Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 01 Şubat 2023 - 20:03 Yorum: 0

Çad, yarın İsrail’de büyükelçilik açacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Çad'ın Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi Itno'nun bir araya geldiği bildirilerek, Çad'ın yeniden...

Çad, yarın İsrail’de büyükelçilik açacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Çad'ın Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi Itno'nun bir araya geldiği bildirilerek, Çad'ın yeniden tesis edilen diplomatik ilişkilerin ardından yarın İsrail'de büyükelçilik açacağı aktarıldı.

Çad'ın Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Muhammed İdris Debi Itno, 2 günlük resmi ziyaret kapsamında geldiği İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüştü. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Çad'ın 5 yıl önce yeniden tesis edilen diplomatik ilişkilerin ardından yarın İsrail'de büyükelçilik açacağı bildirildi.

Netanyahu yaptığı açıklamada, "Afrika'nın kalbindeki büyük bir ülkeyle bu ilişkileri son derece önemli görüyoruz. Bunlar, yeni seviyelere, yeni zirvelere yükseltmek istediğimiz ilişkilerdir. İsrail'e ziyaretiniz ve büyükelçiliğin açılışı da bunun bir ifadesidir" dedi.

Itno'nun ziyareti, 2021 Nisan'da eski Devlet Başkanı olan babası İdris Debi İtno'nun cephe hattında isyancılar tarafından öldürülmesinin ardından göreve gelmesi sonrası İsrail'e düzenlediği ilk ziyaret olarak kayıtlara geçti.

İsrail ve Çad, arasındaki diplomatik ilişkiler, 2018'de 47 yıl sonra yeniden tesis edilmişti. İsrail'i ziyaret eden ilk Çad Devlet Başkanı olan İdris Debi İtno, 2018 Kasım'da Kudüs'te Netanyahu ile bir araya gelmişti. Netanyahu ise, 2019 Ocak'ta Çad'ı ziyaret etmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber