Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2024 - 14:00 Yorum: 0

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü Kutlandı

Ardahan’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.Programların ilki Şehitlikte başladı. Buradaki programda Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aile...

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü Kutlandı

Ardahan’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Programların ilki Şehitlikte başladı. Buradaki programda Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin şehitliğe bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşı okundu ve şehitler için saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından Vali Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Faruk Demir ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu şehitlik defterini imzaladı. Tören sonunda şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dua edildi. Şehitlikteki törenin ardından Yanık Cami Anıtına geçilerek, 1915 yılında Ermeni çetelerince cami içerisinde şehit edilen 300 Osmanlı Türk’ü için dua edildi.
Vali Hayrettin Çiçek ve beraberindekiler daha sonra Ardahan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet ettiler. Etkinlik daha sonra Gençlik Merkezinde devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından Çanakkale’den Ardahan’a getirilen toprak ve bayrak Vali Çiçek’e takdim edildi. Program, öğrencilerin hazırladığı Çanakkale Zaferi’ni anlatan göle oyunu ve türkü dinletileriyle devam etti. Program sonunda Çanakkale Zaferini anlatan resim sergisi de gezildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber