Manisa’da bir lisenin 110 öğrencisinden kurulan koro, Çanakkale Zaferinin 110. yılında zaferi rap müzikle anlattı. Söz ve müziği Vedat Çelik’e ait olan Mehmetlerin destanı isimli rap parça öğrencilerden de büyük beğeni topladı.Sarıgöl...
Manisa’da bir lisenin 110 öğrencisinden kurulan koro, Çanakkale Zaferinin 110. yılında zaferi rap müzikle anlattı. Söz ve müziği Vedat Çelik’e ait olan Mehmetlerin destanı isimli rap parça öğrencilerden de büyük beğeni topladı.
Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi öğrencileri, Çanakkale Zaferi’ni yaşıtlarına daha iyi anlatabilmek amacıyla müzik öğretmenleri Çiğdem Karaaslan’ın desteğiyle ’Mehmetlerin Destanı’ isimli rap tarzındaki şarkıyı seslendirdi.
Çanakkale Zaferi’ni rap müzikle anlattılar
Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Öğrencilerinin 9. sınıf öğrencilerinden oluşan 110 kişilik koro, beste ve güftesini müzik öğretmeni Vedat Çelik’in yaptığı eseri 18 Mart Şehitleri Anma Gününün 110. yıl dönümünde okullarının bahçesinde seslendirdi.
Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Akcalı öğrencilerin rap müziğini çok sevdiğini, bu sayede hem çocukların müzik kulağının geliştiğini hem de devamsızlık oranının ciddi ölçüde düştüğünü söyledi.
Müzik Öğretmeni Çiğdem Karaaslan’ın hazırladığı korodaki rap parçanın öğrenciler tarafından da ilgi gördü. Karaaslan, "Çanakkale Zaferi milletimizin çok önemli bir değeridir. Çocuklarımızın sevdiği dil ile tarihimizi birleştirmeli ve modernleşen dünyanın içine geçmişimizi empoze etmeliyiz. Çocukların hem okulda keyifli zaman geçirmesini hem de Çanakkale’yi daha iyi anlamalarını sağladığımızı düşünüyorum. Toprağımızın önemini her dilde, her şekilde anlatabilmeliyiz." diye konuştu.
Programın ilk solisti olan ve Çanakkale Türküsünü seslendiren Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni Merve Piliç, "Anma programında bulunmaktan onur ve gurur duydum. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği en büyük mücadelelerden biridir. Çanakkale’de toprağa düşen her şehidimiz, vatanımızın bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını feda etmiştir. Bu büyük zaferin yıldönümünde, şehitlerimizin aziz hatıralarını saygıyla anıyor, onların bize bıraktığı mirası koruma kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Vatan için canlarını feda eden kahramanlarımızı da asla unutmayacağız. Çanakkale Zaferi kutlu olsun." derken 110 kişilik koronun solisti olan ve Mehmetlerin destanı parçasını koro ile birlikte seslendiren 18 yaşındaki Ömer Meriç Afşin, "Bu çalışmada yer almaktan dolayı mutluyum. Çanakkale için böyle bir parça yapıldığını duymamıştım. Çalışırken çok eğlendik. Destek veren okul yönetimine, öğretmenlerimize ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ankara Keçiören Belediyesi, her yaştan vatandaşın dijital dönüşüm sürecine uyum sağlaması için yapay zeka teknolojileri üzerine eğitim düzenledi.Keçiören Belediyesi, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde her yaştan vatandaşın dijital dönüşüm sürecine uyu
‘Kütüphanelerdeyiz’ etkinliği Ankara’da Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde ilkokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.‘Kütüphanelerdeyiz’ etkinliği, Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlendi. Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eği
Van Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Van’da eğitimin güçlü projelerle yürütüldüğünü belirterek, dijitalleşme ve kodlama alanlarında ilave çalışmaların planlandığını söyledi.Müdür Bilal Yılmaz Çandıroğlu, gazetecilerle bir araya gelerek kentte
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Yönetim Kurulunun 2025 yılı aralık ayı toplantısı, Ordu Üniversitesi (ODÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Senato Salonu’nda düzenlenen toplantının açılışında konuşan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, ÜAK Yönetim Kurulu üyel
Türkiye’nin kar yağışı etkisi altına girmesinden sonra yoğun kar yağışının yaşandığı 15 ilde okullar tamamen tatil edildi. 14 ilde ise bazı ilçelerde ve taşımalı eğitim yapılan okullar tatil edildi.Yoğun kar yağışı sebebiyle okulların tamamının tatil edil
Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün okullarda özellikle organik tarımla alakalı farkındalık oluşturmayı hedefleyen eğitimleri devam ediyor.Konu ilgili Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, "İyi Tarım Uygulamaları ve Organi
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Ula ilçesinde gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Kursları (MTSK) Direksiyon Eğitimi ve Sınav Alanı’nı ziyaret ederek denetimlerde bulundu.Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, sürücü adaylarının heyecanına ortak
Diyarbakır’ın Silvan, Dicle, Ergani ve Hazro ilçesinde okullar kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi. Ergani ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.Kent geneli gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini artırmaya başladı. Kar yağışı neden
ABD Başkanı Donald Trump, "İran’a yaptığımız şeyi yapmasaydık Orta Doğu’da barış sağlanamazdı, imzalanan bir anlaşma olmazdı. İran’ın gücü ve prestiji büyük ölçüde azaldı. Orta Doğu’da en büyük tehlike onlar" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok iyi tanıyorum ve hepinizin bildiği gibi, o benim çok iyi bir arkadaşımdır. Ona inanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Netanyahu da ona saygı duyuyor" dedi.
03Trump: “Türkiye’ye F-35 satışını çok ciddi olarak düşünüyoruz"
04Bursa’da tekel bayisine silahlı saldırı: 2 yaralı
05Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu
06Iğdır’da aç kalan 3 vaşak köye indi
07Dev dalgalar, ölü yunus balığının kalıntılarını sahile sürükledi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük