Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu
Türkiye 04 Ekim 2022 - 20:18 Yorum: 0

Bu camide her şey daha fazla vakit geçirmek için

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi'nde bulunan cami, gençlerin vakit geçirmesi için birçok etkinliği içinde barındırıyor.

Bu camide her şey daha fazla vakit geçirmek için

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz Mahallesi'nde bulunan cami, gençlerin vakit geçirmesi için birçok etkinliği içinde barındırıyor.

Asırlık camileriyle kültürel zenginliğe sahip Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi Kaymaz Mahallesi'nde bulunan Çarşı Camii, gençlik merkezi bulunan öğrenme alanı ve görselleriyle öne çıkıyor. Sosyal alanlarla donatılan camii gençlere ve çocuklara manevi rehberlik yapıyor. Darttan kum torbasına gibi spor etkinliklerini de içinde barındıran camii imamı vatandaşların daha çok vakit geçirmesini sağlıyor.

"İmamımız güzel işler yaptı"

Camide yapılan çalışmalar hakkında konuşan Eskişehir İl Müftü Yardımcısı Ziya Albayrak, "Kaymaz Çarşı camisi ve diğer camiler, çok eski tarihi özelikleri olan bir yer. Son yıllarda Kaymaz Çarşı Camisinde arkadaşımız Mehmet Gültekin imam hatip arkadaşımız, bir takım güzellikler el çalışmaları yaptı. Dışarıda çiçeklerimiz var ondan sonra spor apoletlerimiz var bu namaz surelerini namaz dualarını görsel alana getirmiş yazın yaz Kur'an kursları ve bunların çocuklara daha yardımcı daha kolay olduğunu düşünüyorum. Arkadaşımız burada güzel çalışmalar yaptı bir çok ziyaretçi geliyor bir çok ziyaretçinin sizin ilgisini çektiği gibi diğer arkadaşlarımızın dikkatini çekiyor. Arkadaşımızın bu çalışmalarından dolayı biz Kaymaz halkı olarak kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Çocuklarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz"

Çarşı Camii vekil imamı Emre Pusmaz ise yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi:

'Burada bulunmamızın sebebi arkadaşımız Mehmet Gültekin hocamızın yıllık izinde olması sebebi ile cuma namazı ve haftalık görevlendirmeye bakıyorum. Yaz Kur'an kurslarında olsun hocamızın elinden geldiği sürece arkamızda gördüğünüz güzel afişlerle öğrencileri rahat bir şekilde öğrenimini sağlayacak, hatta ve hatta öğrencilere daha güzel öğrenimlerini sağlayacak, fayda sağlayacak olarak düşündüğü bütün faaliyetleri, Mehmet hocamız elinden geldikçe halletmeye çalışıyor. Yine aynı şekilde cemaatimizin katkılarıyla Mehmet hocamızın katkılarıyla kışın yine aynı sıcak bir ortamda çocuklarımıza hafta sonları eğitimlerimiz devam ediyor. Okuma hayatlarında elimizden geldiği müddetçe yardımcı olmaya çalışıyoruz."

50 yıldır aynı camiye geldiğini ifade eden camii cemaatinden Efrayim Yıldırımkaya, "Kaymaz Çarşı Camii'nden 50 yıldır camiye geliyoruz 5 vakitte gelmeye gayret ediyoruz. Hocaya yardımcı oluyoruz. Para durumunda cemaatten para topluyoruz. Hocamız çok çalışkan. Bu çiçekler daha güzeldi sonbahar olduğundan soldu hocamızın çok güzel çalışması var" dedi.

Yine camii cemaatinden Ahmet kocaman, "Camimiz çok güzel bakımlı hocamız çok dikkat ediyor. Her şeyine çiçeğine halılarına temizliğine bakıyor. Fakat Kaymaz çok güzel bir yer eskiden her şeyimiz vardı şimdi sıfır koca bir sıfır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber