Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, “Geçmiş dönemde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Lütfü Savaş, bugün merkez yönetim kurulu toplantımızda oybirliğiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir. Diğer k...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, “Geçmiş dönemde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Lütfü Savaş, bugün merkez yönetim kurulu toplantımızda oybirliğiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir. Diğer konularda alınan bir karar yoktur” dedi.
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, İstanbul’da düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Yücel, “Merkez yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik ve bu toplantılarda aldığımız kararlar sonucunda oluşturduğumuz bildirimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Partimiz 31 Mart yerel seçimlerinde halkın teveccühü ile birinci parti olmuştur. Kürt sorununun toplumsal mutabakatla şeffaf bir biçimde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulacak bir masa etrafında ön yargısız bir araya gelinerek çözülebileceğine inancımız tamdır. 6 ay önce temiz kağıdı almış olan, adli sicil kaydı adaylığa engel durumu tespit edilmemiş olan, devletin güvencesiyle aday yapılmış olan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in kendisine ve partisine itibar suikasti yapmak için bir kumpast planı hayata geçirilmiştir. Kaçma şüphesi bulunmazken, ifadeye çağrılabilecek durumda olmasına rağmen bir şafak operasyonuyla evinde gözaltına alınmıştır. Bu yapılan işlemlerde aileye saygı yok. OHAL döneminde yapılan bir düzenlemenin arkasına sığınılarak halkın iradesiyle farklı partilerden seçilmiş 45 meclis üyesi hakkında hiçbir soruşturma, hiçbir adli işlem yokken, içlerinden bir başkanvekili seçmek yerine bir gecede vali yardımcısı yaptığı kaymakamı kayyum olarak atamışlardır” ifadelerini kullandı.
Esenyut için acil eylem planı oluşturulduğunu ifade eden Yücel, “Pazartesi sabahından itibaren her gün bir genel başkan yardımcısı veya grup başkanvekilimizle iki parti meclisi üyesi, 3 milletvekili, 1 yüksek disiplin kurulu üyesi, 2 ilçe başkanı, 2 belediye başkanı, 2 İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticisi, 1 il yöneticisi ve 1 ilçe yöneticisinden oluşan en az 15 kişilik bir heyet, 2 hafta süresince Esenyurt ilçesinde görevlendirilecektir. Bu görevlendirilen heyet yaşanan hukuksuz süreci anlatmak, hukuksuz kayyumun takipçisi olmak ve kayyumun her kararının, her uygulamasının gayrimeşruluğunu teşhir etmek, hizmet ve halk dayanışması göstermek üzere acil eylem planı uygulayacaktır. Kriz masası oluşturularak, gerekli adımlar atılacaktır” dedi.
“Lütfü Savaş disipline sevk edilmiştir”
Bir basın mensubunun CHP Parti Meclisi Üyesi Haydar Fırat’ın Tanju Özcan ve Burcu Köksal için “Parti Meclis toplantısında iki belediye başkanının CHP üyeliğinin askıya alınması gerektiğini savunacağım” şeklindeki sözleri ile ilgili sorusu üzerine Yücel, “Bir belediye başkanımıza operasyon yapılırken, partimizde görevi olsun ya da olmasın hiçbir Cumhuriyet Halk Partililinin bu sürece partimizin aldığı kararların dışında bakması ve yorum geliştirmesi kabul edilmez. Bugün MYK toplantımızda ve Parti Meclisi toplantımızda bu konuda bir karar alınmadı. Ancak şunu ifade edebilirim; geçmiş dönemde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Lütfü Savaş bugün Merkez Yönetim Kurulu toplantımızda oybirliğiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmiştir. Diğer konularda alınan bir karar yoktur” diye konuştu.
CHP, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in ’PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan tutuklanmasının ardından Esenyurt Belediyesi önünde protesto mitingi düzenlemişti. Hatay’ın CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bugünün CHP’si DEM’lenmekle meşgul. Parti olarak, terör ile bağ kuran ve terörden siyasi rant devşirenleri her kim olursa olsun ya da hangi oluşum olursa olsun savunamayız" demişti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Şeyh Kasım: İşgalcilere hareket serbestisi tanıyan hiçbir ateşkesi kabul etmeyiz
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mersin'de partili gençlerin "Bahar Etkinlikleri" final programına katıldı
03Denizli'de ruhsatsız silah operasyonunda 3 zanlı tutuklandı
04Guatemala’daki Fuego Yanardağı'nda patlama
05Pakistan'da kontrolden çıkan araç camiye daldı: 2 ölü, 30 yaralı
06Katar'da sanayi bölgesinde patlama
07El Halil'de iki Filistinli genç şehit oldu
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük