MENÜ

‘‘Bursa Yuvam" öğretmenleri yeni döneme hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Önce çocuklar gülümseyecek’ teması ile hayata geçirdiği Bursa Yuvam’da görev alacak öğretmenler için yeni dönem öncesinde Doç. Dr. Özgür Bolat’ın sunumuyla ‘Okul öncesi öğretmenleri eğitim semineri’ düzenlen...

Yayınlanma: 06 Eylül 2024 13:18 Güncelleme: 01 Eylül 2025 16:51
‘‘Bursa Yuvam" öğretmenleri yeni döneme hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Önce çocuklar gülümseyecek’ teması ile hayata geçirdiği Bursa Yuvam’da görev alacak öğretmenler için yeni dönem öncesinde Doç. Dr. Özgür Bolat’ın sunumuyla ‘Okul öncesi öğretmenleri eğitim semineri’ düzenlendi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri’nde eğitim verecek öğretmenler için, çocukların nitelikli okul öncesi eğitim alması amacıyla eğitim semineri düzenlendi. Doç. Dr. Özgür Bolat’ın konuşmacı olduğu seminere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız’ın yanı sıra İnsan Kaynakları Daire Başkanı Bircan Uysal, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sezen Uğurlu ve öğretmenler katıldı.
‘’Yaptığımız işin önemli olduğunu unutmamalıyız’’
Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri’nin kuruluş amacına değindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in öncülüğünde Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri’yle okul öncesi eğitim imkanına ulaşamayan çocuklara ücretsiz ve kaliteli bir eğitim sunmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldız, “Çocuklarımızın hayatlarına dokunmak istiyoruz. 4-6 yaş aralığındaki çocuklarımıza, müfredata uygun eğitim vererek, onların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunacağız. Çocukların gelecek planlamalarında okul öncesi eğitimin kıymetli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yaptığımız işin çok önemli olduğunu unutmamalıyız. Öğretmenlerimiz, kendi çocuklarının nasıl bir eğitim almalarını, nasıl bir öğretmenle iletişime geçmelerini ve nasıl bir eğitim ortamında bulunmasını istiyorsa; öğrencilerinize de öyle yaklaşmalısınız. Bu tür seminerler öğretmenlerin gelişimine katkı sağlayarak çocuklarla olan ilişkilerini daha da güçlendirecektir” dedi.
Seminerin konuşmacısı olan Doç. Dr. Özgür Bolat ise çocuklara doğru yaklaşımın önemine değindi. Bolat, eğitim sürecinde her çocuğun bir birey olarak saygı görmesi ve kendini bir insan olarak değerli hissetmesi gerektiğini dile getirdi. Çocuklara yaklaşırken onların duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizen Bolat, “Çocukların özgüvenlerini geliştirmek ve kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak için eğitimcilerin olumlu dil kullanmaları önemli. Çocuklarla empati kurmaları önemli. Çocukların sadece akademik olarak değil, sosyal ve duygusal gelişimleri de desteklenmeli" diye konuştu.
Çocukların öğretmenlerle kurduğu sağlıklı ve güvene dayalı ilişkilerin kendilerini ifade etmelerinde ve öz değerlerini geliştirmelerinde kritik rol oynadığını hatırlatan Bolat, eğitimcilerin çocuklara rol model olmasının yanı sıra onlara birey olarak değer vermesi gerektiğini söyledi.
Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri’nde görev yapan öğretmenler, bu tür seminerlerin çocuklara olan yaklaşım konusunda kendilerini daha geniş hale getirdiğini belirterek duydukları memnuniyeti dile getirdi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Geleceğin hekimleri ‘Beyaz önlük’ giydi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimlerine başlayan 1. sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Törende akademik unvanları yükselen öğretim üyeleri yeni cübbelerini giyerken, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlene

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Karapınar’a yapılacak anaokulunun protokolü imzalandı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaptırılacak Müyesser ve Mustafa Alp Anaokulu için yapım protokolü imzalandı.Hayırsever Mustafa Alp tarafından ilçeye kazandırılması planlanan 4 derslikli anaokulu için imza töreni Konya Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Kayseri Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla yükseköğretim kurumlarında yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Özel öğrenciler için hatıra ormanı

Dursunbey’de Down sendromlu ve özel eğitim rehabilitasyon merkezi öğrencilerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.Dursunbey Meslek Yüksekokulu, Yeni Dünya Eğitim ve Araştırma Derneği ile Yeni Güler Yüzler Özel E

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Kocaeli Üniversitesi ve Tüpraş iş birliğiyle Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor

Tüpraş ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle rafinericilik alanında nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Temel Rafinericilik Staj Programı başlıyor. Program kapsamında meslek yüksekokulu öğrencileri hem teorik eğitim hem de rafin

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

KBÜ’de "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı İftarı" programında Ramazan ayının manevi atmosferi milli değerlerle buluştu.Üniversitede "Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında gerçekleştirilen program, 12 Mart İstiklal Marşı’n

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

KBÜ’de uluslararası öğrenci iftarı düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen "Uluslararası Öğrenci İftarı" programı farklı ülkelerden öğrencileri aynı sofrada buluşturdu."Kampüste Ramazan Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen programda birlik, paylaşma ve dayanışma vurgusu öne çıktı.İnsan Ha

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Tavşanlı’da Sanayici ve Eğitimciler "Hamilik" iftarında buluştu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde sanayiciler, protokol üyeleri ve eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Hamilik’ iftarında bir araya geldi.Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’n

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:04
Güneş 06:25
Öğle 12:40
İkindi 16:04
Akşam 18:44
Yatsı 20:00

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
57
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
49
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
42
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
27
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17