MENÜ

CHP Genel Başkanı Özel, KKTC Başbakanı Üstel ile bir araya geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC’nin kuruluşunun 42. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamındaki temaslarını sürdürüyor. Özel

Yayınlanma: 14 Kasım 2025 20:26 Güncelleme: 15 Kasım 2025 12:05
CHP Genel Başkanı Özel, KKTC Başbakanı Üstel ile bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC’nin kuruluşunun 42. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamındaki temaslarını sürdürüyor. Özel, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi. Üstel görüşmede, Kıbrıs Türk halkının 1950’li yıllardan itibaren verdiği varoluş mücadelesini hatırlatarak, 1960’ta kurulan ortaklıkta Rum tarafının kısa sürede anlaşmayı bozduğunu, 1963-64 olaylarının ardından Kıbrıs Türk halkının sistemli şekilde ortaklıktan dışlandığını ifade etti. Üstel, "Kıbrıs Türkü’nü adadan silmek için her geçen gün yeni girişimlerde bulunuldu. Ancak 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı ile Kıbrıs Türk halkı özgürlüğüne kavuştu." dedi.
Direnişteki öncü isimleri anan Üstel, "Bu mücadelenin ilk kıvılcımını yakan Dr. Fazıl Küçük’ü, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, dönemin Başbakanı ve Kıbrıs Türkü’nün Karaoğlan’ı Bülent Ecevit’i, koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’ı ve bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Onların mücadelesi sayesinde bugün KKTC’nin 42. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
Kıbrıs Türk halkının geçmişten bugüne birçok zorluk yaşadığını vurgulayan Üstel, "Türkiye 1950’lerden 1974’e kadar olduğu gibi, 1974’ten bugüne dek de her zaman yanımızda durmuştur. Bu süreçte Türkiye’den başka hiçbir ülke yanımızda olmamıştır" dedi.

"Turizm potansiyelimiz karşılık bulmuyor"
Annan Planı referandumunda Kıbrıs Türk halkının tüm iyi niyetiyle "evet" dediğini belirten Üstel, Avrupa Birliği’nin verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi. Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) turizm ve ekonomi alanında çeşitli engellemeler yaptığını da kaydetti. Üstel, "Turizmcilerimize baskı uygulanmakta, Güney’den gelen turistlere engeller çıkarılmakta, tur operatörlerine kişi başı teşvik verilerek KKTC’ye turist gelmesi engellenmeye çalışılmaktadır" dedi.
Türkiye ile yapılan iş birlikleri ve imzalanan protokoller doğrultusunda üçüncü ülkelerden turist ve yatırımcı çekebilmek adına iyileştirmeler yapıldığını belirten Üstel, "Ülkemize doğrudan uçuşların olmaması turizm potansiyelimizin tam anlamıyla karşılık bulmasını zorlaştırmaktadır. Oysa turizm KKTC’nin lokomotif sektörüdür" ifadelerini kullandı.
Üstel, "Bütün bunların yanında Türkiye ile yaptığımız istişareler ve insanımızın buradaki özverili çalışmalarıyla ve Türkiye’den ülkemize gelen, ülkemize büyük yatırımlar yapan iş insanlarının sayesinde her geçen gün ekonomimizi büyütmekteyiz ve dünyaya sesimizi duyurmak için ülkemizi tanıtma gayreti içinde her platformda büyük mücadeleler veriyoruz" dedi.

Özel: "Biz müzakere yanlısı olduk ancak verilen sözler tutulmadı"
CHP Genel Başkanı Özel, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Ada’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye ile KKTC arasında sarsılmaz, güçlü ve tarihi bağlar var" dedi.
Özel, 1974 yılı öncesinde tüm diplomatik yolların denendiğini ve çözüm için büyük mücadele verildiğini vurgulayarak, dünyanın o dönemde yaşanan zulme göz yumduğunun altını çizdi. Özel, Bülent Ecevit’in "Biz Ada’ya sadece Türklere değil, Rumlara da barış götürmeye gidiyoruz. Barış Harekatımız başlamıştır" sözlerini hatırlatarak, "O günden bugüne Ada’da kimsenin burnu kanamadı ve çok önemli bir süreç ilerledi. Annan Planı’nda da hep müzakere yanlısı olduk, cesaretle ve fedakarlıkla davranan taraf olduk. Ancak verilen sözler tutulmadı; sözünü tutmayanlar ödüllendirildi ve bugün zorlu bir statü ortaya çıktı" dedi.
KKTC’ye uygulanan ekonomik baskıların ve doğrudan uçuş ambargolarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özel, "Bu ambargolar ne uluslararası hukukla ne de insanlıkla bağdaşır" ifadelerini kullandı.
Görüşmenin ardından karşılıklı hediyeler takdim edilirken Özgür Özel, Üstel’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanına göğsüne gelen şarapnelin isabet ettiği saatin bir kopyasını hediye etti.
ETİKETLER: CHP, Genel, Başkanı, Özel,, KKTC
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30