Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:51 Tek oyla kaybetti, çok konuşulacak bir hukuk mücadelesi başlattı10:51 Bahçeli: "BM, Filistin sorununun çözümünde aciz durumdadır. Konsey yapısı n...10:49 Vali Elban, İzmir Ekonomi’de projeleri dinleyip gençlerle sohbet etti10:48 Başkan Önal: "Muhtarlarımızla dayanışma içinde olacağız"10:48 Türkiye en fazla döner ve köfte seviyor10:47 Biden’dan Mısır ve Katar’a ateşkes için çalışma çağrısı10:47 Batman’da belediye personelinden örnek davranış10:47 Uzmanı konuştu: "Tavuk fiyatlarına yüzde 200 zam haberleri asılsız"10:47 Suç makinesi yakayı ele verdi10:47 MHP Lideri Bahçeli: "İsrail’in Gazze’de işlemiş olduğu soykırım suçunun tak...10:46 Bilecik’te dilenci kadın zabıtan kurtulmak için sokak ortasına tuvaletini y...10:46 Eskişehir’in ihracatı arttı, ithalatı azaldı10:45 MHP Lideri Bahçeli: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sorgulayan, karala...10:43 Sanat Akademisi öğrencileri Türkiye’nin gururu oldu10:42 Turhal Belediyesi şeffaflık vurgusuyla borç çizelgelerini paylaştı10:42 hummel Türkiye, marka yüzü Sıla Türkoğlu ile birlikte yeni koleksiyonunu ta...10:42 Kar ve yağmur sularıyla coşan Çır Şelalesi dron ile görüntülendi10:41 Medical Point, ’En İyi İşveren Ödülü’nü alan tek hastane oldu10:41 Başkan Yazıcıoğlu: “Kendi öz kaynaklarımızla üretip, Tokat’ı daha yaşanabil...10:40 Sabah makama gitmeden esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla çay içti
Siyaset 25 Temmuz 2014 - 15:11 Yorum: 0

Bozdağ'dan Zekeriya Öz'e tepki

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bolu cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla maalesef tarafsız ve bağımsız bir şekilde görev yapmadığını ortaya koymaktadır" dedi.

Bozdağ'dan Zekeriya Öz'e tepki

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  Bolu Cumhuriyet Savcısı Öz'ün Twitter'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yargı görevi yapanların tarafsız ve müstakil  olmalarının son derece ciddi olduğunu söyledi. 

Tarafsızlığa ve bağımsızlığına gölge düşürecek her çeşit söylemden, eylemden irak durmalarının hukukun gereği olduğunu anlatan Bozdağ, 'İnsanlarımız yargı görevi yapanlara güvenemediği süre orada adaleti tesis etmenin imkanı yoktur. Bolu cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz, sosyal medya üstünden yaptığı açıklamalarla maalesef tarafsız ve müstakil bir biçimde vazife yapmadığını ortaya koymaktadır' halinde konuştu. 

Bozdağ, Adalet Bakanı şekilde bir cumhuriyet savcısını bu yönde eleştirmesinin hoşuna gitmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Ama maalesef ortaya çıkan fotoğraf, son derece üzücü, demokrasi ve hukuk devletimiz için de fazla fazla fena bir misal teşkil etmiştir. Savcılar, başbakanlarını tehdit edecek, sosyal medya üstünden yorumlar yaparsa o süre kendi arasında tarafsızlığını kaybetmiş demektir. Sevmediği, kıymet vermediği, kin duyduğu, nefret ettiği kişilere karşı sıfatlarına karşın bir takım subjektif değerlendirmeler ve eylemler yapabilir anlamına geliyor bu. Bugün, sayın savcı sevmediği için Başbakan'ı tehdit edebiliyorsa alelade bir vatandaşla arasında ihtilaf bulunduğu süre herhalde o vatandaşa dünyayı dar eder. O sebepten Zekeriya Öz, hukukun arasında kalmaya ve hukuka saygı çerçevesinde devinim etmeye mecburdur. Onun burada seçme hakkı yok fakat maalesef yaptığı açıklamalar ve ortaya koyduğu eylemlerle cumhuriyetin savcısı, tarafsız ve müstakil bir yasa adamı olma kimliğini yitirmiştir.'

'HSYK bu konu hakkında gereğini yapmadı'

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bugüne kadar bu konu hakkında gereğini yapmadığını anlatım eden Bozdağ, 'HSYK, yasa devletinin sigortasıdır. Hukukun dışına çıkanlara hukuku öğretecek yargı görevi yapanlar bakımından yegane mercidir. Maalesef bu konu hakkında duyarlı bir tutum ortaya koyamamıştır' diye konuştu.

ETİKETLER: Bekir Bozdağ , Zekeriya Öz , tepki
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber