Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 29 Kasım 2022 - 17:28 Yorum: 0

Çin’in Londra Büyükelçisi, İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Çin'in Londra Büyükelçisi Zheng Zeguang, Çin'deki Covid-19 protestolarını takip eden BBC muhabirinin tutuklanması üzerine İngiltere Dışişleri Bakanlığına...

Çin’in Londra Büyükelçisi, İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Çin'in Londra Büyükelçisi Zheng Zeguang, Çin'deki Covid-19 protestolarını takip eden BBC muhabirinin tutuklanması üzerine İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Çin'in Londra Büyükelçisi Zheng Zeguang, geçtiğimiz pazar günü Çin'in Şanghay kentindeki Covid-19 protestolarını takip eden BBC muhabiri Ed Lawrence'ın tutuklanması üzerine İngiltere Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

"Medya özgürlüğünü korumamız inanılmaz derecede önemli"

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Büyükelçi Zeguang'ın Dışişleri Bakanlığına çağrılması yönünde talimat verdiğini ifade ederek, "Medya özgürlüğünü korumamız inanılmaz derecede önemli. Bu, İngiltere'nin inanç sisteminin tam kalbinde yer alan bir şey ve gazetecilerin rahatsız edilmeden ve saldırı korkusu olmadan işlerini yapabilmeleri inanılmaz derecede önemli" dedi.

BBC tarafından geçtiğimiz pazar günü yapılan açıklamada, Lawrence'ın Covid-19 önlemlerine karşı protestoları takip ederken dövüldüğünü, tutuklandığını ve kelepçelendiği belirtildi. Çin, tarafı ise BBC'nin açıklamasını yalanladı.

"İngilizler de dahil olmak üzere hiçbir gazeteci muaf değil"

Çin'in Londra Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada ise, "İngiltere tarafı, Çin'in Covid-19 politikası veya diğer iç işleri hakkında hüküm verecek konumda değil. Çin, gazetecilerin haber yapma hakkına saygı duyuyor, ancak ev sahibi ülkenin yasa ve düzenlemelerine uymak zorundalar. İngilizler de dahil olmak üzere hiçbir gazeteci muaf değil" ifadeleri kullanılarak, İngiltere'nin kendi Covid-19 politikalarında "ciddi sorunlar" olduğu belirtildi.

BBC muhabiri Lawrence, 27 Kasım'da Şanghay'da Covid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağına karşı düzenlenen protestoları takip ettiği sırada gözaltına alınmış ve birkaç saat sonra serbest bırakılmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber