Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 17 Mart 2023 - 18:53 Yorum: 0

Çok çabuk unutuyoruz.

O kadar çabuk ki; neyi ne zaman unuttuğumuzu bile unutuyoruz! 

Çok çabuk unutuyoruz.

O kadar çabuk ki; neyi ne zaman unuttuğumuzu bile unutuyoruz! 
Binalardan çok psikolojimizi, hayata olan bakışımızı yıkıp enkaza çeviren 6 Şubat tarihli büyük depremleri de büyük bir hızla unutacağız maalesef!
Sanki kaybettiğimiz binlerce canı hiç kaybetmemiş, o çok güvendiğimiz bilmem kaç metrekarelik güvenli evlerimiz hiç yıkılmamış, hayatımız bir günde değişime uğramamış gibi, bu her saniyesi ibret dolu felaketi de unutacağız !

Müteahhitleri suçlarken, asıl suçlunun müteahhitlere o izinleri verenler olduğunu, hatta o izinleri verenlerin de asli suçlu olmadığını, onları o makamlara getiren yöneticilerin en büyük suçlu olduğunu büyük bir hızla unutacağız maalesef!

Oysaki unutturmamalı bu şehre depremi.
Nesilden nesile aktarmalı, aktarmalıki bir daha aynı yanlışlar, aynı vicdansızlıklar yapılmasın!

Aktarılmalıki bir daha kimse betondan çalmasın, bir daha kimse tarım arazilerine yüksek yüksek binalar yapılmasına izni vermesin, kimse bina kolonunun içine toprak dolduracak kadar vicdansız olmasın! 

Ve bence öyle bir simgesel uyaran bulmalıyız ki, her gördüğümüzde bizi dumura uğratıp, hatırlatsın deprem gerçeğini.

Naçizane önerim; geçtiğimiz yıllarda güçlendirme yapılmasına rağmen yaşanan depremlerde kullanılamaz hale gelen Malatya valilik binasının aslına uygun şekilde ayağa kaldırılarak Deprem Müzesi yapılması! 

Şehrin tam göbeğinde, bütün adreslerin kavşak noktasında, gelenin gidenin görmemesinin imkansız olduğu Vilayet Binasını 6 Şubat Depremlerinin en acı hatıralarıyla donatıp, ‘Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür’ sözünden matuf, unutmamak-unutturmamak için ‘Malatya Deprem Müzesi’ yapmalı! 

MEHMET TÜREL

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber