MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en sancılı günlerinde istiklaline sarılan fedakar milletimizin son çatısı, devletler zincirimizin son halkasıdır" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dola

Yayınlanma: 29 Ekim 2025 09:37 Güncelleme: 29 Ekim 2025 14:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en sancılı günlerinde istiklaline sarılan fedakar milletimizin son çatısı, devletler zincirimizin son halkasıdır" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 86 milyon vatandaşla birlikte Kıbrıs Türk halkının ve yurt dışındaki kardeşlerinin bayramını kutladığını belirtti. Medeniyet bahçesinin ortak mirasının paylaşıldığı dost ülkelere de teşekkür eden Erdoğan, Cumhuriyet’in 102’nci yıl dönümünün ülke, millet ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi. Mesajında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele’yi yürüterek Cumhuriyete giden yolu açan Gazi Meclis üyelerini şükranla andığını ifade eden Erdoğan, Ahlat ve Malazgirt’ten Çanakkale Destanı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz direnişine kadar bu toprakları vatan yapan kahramanları rahmetle yad ettiğini belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin hem güçlü bir millet hem de köklü bir devlet olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanlığı forsundaki güneş ve 16 yıldızın binlerce yıllık devlet geleneğini temsil ettiğini vurguladı. "Ebet-müddet" anlayışıyla kurulan her devletin milletin kudret ve merhametinin nişanesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en zor dönemlerinde hürriyet ve istiklaline sarılan milletin son çatısı ve devletler zincirinin son halkası olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ve gazilerin emanetine sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda savunma sanayiinden ekonomiye, eğitimden tarıma, turizme, enerjiye ve dış politikaya kadar her alanda büyük atılımlar içinde olduklarını belirten Erdoğan, 6 Şubat 2023 deprem felaketinin yaralarının sarıldığını hatırlatarak, afetzede vatandaşların hızla güvenli yuvalarına kavuşturulduğunu, yıl sonuna kadar 453 bin konutun anahtar tesliminin gerçekleştirileceğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 86 milyon insanın huzur, güven ve refah içinde yaşayacağı terörsüz bir Türkiye menziline emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Milli birlik ve dayanışmayı hedef alan kaos girişimlerine fırsat vermeden engelleri aşmaya, oyunları bozmaya ve yayılmacı emelleri bertaraf etmeye devam edeceklerini ifade eden Erdoğan, savaş ve krizlerin evrensel değerleri aşındırdığı bir dönemde Türkiye’nin hak ve hakikatin savunucusu olarak "daha adil bir dünya" için çalıştığını belirtti. Erdoğan, Gazze ve Filistin başta olmak üzere kriz bölgelerinde arabuluculuk, diplomasi ve insani yardım faaliyetleriyle akan kanı durdurmanın ve kalıcı barışı sağlamanın gayreti içinde olduklarını belirtti.
İlhamını çift başlı Selçuklu kartalından alan 360 derecelik dış politika vizyonuyla Türkiye’nin tarihine ve kimliğine yaraşır biçimde üzerine düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirmeye devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesinde lider, dünyada itibarlı, büyük ve müreffeh bir Türkiye’nin inşası için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Mesajının sonunda Erdoğan, aziz şehitleri rahmetle, gazileri şükranla andı. Tüm vatandaşların ve dost ülkelerin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik eden Erdoğan, Cumhuriyet’in 102’nci yıl dönümünün kutlu olmasını diledi.
ETİKETLER: Cumhurbaşkanı, Erdoğan’dan, Ekim, Cumhuriyet, Bayramı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30