Dünya üniversiteleri sıralama endeksi Times Higher Education (THE) etki sıralaması 2023 yılı sonuçları açıklandı. Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), “Nitelikli Eğitim” ile “Temiz Su ve Sıhhi Şartlar” kategorilerinde dünyada ilk 300 üniversite...
Dünya üniversiteleri sıralama endeksi Times Higher Education (THE) etki sıralaması 2023 yılı sonuçları açıklandı. Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), “Nitelikli Eğitim” ile “Temiz Su ve Sıhhi Şartlar” kategorilerinde dünyada ilk 300 üniversite arasında yer aldı.
Glasgow Üniversitesi tarafından yürütülen Times Higher Education (THE), 2023 yılı etki sıralamasında, dünya genelinde 112 ülkeden bin 600’e yakın üniversite değerlendirmeye alındı. Times Higher Education etki sıralaması, üniversitelerin başarılarını Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedefleri istikametinde değerlendiren tek performans sıralaması olma özelliği de taşıyor. Bu yıl açıklanan küresel etki sıralaması çerçevesinde üniversiteler, “araştırma”, “yönetim”, “eğitim” ve “sosyal destekler” olmak üzere dört ana alanda ve 17 alt kategoride değerlendirildi.
BTÜ, Times Higher Education (THE), 2023 yılı etki sıralamasında altı kategoride Türk üniversiteleri arasında ilk otuzüniversitearasında kendine yer buldu. “Nitelikli Eğitim” kategorisinde Türkiye’de 11. sırada yer alan BTÜ, Dünya sıralamasında ilk 300’e girdi. “Temiz Su ve Sıhhi Şartlar” kategorisinde Dünya genelinde ilk 300 üniversite arasında giren Bursa Teknik Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında 7. sırayı elde etti. “İklim Eylemi”, “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar”, ” Erişilebilir ve Temiz Enerji” kategorilerinde dünya genelinde ilk 600’de yer alan BTÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise sırasıyla 19. , 19. ve 22. sırada olma başarısının gösterdi.
Dünya genelinde ilk 800 arasında yer aldığı “Yoksulluğa Son” kategorisinde ise BTÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında 19’uncu oldu. Türkiye’den 79 üniversitenin değerlendirildiği Genel Etki Sıralamasında BTÜ, Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan THE Impact Rankings 2023 genel sıralamasında ilk binde yer aldı. Genel değerlendirmede BTÜ ile birlikte 43 Türk Üniversitesi daha ilk bin üniversite arasına girme başarısını gösterdi. Sıralamada, Üniversitelerde yürütülen Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” (SKA) istikametinde belirlenen ‘17 Dünya Sorunu’ ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Üniversitelerin araştırma, yönetim, sosyal yardım ve öğretim düzeyleri ile toplumsal, çevre ve sosyal gelişme üzerindeki etkileri de sıralamanın sonuçlarına yansıdı. Sonuçlara göre dünya genelinde Avustralya Batı Sidney Üniversitesi ilk sırayı elde etti. İkinci sırada U.S. Manchester Üniversitesi, üçüncü sırada ise Kanada Queen’s Üniversitesi yer aldı.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, BTÜ’nün THE 2023 Etki Listesinde yer almasının önemli ve anlamlı olduğunu kaydetti. Üniversitelerin, Birlemiş Milletler tarafından Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanma sürecindeki önemli aktörler arasında görüldüğünü söyleyen Çağlar, üniversite faaliyetlerinin nitelikli eğitim, ekonomik büyüme, iklim, toplumsal eşitsizliklerin azaltılması, sorumlu tüketim ve üretim, sağlıklı bireyler ve hedefler için ortaklıklar gibi hedeflere katkı sunduğunu kaydetti.
BTÜ’nün bilimsel çalışmaları ile de adından söz ettirdiğini aktaran Çağlar, “Günümüzde üniversitelerin topluma olan katkılarının uluslararası endekslerle ölçümlenmesi önem kazandı. Bu alandaki önemli endekslerin başında gelen THE Impact Ranking’de bu sene de Bursa Teknik Üniversitesi’nin yükselişi devam etti. Yürüttüğümüz kalite ve akreditasyon süreçleri, uluslararası alandaki çalışmalar ile akademik ve idari personelimizin öz verisi BTÜ’nün başarısının anahtarıdır. Kalite çalışmaları ile hedeflerine ilerleyen BTÜ, saygın değerlendirme kuruluşlarının listelerinde her yıl daha da yukarılarda yer alacaktır” şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
YÖK Başkanı Erol Özvar, Suriye Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Merwan Al-Halabi ve beraberindeki heyeti Yükseköğretim Kurulunda ağırladı. Görüşmenin ardından taraflar, "Şam'da Suriye-Türkiye Üniversitesinin Kurulmasına İlişkin Protokol" ile "Yü
Batman Çayı kenarında 50 dönümlük alanda faaliyet gösteren akademi, Batman Valiliği, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle hizmet veriyor. Valilik tarafından paylaşı
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Oku-Yorum Öğretmenim Projesi Yaz Etkinlikleri Programı" Bursa'da başladı. 27-31 Temmuz 2026 tarihleri arasında Muradiye Turizm
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) resmi tercih süreci başladı. Adaylar, 29 Temmuz-10 Ağustos 2026 tarihleri arasında üniversite ve bölüm tercihlerini yaparak geleceklerine yön verecek. Uzman Psikolojik Danışman Özgür Akoğlan, adaylara "nokta atışı ter
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, resmi anaokulu bulunmayan ilçelerde daha fazla çocuğun okul öncesi eğitimden faydalanabilmes
HÜDA PAR'ın TBMM'ye sunduğu, okullarda karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılarak isteyen veli ve öğrencilere kız ve erkek okullarının alternatif olarak sunulmasını öngören kanun teklifine yönelik destek açıklamaları sürüyor. İLKHA'ya konuşan Mardin Gaze
ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 2026-ALES/2 için bina ve salon atama işlemleri tamamlandı. Sınava katılacak adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini içeren giriş belgelerine ÖSYM'nin Aday İşlemleri Si
Ülkemizde Lisans mezunlarında kayıtlı istihdam oranı 2025 yılında %73,9 olarak gerçekleşti.Ön lisans mezunları için kayıtlı istihdam oranı ise 2024 yılında %66,4 iken, bu oran 2025 yılında %65,7 olarak hesaplandı.
2027 Yılı Hac Ek Kayıtları Başladı
Bir Aydır Kapatılmayan Çukur Mahalleliyi Bezdirdi
03Mevlid Kandili bugün idrak edilecek
04Diyarbakır Valisi Zorluoğlu: 3'ü itfaiye eri, 2 bina sakini olmak üzere 5 kişi yangından etkilendi
05Düzce'de mevsimlik tarım işçilerini tehdit eden şüpheli tutuklandı
06Ankara'daki yangına neden olan şüpheli gözaltına alındı
07Tunus'ta göçmenleri taşıyan tekne battı: Ölü sayısı 11'e yükseldi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük