Dünyada uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite olma unvanını elinde tutan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünün içerisinde yer alan Hasan Polatkan Havalimanında geleceğin pilotları yetiştirilirken, vatandaşlar için Belçika...
Dünyada uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite olma unvanını elinde tutan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) kampüsünün içerisinde yer alan Hasan Polatkan Havalimanında geleceğin pilotları yetiştirilirken, vatandaşlar için Belçika’ya ve Suudi Arabistan’a ulaşım imkânı sağlanıyor.
ESTÜ’de bulunan ve kentin tek havalimanı olan Hasan Polatkan Havalimanındaki faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite olma unvanını elinde tutan ESTÜ, birçok öğrencinin yanı sıra vatandaşlara da hizmet sunuyor. ESTÜ kampüsünün içerisinde bulunan havalimanı ve hangarlarda pilotaj, havacılık elektrik-elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı ve hava trafik kontrolü gibi programlarda geleceğin nitelikli personelleri yetiştirilirken; Brüksel, Ostande, Cidde ile Mekke’nin de aralarında bulunduğu yurt dışındaki pek çok kente 7 gün 24 saat uçuş gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda Türkiye’de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesi olan ESTÜ’nün havalimanı, bölgede doğal afet olması durumlarında ikmal yapılması için de kullanılıyor.
"Uluslararası uçuşlara açık dünyadaki tek üniversite havalimanı"
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, "Üniversitemiz bünyesinde bulunan Hasan Polatkan Havalimanı, uluslararası uçuşlara açık dünyadaki tek üniversite havalimanı. Buradan her gün mutlaka uçuşlarımız var. hatta yaz döneminde aylık 60 civarında uçuş oluyor. Belçika’nın Brüksel şehrine, Ostande’ye, Cidde’ye ve Mekke’ye çok ciddi sayıda uçuşlarımız var. Onun dışında üniversitemizin pilotaj programı öğrencileri için pilot eğitimleri bu havalimanında gerçekleştirilmekte. Öğrencilerimiz son derece üstün nitelikli olan eğitimlerini kendi uçaklarımızda burada alıyorlar. Buradan çıktıklarında da ikinci pilot olarak ulusal ve uluslararası havayollarında işe başlayabiliyorlar. Havacılık elektrik-elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı ve hava trafik kontrolüyle ilgili bütün uygulama alanlarımız mevcut. Öğrencilerimiz hangarlarımızda özellikle uçak gövde ve motor ile ilgili olarak çok ciddi uygulama eğitimleri alıyorlar" dedi.
"Türkiye’de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi"
Ülkede bu düzeyde eğitim verebilen başka bir üniversite olmadığını ifade eden Rektör Özcan, "Pilotajda da, Türkiye’de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi. Vakıf üniversitelerinde de var ama devlette bir tek biz varız. Pilotaja 5 öğrenci alıyoruz. Bunun yanında yatay geçişle ve okul birinciliği, kontenjanı ile de öğrenciler alıyoruz. Yatay geçişle gelen öğrencilerimizin içinde Tıp Fakültesini bırakıp bizim üniversitemize gelen öğrenciler var. Puanlarımız çok yüksek. Örneğin pilotaja geçen yıl ilk yerleşen Türkiye 725’incisi, son yerleşen de Türkiye bin 632’ncisi idi. Diğer alanlarımızda da aynı şekilde. Başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesi şehrimiz için büyük bir nimet. Bunun kıymetini bilmeliyiz" şeklinde konuştu.
"Doğal afet olduğunda bütün ikmaller bizim havalimanımızdan yapılıyor"
Sözlerinin devamında ESTÜ’nün Anadolu Üniversitesi’nden ayrılmasından sonra havaalanı ve bütün teçhizatların kendilerine devrolduğunu belirten Rektör Adnan Özcan, şunları söyledi:
"Teknik üniversite olarak da biz bu hizmeti sürdürmeye devam ediyoruz. Havalimanımız sürekli açık, geceleri de uçuşlarımız oluyor ve biz burada sadece yolculara ya da öğrencilerimize hizmet vermekle yetinmiyoruz. Bölgemizde herhangi bir doğal afet olduğunda bütün ikmaller bizim havalimanımızdan yapılıyor. Geçen yıl Bolu’da çok ciddi yangınlar olmuştu. Bütün ikmaller buradan yapıldı. Başka doğal afetlerde de üniversite olarak sürekli destek veriyoruz."
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği finansmanı ve uluslararası iş birlikleriyle yürüttüğü "Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi" kapsamında DİGEM’de düzenlenen temel bilgisayar eğitimini tamamlayan gençlere katılım belgeleri verilirke
Manisa’nın Salihli ilçesinde Kaymakamlık tarafından yürütülen Salihli Eğitime Destek Projesi çerçevesinde, Ova Küme Evleri İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan resim atölyesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.Açılış programına Kaymakam Ali Güldoğan, Be
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında sahnelenen ’Analar ve Vatan’ konulu drama izleyenleri bir yandan duygulandırırken bir yandan da gururlandırdı.18 Mart Çanakk
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE) tarafından düzenlenen ‘LEE Bilim Söyleşileri’ etkinliği kapsamında matematiğin bilimsel çalışmalar ve günlük yaşam içerisindeki yeri OMÜ Fen Fakültesi Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı öğ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene
Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)
Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E
2026 Milli Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi Programı’na yerleşen öğretmen adaylarının kayıt sonuçları açıklandı
Elazığ’daki zincirleme kazada 4 araç hasar gördü
03Adıyaman’da zincirleme kaza kamerada
04Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetine ilişkin 7 şüpheli tutuklandı
05Kuzey Marmara Otoyolu Kurnaköy gişelerinde otomobil takla attı: 2 yaralı
06İran’dan İsrail’in kuzeyine yapılan füze saldırısı maddi hasara yol açtı
07Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 ölü
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük