Adana’da birçok branştan uzmanın görev aldığı Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi’nde kanser taramalarının yanı sıra sağlıkla ilgili bilgi, destek ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Merkez, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 100 bin danışana ş...
Adana’da birçok branştan uzmanın görev aldığı Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi’nde kanser taramalarının yanı sıra sağlıkla ilgili bilgi, destek ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Merkez, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 100 bin danışana şifa dağıttı.
Sağlık Bakanlığınca 2017 yılında merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi’nde açılan Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ebe, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve diş hekimi gibi birçok branştan uzmanlar görev yapıyor. Merkeze başvuranlar, kapsamlı değerlendirmeler ve tetkiklerin ardından ilgili polikliniklere yönlendiriliyor. İleri yaştaki bireylerin sağlık hizmetlerine ulaşmasında önemli rol oynayan merkezde 40-69 yaş aralığındaki kadınlara meme kanserinde erken teşhis için muayene ve eğitim imkanı da sağlanıyor.
“Üç kanserin taramasını merkezimizde yapıyoruz”
Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Füsun Tokbay, İhlas Haber Ajansı muhabirine merkez hakkında bilgi verdi. Kronik rahatsızlığı bulunanlara etkili yaklaşım içinde olduklarını belirten Tokbay, “Bu merkezimiz gibi Adana’da 8 merkez var. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde vatandaşlara sağlıklı yaşam tarzını öğreterek, hastalanmadan hastalıklarını sebeplerine ve korunma yollarına yönelik faaliyet yapılmaktadır. Merkezlerimizde bir ekip çalışması, bütüncül bir yaklaşım ile hastalıklardan korumaya yönelik bilgi, destek ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Erken teşhis edilebilir, önlenebilir üç kanserin taramasını merkezimizde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Türkiye nüfusu yaşlanıyor”
Türkiye nüfusunun her geçen gün yaşlandığını ifade eden Tokbay, “2023 yılında tüm nüfusumuzun yüzde 10.2’si 65 yaş üstü nüfus tarafından oluşturuluyor ve 2050 yılında nüfusun yüzde 20.8’nin 65 yaş üstü olması bekleniyor. O nedenle Sağlıklı Yaşlanma ve Yaşlı Sağlığı Danışmanlığı Birimimizi çok önemsiyoruz. Üreme Sağlığı Danışmanlığı Birimimiz, Okul Sağlığı Danışmanlığı Birimimiz, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı Birimimiz var. 12 birimle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz” diye konuştu.
“Erken teşhis hayat kurtarıyor”
Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi’nin 2017 yılından bu yana yaklaşık 100 bin danışana hizmet verdiğini vurgulayan Füsun Tokbay, “2017 yılında 4 bin 993 olan danışan sayımız bugün artık 94 bin 255’e ulaştı ve bu danışanlar içerisinde açıldığımız günden beri 108 kadınımızda maalesef meme kanseri tespit ettik. Bunlar erken teşhisti. 2024 yılında 19 bin 687 kişi Çukurova Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu ve bu başvuranlar içerisinde 6 bin 987 kadının meme kanseri taramasını yaptık ve 25 tane kadına maalesef kanser teşhisi konuldu. Tedavi süreci ve sonrasında psikolog, diyetisyen ve egzersiz planlamaları ile onlara desteğimizi sürdürmekteyiz” dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Türkiye'den Nijer'deki gerilim için sükûnet çağrısı
04Erzincan'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Heyelan ulaşımı aksattı
05Burhanettin Duran: Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz
06Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı
07Drift yapan sürücülere 281 bin lira ceza
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor