Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinden hareket ederek Filistin'e ulaşmayı hedefleyen Uluslararası Filistin Konvoyu, Türkiye'deki güzergâhının önemli duraklarından biri olan Diyarbakır'a ulaştı. Edirne, İstanbul, Sakarya, Ankara, Adana, Gaziantep ve Şanlıur
Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinden hareket ederek Filistin'e ulaşmayı hedefleyen Uluslararası Filistin Konvoyu, Türkiye'deki güzergâhının önemli duraklarından biri olan Diyarbakır'a ulaştı. Edirne, İstanbul, Sakarya, Ankara, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın ardından Diyarbakır'a gelen konvoy, kentte vatandaşlar tarafından dualar ve tekbirlerle karşılandı.
Uluslararası Filistin Konvoyu karşılamaya katılan Diyarbakırlılar ile farklı illerden gelen vatandaşlar, Gazze'de yaşanan zulmün unutulmaması gerektiğini vurgulayarak konvoyun anlamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hüryan Özgütürücü
"Ablukanın kırılması için dua ediyoruz"
Karşılamaya katılan Hüryan Özgütürücü, konvoya Siverek'te rastladıklarını ve ani bir kararla katıldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Siverek ilçesinden konvoy geçerken biz de otostop çekip katıldık. Ani bir gelişmeyle katıldık. Rabbim ablukayı kırıp bu kardeşlerimizin Filistin'e girmesini nasip etsin. Rabbim onları görünmez ordularıyla desteklesin. Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Bu konvoyun amacı ablukayı kırmak, Filistin'e girmek ve bu zulmü bütün dünyaya duyurabilmek. Konvoy Bosna Hersek'ten geldi. Daha önce savaş yaşamış bir millet oldukları için Filistinlilerin hâlini çok daha iyi anlıyorlar."

İbrahim Tekik
"Diyarbakır olarak kardeşlerimizi yalnız bırakmadık"
Diyarbakırlı İbrahim Tekik ise konvoyu karşılamanın kendileri için önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek, Filistin halkının acısını paylaşmak ve dayanışmalarını göstermek amacıyla programa katıldıklarını dile getirdi.
Tekik, "Filistin Konvoyu uzaklardan çıkıp gelmiş. Biz de Diyarbakırlılar olarak burada karşılamaya ve ağırlamaya geldik. İnşallah onlara eşlik edeceğiz. Bir yandan hüznümüzü anlatmaya çalışıyoruz, bir yandan da en azından bir kesim insanın bu duyarlılığına duygulanıyoruz. İkisinin arasında kalıyoruz."

Abdullah Aktaş
"Filistin yeniden gündeme taşınmalı"
Abdullah Aktaş da dünyanın farklı gündemleri nedeniyle Filistin meselesinin geri planda kaldığını ifade ederek, "Bu konvoy sayesinde Filistin yeniden halkın gündemine taşınacaktır. Gazze'de yaşanan zulmün unutulmaması için bu tür çalışmalar büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Mehmet Koktaş
"Haberi alınca karşılamaya geldim"
Daha önce kara yoluyla Gazze'ye giden konvoylarda yer aldığını belirten Mehmet Koktaş ise şöyle konuştu:
"Ben daha önce kara yoluyla konvoyla Gazze'ye gittim. Şeyh Ahmed Yasin'in evini ziyaret etmeye kadar gittik. Adana'dan katılmıştık. Tekrar gitmeyi düşünüyorum. Benim evim Adana'da. Haberi alınca karşılamaya geldim. Mavi Marmara Gemisi'nde ise bir arkadaşımızı göndermiştik. O da şehit oldu Çetin Topçuoğlu. Buraya da arkadaşları karşılamak için geldik."

Mehmet Aslan
"Gazze içimizde kapanmayan bir yara"
Malatya'dan gelen Mehmet Aslan ise Gazze'nin toplumun gündeminden uzaklaşmaya başladığını belirterek, "Gazze içimizde kapanmayan bir yara. Bu konvoyun amacı Filistin davasını yeniden insanların gündemine taşımak ve dayanışmayı güçlendirmektir. Kardeşlerimize destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Celal Emlek
"Boykotu sonuna kadar sürdürmeliyiz"
Malatya'dan Diyarbakır'a gelen Celal Emlek de Gazze'ye desteğin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti.
Gazze davasına olan desteklerinin son nefeslerine kadar devam edeceğini ifade eden Emlek, "Gönlümüzdeki Gazze desteği sonumuza kadar devam ediyor. Allah oradaki kardeşlerimize yardım etsin, bize de şuur ve bilinç nasip etsin. Artık bu zulüm dursun. Biz ümmet olmadıkça bu zulüm durmaz. Bir ve beraber olmak lazım. Boykotu sonuna kadar devam ettirmek gerekiyor. Bu davada üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız. Bu kardeşlerimize destek vermek amacıyla geldik." dedi. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yangın ihbarının ardından bölgeye sevk edilen ekipler, alevleri kontrol altına almak için çalışma başlattı. Yangına bir helikopter, 4 arazöz, bir su tankeri, 2 hizmet aracı ve 31 personel ile müdahale ediliyor. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalış
Kaza, Afyonkarahisar-Antalya kara yolu üzeri Kızılören ilçesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede yaşanan anız yangını nedeniyle kara yolunu yoğun duman kapladı. Görüş mesafesinin azalması üzerine sürücülerin kontrolü kaybetmesi sonu
Rehber Radyo Televizyon A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, 2008 yılında hizmete alınan Türksat 3A uydusunun tasarım ve teknolojik ömrünün sonuna yaklaşması nedeniyle uyduda bulunan yayınların 15 Ağustos’u 16 Ağustos’a bağlayan gece taşınacağı belirtildi.
Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde uyuşturucu madde imal ve satışı ile kullanımının önlenmesine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 3 şahıs hakkında uyuşturucu madde imal ve satışı, 5 şahıs hakkında ise uyuşturucu mad
HAMAS yöneticilerinden Mahmud Merdavi, Batı Şeria'daki Filistinlilerin evlerinin yıkılması ve zorla yerinden edilmesine ilişkin açıklamasında, özellikle Beytüllahim'in kuzeybatısındaki Velce köyünde yaşananların, işgalcilerin Filistin halkının direnişini
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, teknoloji odaklı girişimlerin küresel ölçekte büyümesini desteklemek amacıyla yeni bir destek programının hayata geçirildiğini duyurdu. Kacır'ın açıklamasına göre, KOSGEB tarafından uygulamaya alınan COP31 Od
Uşak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik 1-31 Temmuz tarihleri arasında çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında çeşitli suçlardan haklarında 5 ile 22 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 84 şahıs yakaland
Gaziantep Valiliği, özellikle yaz aylarında artan yangın risklerinin en aza indirilmesi ve can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla, kıvılcım oluşturan makine ve ekipmanlarla yapılacak çalışmalarda uygulanacak tedbirleri açıkladı. Valilik tarafından yay
Gaziantep'te 4,5 büyüklüğünde deprem
ABD'de et yiyen bakteri alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti
03Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı
04Brezilya'yı hortum vurdu: Ülkede her seviyede alarm verildi
05Öğrenci affına ilişkin düzenlemeyi içeren kanun yürürlüğe girdi
06Filistin Konvoyu'nun bu geceki durağı Diyarbakır oldu
07EGM bünyesinde 6 bin 250 yeni kadro oluşturuldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük