyorum. Kendisiyle bir irtibatım veya para alışverişim olmamıştır. Bu kayıtlarda da mevcuttur. Ali Kıymık’ı da tanımıyorum. Bu bir rüşvet işi değildir. Rüşvet oluşturabilecek bir durum söz konusu değildir. Çalışmış olduğum iki birimde de proje yetkim veya birini sorgulama yetkim yoktu. Üzerime atılı suçlamaların hepsinden beraatımı ve adli kontrollerimin kaldırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamını ve eksik hususların giderilmesini talep etti.

Adli kontrol tedbirlerini devamına hükmedildi
Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, aralarında sanık Nihat Özçelik’in de bulunduğu 5 sanığın adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti.

Sanıklar arasında para havale işlemlerini gösteren rapor hazırlanacak
Mahkeme heyeti, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu’na yazı yazılarak, MASAK’dan alındığı belirtilen hususlara ilişkin herhangi bir rapor düzenlenip düzenlenmediğinin sorulmasına karar verdi. Heyet ayrıca, söz konusu raporun bulunamaması halinde sanıklar arasında para havale işlemlerini gösteren rapor düzenlenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden:
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Nihat Özçelik’in müştekiler ile arasındaki ticari ilişkinin bozulması sonrasında aralarında husumet oluştuğu, husumet sebebiyle taraflar arasında birçok soruşturma olduğu anlatıldı.
Şüpheli polis memurlarının olaya ilişkin buluşmalarında tanınmamak için gözlük taktıklarının aktarıldığı iddianamede, şüpheli polis memurları arasında hayatın olağan akışına aykırı olacak şekilde para alışverişinin bulunduğu belirtildi.
Hazırlanan iddianamede, şüpheli Nihat Özçelik’in ‘yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs’ suçunu işlediği, şüpheli Özçelik tarafından kendisinin katılan olarak yer aldığı ve devam etmekte olan bir yargılamada husumetli olduğu müştekilerin ceza alması amacıyla mağdur T.K. üzerinden tanık olarak beyanda bulunmaya zorladığı, Özçelik’in kendi lehine ve karşı taraf aleyhine sonuç doğurabilecek bir karar verilmesi amacıyla hukuka aykırı olarak eylemde bulunduğu kaydedildi.
38 yıla kadar hapis talebi
Hazırlanan iddianamede şüpheli Nihat Özçelik’in ‘rüşvet vermek’, ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ ve ‘birden fazla kişiyle birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından toplamda 14 yıldan 38 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
İddianamede diğer 4 şüphelinin ise aynı suçlara ek olarak ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘rüşvet almak’ suçlarıyla birlikte 7’şer yıldan 43’er yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
İddianamede diğer 4 şüphelinin ise aynı suçlara ek olarak ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘rüşvet almak’ suçlarıyla birlikte 7’şer yıldan 43’er yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Kocaeli’de şubat ayında aranan 397 hükümlü yakalandı

Kocaeli’de şubat ayında aranan 397 hükümlü yakalandı

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, kentte şubat ayında gerçekleştirilen güvenlik operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan 397 hükümlünün yakalandığını bildirdi.Vali İlhami Aktaş, Karamürsel Alp Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında, kentte vatanda

Kütahya’da uyuşturucu ile mücadele çalışmaları

Kütahya’da uyuşturucu ile mücadele çalışmaları

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından, son iki hafta içerisinde uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 32 ayrı olayda yakalanan 59 şüpheliden 12’si tutuklandı.Yapılan çalışmalarda; 41 kilo 851 gram uyu

Tekirdağ’da narkotik uygulamalarında 172 kişiye adli işlem

Tekirdağ’da narkotik uygulamalarında 172 kişiye adli işlem

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 11 ilçede 65 mahallede gerçekleştirilen narkotik uygulamalarında 172 kişi hakkında adli işlem yapılırken, 11 şüpheli tutuklandı.Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tara

Sancaktepe polisi mıknatıslı gizli bölmede uyuşturucu ele geçirdi

Sancaktepe polisi mıknatıslı gizli bölmede uyuşturucu ele geçirdi

Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin şüphe üzerine takibe aldığı araç, Çekmeköy’e kadar izlenerek durduruldu. Araçta mıknatıslı düzenekle açılan gizli bölmede uyuşturucu madde ve 36 bin 300 TL ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı.Edi

Şüphe üzerine evine kurduğu kamerayı izleyince dehşete düşmüştü: Bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis

Şüphe üzerine evine kurduğu kamerayı izleyince dehşete düşmüştü: Bebeğine şiddet uygulayan anneye 6 yıl hapis

Antalya’da 1 yaşındaki kız bebeğini darp ettiği anlar, babanın şüphe üzerine eve yerleştirdiği güvenlik kamerasına yansıyan yabancı uyruklu anne İmane Moti’nin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık anneyi ’eziyet’ suçundan 6 yıl hapis cezasına ç

Kahramanmaraş’ta kaçak telefon ve makaron ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta kaçak telefon ve makaron ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonlarda kaçak telefon ve makaronlar ele geçirildi.Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Mart tarihinde yapılan çalışmada 10 adet kayıt dışı kaçak akıllı cep telefonu, 219 adet şarj ka

Kartal’da yokuş aşağı hız faciası: Sürücü hayatını kaybetti

Kartal’da yokuş aşağı hız faciası: Sürücü hayatını kaybetti

İstanbul’un Kartal ilçesinde yokuş aşağı aşırı süratle ilerleyen otomobilin duvara çarpması sonucu meydana gelen kazada sürücü hayatını kaybetti. Feci kaza güvenlik kamerasına yansıdı.Kaza, Hürriyet Mahallesi Lider Sokak üzerinde gece saatlerinde meydana

Sri Lanka açıklarında 30 İranlı denizci kurtarıldı

Sri Lanka açıklarında 30 İranlı denizci kurtarıldı

Sri Lanka, ABD-İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ardından Orta Doğu’da başlayan savaş devam ederken karasularına yakın bir bölgede batmak üzere olan İran gemisinden 30 kişinin kurtarıldığını açıkladı.İsrail-ABD’nin İran’a başlattığı saldırıların ardınd

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:27
Güneş 06:48
Öğle 12:44
İkindi 15:56
Akşam 18:29
Yatsı 19:45

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
58
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
54
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
51
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
39
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
32
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
29
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13