Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 yıldır gece gündüz demeden tüm Türkiye'ye aşkla hizmet ettiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 yıldır gece gündüz demeden tüm Türkiye'ye aşkla hizmet ettiklerini söyledi. Konya'nın Karapınar ilçesinde yapılan Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük güneş enerji santralinin açılışını yapan Erdoğan, "Yalan rüzgarlarıyla elektrik üreteceklerini sananlar Karapınar'a gelip bu tesisi gördüğünde yüzleri umarım biraz kızarır" dedi.
"21 yıldır gece gündüz demeden tüm Türkiye'ye aşkla hizmet ediyoruz"
"Bu sandıkları 14 Mayıs'ta patlatacağımızdan hiç şüphem yok" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepimiz bu dünyada faniyiz. Ne olacağımızı, ne ile imtihan olacağımızı kimse bilmiyor. Bakalım hangimiz daha isabetli bir imtihanda bulunacağız. Milletimize aşkla hizmet etmek bizim amacımız. Nerede nasıl öleceğimiz belli değil, ne makam ne de koltuk peşindeyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim tek bir gayemiz vardır o da sizlerin hayır duasını almaktır. 21 yıldır gece gündüz demeden tüm Türkiye'ye aşkla hizmet ediyoruz. Konya'ya 168 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. 2'si devlet 4 yeni üniversite kazandırdık. 28 bin kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 114 adet spor tesisi, sosyal yardımda 8,5 milyarlık kaynak aktardık. 34 hastane olmak üzere 108 sağlık binası yaptık. Çevre ve şehircilikte 28 bin 180 konut projesini hayata geçirdik. Şimdi de ilk evim ile 7 bin 655 konut daha yapıyoruz. İlk iş yerimle esnafımız için 500 iş yeri yapıyoruz. Arsalar veriyoruz. 18 millet bahçesi projemizden 10'unu tamamladık. Kalanların yapımı sürüyor. Ankara-Konya, Konya-Karaman yüksek hızlı tren hatlarını hizmete açtık. Konyaray hizmetimiz ile ilgili çalışmalar sürüyor. Havalimanına yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yaptık. 25 baraj, 2 içme suyu, 41 gölet, 6 yer altı depolama tesisi yaptık" şeklinde konuştu.
"Yalan rüzgarlarıyla elektrik üreteceklerini sananlar Karapınar'a gelip bu tesisi gördüğünde yüzleri umarım biraz kızarır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 milyar lirayı bulan hizmet ve projenin açılışını yaptıklarını belirterek, "Karapınar'da 20 bin dönümlük alanda kurulan güneş enerjisi santrali, 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Avrupa'nın en büyük enerji santrali unvanına sahiptir. Birileri güneşten niçin enerji üretilmiyor diyerek yine cehaletini sergiliyor. Yalan rüzgarlarıyla elektrik üreteceklerini sananlar Karapınar'a gelip bu tesisi gördüğünde yüzleri umarım biraz kızarır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali olan Karapınar Güneş Enerji Santrali'nin açılışı için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e canlı bağlantı yaparak açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra Savunma Sanayi Başkanlığı projesiyle MPG firması tarafından üretilen 8x8 zırhlı kurtarıcı araçların Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslimi için Konya Organize Sanayi Bölgesine bağlantı yapıldı. Burada Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, teslim belgesini Kara Kuvvetleri Komutanlığı temsilcisine verdi.
Son canlı bağlantı ise Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Sultan Abdülhamid Han Caddesi'nin açılışı için Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cadde hakkında bilgiler alarak açılışı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberindeki protokol mensupları ile birlikte Konya'da yapımı tamamlanan diğer tüm tesislerin açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından AK Parti Konya Milletvekili adayları meydanı dolduran kalabalığa tanıtıldı.
Toplu açılış törenine, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, protokol mensupları, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Zecorner Kayseri̇spor