İsviçre’nin Cenevre kentinde BM’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin temsilcilerinin katılımıyla Kıbrıs konulu gayriresmi 5+1...
İsviçre’nin Cenevre kentinde BM’nin ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin temsilcilerinin katılımıyla Kıbrıs konulu gayriresmi 5+1 Toplantısı sona erdi.
İsviçre’nin Cenevre kentinde KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin temsilcilerinin katılımıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in himayesinde düzenlenen genişletilmiş formatlı 5+1 gayriresmi Kıbrıs konferansı sona erdi. Toplantının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı ilk açıklamada, GKRY ile diyaloğun devam edeceğini belirterek, temmuz ayının sonunda yeniden görüşme için anlaşmaya varıldığını aktardı.
Görüşmelerin aynı formatta ve gayriresmi şekilde süreceğini ifade eden Tatar, iki tarafın onayı doğrultusunda Kıbrıs’a yeniden BM temsilcisinin atanacağını ve bu kapsamda Maria Holguin isminin öne çıktığını vurguladı. Tatar, güven oluşturucu önlemlerin artırılacağını, mezarlık ve mayın tarlalarının temizleneceğini, ayrıca Solar Enerji Parkı konusunda ortak çalışmalar yürütüleceğini belirtti. Çevre ve iklim değişikliği konularında işbirliği yapılacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, gençler için bir komite kurulacağını da sözlerine ekledi.
"Anlamlı bir ilerleme kaydedildi"
Toplantının ardından konuşan Guterres, göreve başladığından bu yana Kıbrıslı Rumlar ve Türkler ile çalışmaya devam ettiğini belirterek, ileriye yönelik bir yol bulmak adına yeni bir girişimde bulunduğunu ifade etti.
Tartışmaların yapıcı bir ortamda gerçekleştiğini vurgulayan Guterres, her iki tarafın da ilerleme ve diyalog konusundaki bağlılıklarını gösterdiğini aktararak, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve GKRY lideri Nikos Hristodulidis’in belirli girişimlere mutabık kaldıklarını belirtti.
Guterres, mutabakata varılan konuların, dört yeni geçiş noktasının açılması, mayın bölgelerinin temizlenmesi, gençlik komitesi kurulması, çevre ve iklim konularında gelişmeler, mezarlıkların restorasyonu, temmuz sonunda yeni bir toplantının gerçekleştirilmesi, kişisel bir temsilcinin atanması ve ara bölgede solar enerji sisteminin kurulması olduğunu açıkladı.
Çözüme yönelik görüşmelerin başlayıp başlamayacağına ilişkin bir soruya Gutteres, "Crans-Montana sürecinden önce, 2017’den bugüne kadar herhangi bir gerçek ilerleme kaydedilmedi. Ancak bugün anlamlı bir ilerleme sağlandı. Umuyorum ki güven artırıcı önlemler güven ortamı oluşturacak ve karar sürecine katkı sağlayacaktır. Kişisel temsilcinin atanmasıyla birlikte ilerleme kaydedileceğine inanıyorum. Yeni bir atmosfer oluştu" dedi.
BM’nin Kıbrıs konusundaki temsilcisi Colin Stewart’ın görevine devam edip etmeyeceği sorusuna ise Gutteres, "Yeni bir temsilci atayacağım" yanıtını verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Başkan Bozkurt’tan Bayram Öncesi Esnaf Ziyareti
Malatya’da Kurban Pazarı Hareketli, Satışlar Durgun
03Ağbaba: “Bedel Ne Olursa Olsun Ödemeye Hazırım”
04Turgut Temelli Caddesi Trafiğe Açıldı
05Malatya’da Arife Günü Şehitlikte Duygu Dolu Ziyaret
06Gece Kurtlar Gündüz Yaban Keçileri Kamerada
07MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Akçin’den Birlik Ve Dayanışma Vurgusu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük