Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 07 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Buz hokeyi: "Üniversitelerarası Lig Müsabakaları"

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen lig müsabakalarında 4'ü kadın 8 takım mücadele ediyor

Buz hokeyi: 'Üniversitelerarası Lig Müsabakaları'

ERZURUM (AA) - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen "Üniversitelerarası Lig Müsabakaları" başladı.

Ankara'da iki hafta önce yapılması planlanan ancak antrenörler görevde olduğu için bugüne ertelenen grup müsabakaları, Erzurum Buz Hokeyi Spor Salonu'nda yapılıyor.

Lig müsabakalarında üniversitelerden oluşan 4'ü kadın 8 takım, 12 Mart'ta Erzurum'da başlayacak Üniversiteler Spor Ligi kapsamında yapılacak final müsabakalarına yükselebilmek için mücadele ediyor.

Yarışlar başlamadan önce Erzurum Teknik Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı, lenf kanseri sonucu bir hafta önce hayatını kaybeden sporcu ve buz hokeyi antrenörü Ömer Kantar'ın fotoğrafının yer aldığı "Ömer Kantar Kalbimizdesin" yazılı pankartla piste çıktı.

Buz hokeyi lisanslı sporcusu ve antrenörü Kantar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan sporcular, daha sonra müsabakaya geçti.

Buz Hokeyi Erzurum İl Temsilcisi Yusuf Tosunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Üniversitelerarası Lig Müsabakaları'nın başladığını, takımların finalde yarışabilmek için mücadele ettiğini söyledi.

Tosunoğlu, müsabakaların sonunda dereceye giren takımların Üniversiteler Spor Ligi kapsamında final oynayacağını ifade etti.

Müsabaka öncesi, bir hafta önce hayatını kaybeden Ömer Kantar'ı da andıklarını belirten Tosunoğlu, "Buz hokeyinde kendini kanıtlamış, başarılı bir antrenör, bir sporcuydu. Buz Hokeyi Milli Takımında Ömer Kantar'ın 15 sporcusu var. Onu kaybetmenin acısını, üzüntüsünü yaşıyoruz. Buz hokeyi camiasında iz bırakan bir isimdi" dedi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı kaptanı İsmail Ebiçli de takımlarını Kantar'ın kurduğunu anımsatarak, "Bizi bir araya getirdi, bir takım kurdu. Bu takımın iyi dereceler elde etmesi, bir yerlere gelmesi için mücadele etti. Hatta hastayken bile bizimle sürekli ilgilendi. Ömer hoca bize sahip çıktı. Onun hatırası her zaman bizim kalbimizde, yüreğimizde" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber