Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:51 Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma vurdu, ona metreler kala tır devrildi01:47 Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümünü kontrol altına alınmış durumda”01:43 Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem baş...01:32 Beykoz’da iş yeri kurşunlandı: 1 yaralı00:58 “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı00:55 Yoldan çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı00:54 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemlerde ulaşı...00:53 Erdek’te uyuşturucu operasyonu00:47 Ankara’da iki kurye grubu arasında kavga: 1’i ağır 4 yaralı00:44 Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı00:41 Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı00:39 Uşak’ta fabrikada zehirlenme paniği: 19 işçi hastaneye başvurdu00:37 Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı00:31 Ankara’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 araçlı zincirleme kaza: 8 ya...00:24 Ankara’da aşırı yağış nedeniyle kontrolden çıkan bariyere çarptı: 1 ölü, 5...00:20 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İstanbul, Anka...00:20 Karısını öldürüp polise teslim oldu00:15 Yıldırım düşen ağaçlık alanda yangın çıktı00:12 Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü00:08 Kahramanmaraş’taki fabrika yangını dron ile görüntülendi
Kültür 06 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Bu işletmede sadece kadınlar çalışıyor

YALOVA (AA) - Yalova'da, erkek işletme sahiplerinin egemen olduğu süs bitkileri sektöründe mevsimlik çiçek üretimi yapan Aliye Yılmaz (40) sadece kadın işçi çalıştırıyor.Altınova ilçesi...

Bu işletmede sadece kadınlar çalışıyor

YALOVA (AA) - Yalova'da, erkek işletme sahiplerinin egemen olduğu süs bitkileri sektöründe mevsimlik çiçek üretimi yapan Aliye Yılmaz (40) sadece kadın işçi çalıştırıyor.

Altınova ilçesi Tavşanlı beldesinde faaliyet gösteren firmanın sahibi Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldan bu yana tek başına evini geçindirdiğini, iki çocuk sahibi olduğunu ve 12 senedir bu sektörde yer aldığını söyledi.

 

Sahibi olduğu firmayı 6 yıl önce kurduğunu aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çevremin beni sevmesi ve desteklemesiyle bir yer edindim, iş yeri açmaya karar verdim. Beni seven sektördeki patronların manevi desteğiyle bu işe başladım. Bu iş, kadın olarak çok zor. Bu işe başladığımda cebinde 1 lira bile olmayan bir insandım. Kadınların her şeyi yapabileceğini düşünüyorum. Bir erkeğin yapabildiği her işi yapabileceğini düşünüyorum. Kadın çalışanları tercih ediyorum çünkü bütün bayan çalışanlarım toprağından tutun, mevsimlik çiçek üretiminde, taşımada olsun erkeklerin yaptıkları işi yapıyor. Ben de onlarla bedenen çalışıyorum. O yüzden erkek eleman alma gereksimi duymadım. 4-5 aydır sadece bir erkek eleman çalışmaya başladı ama ondan öncesinde hep bayanlarla çalıştım. Toprak çekmede, taşıma, araba yüklemede hep bayanlar çalışıyor. Erkeklerden daha fazla onlarda enerji hissettiğim için bayanlar benim için daha önemlidir. Şu anda 13 bayan çalışanım var. Mevsim yeni başlıyor. Mevsimin başlamasıyla bayan çalışan sayımız 30 olacak. Normalde tek ya da iki erkek eleman yeterli oluyor."

 

Yılmaz, Yalova'nın bu sektörde tek kadın işletmecisi olduğunu sözlerine ekledi.

Çalışanlardan Bircan Badu (33) ise kadın bir patronla çalışmanın avantajlı olduğunu dile getirerek, "Kadınlarla çalışmak daha kolay. Manevi olarak daha iyi. Erkekle konuşamıyorsun fakat kadın patronla her şeyi konuşabiliyorsunuz. Yeri geldiğinde dertleşebiliyorsunuz da" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber