MENÜ

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nden toplu ulaşıma 380 milyon liralık destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplu ulaşımda maliyetlerin çok yüksek olmasına rağmen bunu vatandaşa yansıtmadıklarını, belediye kasasından Burulaş’a geçen ay 380 milyon lira, Buski’ye de 150 milyon lira aktardıklarını sö...

Yayınlanma: 18 Temmuz 2025 06:35 Güncelleme: 29 Ağustos 2025 11:33
Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nden toplu ulaşıma 380 milyon liralık destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplu ulaşımda maliyetlerin çok yüksek olmasına rağmen bunu vatandaşa yansıtmadıklarını, belediye kasasından Burulaş’a geçen ay 380 milyon lira, Buski’ye de 150 milyon lira aktardıklarını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ulaşım ve altyapı hizmetlerinde yapılan düzenlemelerin amacının vatandaşları zora sokmak değil, belediyeye bağlı kurumların sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu vurgulayarak, sadece geçen ay BURULAŞ ve BUSKİ’ye toplamda 530 milyon lira aktarıldığını söyledi. Bozbey, artan personel giderleri ve piyasa şartlarına dikkat çekerek, bu kurumların hizmet üreten alanlar olduğunu ancak ayakta kalabilmeleri için ortak akılla kararlar alınması gerektiğini ifade etti.
"50-55 günlük suyumuz var"
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı birinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında grup sözcüleri gündeme dair görüşlerini dile getirirken Başkan Bozbey, Muharrem ayının birlik ve dayanışma içerisinde geçmesini temenni etti. Vatandaşları tekrar su tasarrufuna çağıran Başkan Mustafa Bozbey, "Doğancı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 40, Nilüfer Barajı’nda ise yüzde 31’dir. Bu da 50-55 günlük suyumuz var demektir. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmanın sonuna doğru geliyoruz. 1 Eylül’de yapacağımız by-pass projemizle birlikte Doburca Arıtma Tesisleri’ne günlük 100 ile 120 bin metreküp suyu aktarmış olacağız. O zaman nefes almaya başlayacağız. İnsanlarımızın susuz kalmaması için büyük bir çalışma yapıyoruz" dedi.
"Yine de tasarruf, tasarruf, tasarruf diyoruz"
Çınarcık Barajı’ndaki suyun bir tünel, boru ya da başka bir yöntemle Doğancı Barajı’na aktarılması için proje geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozbey, "İçme suyuyla ilgili ana hatlarımız Doğancı Barajı’nda olduğu için eğer bunu sağlayabilirsek o zaman Bursa uzun yıllar suyla ilgili sorun yaşayamayacaktır. Bu arada yine de tasarruf, tasarruf, tasarruf diyoruz. Çağrımıza uyan tüm Bursalılara yürekten teşekkür ediyorum. 525 bin metreküpe çıkan su tüketimi yaklaşık 450 bin metreküpe düşmüştür. Bu da Bursalıların tasarrufa ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Ne olur parklarımızı, bahçelerimizi işlenmiş içme suyuyla sulamayalım. Bahçelerimizi taşınabilir suyla sulamak en doğrusudur" diye konuştu.
"BURULAŞ’a 380 milyon lira aktardık"
Önümüzdeki günlerde Anne Kart uygulamasının başlayacağının müjdesini veren Başkan Bozbey, abonman kartlarla ilgili yapılan eleştirilere de saygı duyduğunu dile getirdi. Amaçlarının fiyatları artırmak veya insanları zora sokmak olmadığını söyleyen Başkan Bozbey, "Birinci önceliğimiz, kurumları sürdürülebilir kılmaktır. Geçen ay sadece BURULAŞ’a, belediye bütçesinden zamlarla birlikte 380 milyon lira aktardık. Yine 150 milyon lira da BUSKİ’ye aktardık. Kurumlar kazanç kapısı değildir. Hizmet alanıdır, doğru. Ama kurumları sürdürülebilir kılmak, gelecek için yatırımlarını yapabilmesini sağlamak hepimizin önceliğidir. Personel maaşlarında, piyasada, yedek parçada ve birçok alanda artış var. Aslında bu tür yapacağımız düzenlemeleri, Meclis üyeleri tarafından öneriler getirilerek sonuçlandırmak gerekir. Başka türlü bu kurumları sürdürülebilir kılamayız" dedi.
"Kurumların yaşaması için sorumluluk almamız lazım"
BUSKİ gibi bir kurumun batmasını veya BURULAŞ’ın iş üretemez, halk otobüslerine para ödeyemez duruma gelmesini hiç kimsenin kabul etmeyeceğini anlatan Başkan Bozbey, "Bu düzenlemelerde makul düşünmemiz lazım. Neticede bizler gelip geçiciyiz. Bizden sonra da bu kurumların yaşaması için bizim sorumluluk almamız lazım. Kurumları batırarak değil tam tersine kurumları ayakta tutarak bunları sağlamamız lazım. Bakış açımız bu. Eleştirileriniz için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30