MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze’ye konteyner gönderelim diyoruz; ancak Netanyahu denilen bu zalim bu çağrılara asla kulak asmıyor"

İstanbul’da ‘Sonsuzun Fethine Çık’ temasıyla bu sene 12’ncisi düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Konteyner gönderelim diyoruz; Birleşmiş Milletleri devreye sokuyoruz an

Yayınlanma: 09 Ocak 2026 21:21 Güncelleme: 10 Ocak 2026 12:55
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze’ye konteyner gönderelim diyoruz; ancak Netanyahu denilen bu zalim bu çağrılara asla kulak asmıyor"
İstanbul’da ‘Sonsuzun Fethine Çık’ temasıyla bu sene 12’ncisi düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Konteyner gönderelim diyoruz; Birleşmiş Milletleri devreye sokuyoruz ancak Netanyahu denilen bu zalim, bu Fıravun zihniyeti, bu çağrılara asla kulak asmıyor ve hiçbirini kabul etmiyor" dedi.
Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri’nin 12’ncisi, ‘Sonsuzun Fethine Çık’ temasıyla Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, bakanlar, sanat dünyasından tanınan isimler ve çok sayıda davetli katıldı. Katılımcıların konuşmaları ve videolu tanıtımların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kürsüye çıkarak salona hitap etti. Vefat eden Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerini yad ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl ’Sonsuzun Fethine Çık’ temasıyla 12’ncisi tertiplenen Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri’nin ilim, kültür ve sanat camiamız başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üstadın hem kalplerde hem de zihinlerde bıraktığı izleri bugüne taşıyan, Necip Fazıl’ın fikrî ve edebî mirasını güçlü bir şekilde yaşatan her bir kardeşime canı gönülden teşekkür ediyorum. 2014’ten bu yana geleneksel olarak her yıl sahipleriyle buluşturduğumuz Necip Fazıl Ödülleri, bugün geldiğimiz nokta itibarıyla sanat ve düşünce dünyamızda kurucu bir nitelik kazanmıştır. Bu ödüller, tam da 12 yıl önce tahayyül ettiğimiz şekilde kültür, sanat ve fikir dünyamıza yeni bir pencere açmıştır" dedi.

"Üstadın Müslüman’ın yüzünün yere eğilmesine, hele hele fikir planında acziyete düşmesine asla tahammülü yoktur"
Necip Fazıl’ın kültürel dünyada gençler için bir pusula görevi gördüğünü belirten Erdoğan, "Kültürel yozlaşma dünyayı etkisi altına alıyor. Dijital tekno kültürün pek çok alanda olduğu gibi edebiyatta da yön ve anlam krizine yol açtığı bir dönemde gençlerimiz için bir pusula işlevi gören Necip Fazıl Ödülleri’ni bu bakımdan son derece kıymetli buluyorum. Sizler, üstadın hayalini kurduğu gençliğin yolunu kaybetmemesi ve daima istikamet üzere olması için çok mühim bir misyonu yerine getiriyorsunuz. Necip Fazıl demek her şeyden önce vakar ve cesaret demektir. Üstadı yakından tanıyanlar, onun yüzündeki o çizgilerde adeta toprağı görür. Bizler de üstadın yüzündeki o kırışıklıklarda hep ’topraktan geldik, toprağa gideceğiz’ hakikatini okurduk. Allah rahmet eylesin. Üstadın Müslüman’ın yüzünün yere eğilmesine, hele hele fikir planında acziyete düşmesine asla tahammülü yoktur. Şiirlerini estetikle, fizik ve metafizikle, ince bir işçilikle bezeyen Necip Fazıl; tefekkürü sanatının hem kalesi hem de temeli hâline getirmiştir. Türk şiirinin zirve şahsiyetlerinden biri olarak üstadın sesi, kendinden öncekilerden farklıdır. Mısraları asırlık çilelerin yükünü taşır; kendi zamanını aşar, geleceğe uzanır. Üstad ile tanışma şerefine nail olmuş bir kardeşinizim. Necip Fazıl, şahsımın yarım asrı bulan siyasi mücadelesinde daima müstesna bir yere sahip olmuştur. Biz ve bizim neslimiz; onurlu ve namuslu bir fikir mücadelesinin nasıl verileceğini Necip Fazıl’dan öğrendik" diye konuştu.

"Netanyahu denen zalim, Firavun çağrılara kulak asmıyor"
Gazze’deki soykırıma dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehit edilen 71 bini aşkın Filistinli kardeşimize Allah’tan bir kez daha rahmet niyaz ediyorum. Mekânları cennet olsun inşallah. Kışın soğuğunda, son derece kısıtlı imkânlarla hayata tutunmaya çalışan; şartlar ne olursa olsun direniş ve diriliş ruhunu muhafaza eden tüm Filistin halkına buradan dayanışma duygularımı iletiyorum. O çadırların içinde, kışta, yağmurda, çamurda yediden yetmişe çocukların, annelerin, yaşlıların hâlini ekranlardan hep birlikte izliyoruz değil mi? Konteyner gönderelim diyoruz; Birleşmiş Milletleri devreye sokuyoruz, Batı’yı devreye sokuyoruz. Ancak Netanyahu denilen bu zalim, bu Fıravun zihniyeti, bu çağrılara asla kulak asmıyor ve hiçbirini kabul etmiyor. Hesapların üstünde bir hesap var. Onun da vakti saati gelecek" ifadelerini kullandı.

"Bu ülkedeki ideolojik kabilelerin devri sona eriyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede on yıllar boyunca ideolojik kabilelerin dışında kalan hiç kimseye nefes aldırmayanların, kendilerini okumuş, aydınlanmış, ilerici görüp başkalarını cehaletle itham edenlerin devri, fikir hayatımızda da artık sona eriyor. Batı’nın ülkemizdeki distribütörlüğünü yapanların yerini ayakları bu topraklara basan, bu milletin değerlerinden beslenen, nitelikli eserleriyle kültür ve sanat hazinemizi zenginleştiren aydınlar, yazarlar, şairler ve edipler alıyor. Bunu ülkemizin aydınlık geleceği adına son derece kıymetli buluyorum. Yarın her alanda çok daha iyi yerlerde olacağımıza yürekten inanıyorum. Bir keresinde, şimdi hatırlıyorum, üstad mahkemeye çıkıyor. Hakimler kendisini artık çok iyi tanıyor; sürekli karşılarında. ’Artık senden bıktık’ diyorlar. Üstadın cevabı ise her zamanki gibi manidardır: ’Siz burada hancı, ben burada yolcu olduğum sürece, ben buraya daha çok uğrarım.’ İşte üstat bu. Onun için unutmayın: Bizler bu yolda yolcu oldukça, birileri de hancı oldukça, biz bu hana daha çok uğrarız" şeklinde konuştu.
Bu yıl 8 kategoride ödüller verildi. Kategorilere göre ödül alan isimler ise şöyle:
"Şiir Ödülü: Celal Fedai
Hikâye-Roman Ödülü: Tarık Tufan
Fikir-Araştırma Ödülü: Peren Birsaygılı Mut
İlk Eserler Ödülü: Merve Uygun
İlk Eserler Ödülü: Hasan Bozdaş
Uluslararası Kültür Sanat Ödülü: Dia al-Azzawi
Çocuk Edebiyatı Ödülü: Ayşe Sevim
Müzik Ödülü: Bayram Bilge Tokel
Saygı Ödülü: Hasan Aycın2
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan isimlere ödüllerini takdim ederek, toplu fotoğraf çektirdi.
ETİKETLER: Cumhurbaşkanı, Erdoğan:, "Gazze’ye, konteyner, gönderelim
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Kırkağaç Şoförler Odası’nda yeni başkan Talha Küçük

Kırkağaç Şoförler Odası’nda yeni başkan Talha Küçük

Manisa Kırkağaç Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası seçimi büyük heyecana sahne oldu. 82 oy alan Talha Küçük, 1 oy farkla yeni başkan olurken; İsmail Akkaş 81 oy, Tuncay Aslan 39 oy, Ahmet Baksi 20 oy ve Erdal Sevgen de 20 oy aldı.Belediye Kültür Merkez

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: "Farklı ülkelere gitmek yerine kendi adamızı ziyaret edin"

KKTC Başbakan Yardımcısı Ataoğlu: "Farklı ülkelere gitmek yerine kendi adamızı ziyaret edin"

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberindeki heyetle Kapadokya bölgesinde inceleme ve temaslarda bulundu. Ataoğlu, Türk vatandaşlarına da çağrıda bulunarak, "Farklı ülkelere gitmek yerine kendi adamız ol

Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır dışişleri bakanları İslamabad’ta buluşacak

Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır dışişleri bakanları İslamabad’ta buluşacak

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Al Suud ve Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty’nin 29-30 Mart’ta İslamabad’ı ziyaret edeceğini duyurdu.Pakistan Dışişleri Bkaanlığından

Zelenskiy: "BAE ile güvenlik ve savunma alanında iş birliği konusunda anlaştık"

Zelenskiy: "BAE ile güvenlik ve savunma alanında iş birliği konusunda anlaştık"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile güvenlik ve savunma alanında iş birliği konusunda anlaştıklarını ifade etti.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zay

Almanya’da Sol Parti milletvekili, İslamofobik önergeye "Esselamü Aleyküm" diyerek tepki gösterdi

Almanya’da Sol Parti milletvekili, İslamofobik önergeye "Esselamü Aleyküm" diyerek tepki gösterdi

Alman Federal Meclisinde Sol Parti Milletvekili Mareike Hermeier, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisinin (AfD) çocukların ve gençlerin dini baskıdan korunmasına dair önergesinin "İslamofobik bir girişim" olduğunu belirtip konuşmasını, "Esselamü al

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan bölge ülkelerine uyarı: "Bütün dünya savaşın bedelini ödüyor, bu anlamsız savaşın bitmesi gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan bölge ülkelerine uyarı: "Bütün dünya savaşın bedelini ödüyor, bu anlamsız savaşın bitmesi gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bütün dünya savaşın bedelini ödüyor, bu anlamsız savaşın bitmesi gerekiyor" dedi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ’STRATCOM Zirvesi 2026’ programında bölgesel ve küresel son gelişmeler

İran bağlantılı hacker grubu, FBI Direktörü Patel’in e-posta ve fotoğraflarını ele geçirdi

İran bağlantılı hacker grubu, FBI Direktörü Patel’in e-posta ve fotoğraflarını ele geçirdi

İran bağlantılı hacker grubu "Handala", ABD’nin iç istihbarat ve başlıca federal kolluk kuvveti olan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Kash Patel’in e-posta ve fotoğraflarını ele geçirdi."Handala Hack Team" adlı hacker grubu, FBI Direktörü Kash Pa

Trump: "Türkiye gerçekten şahaneydi, Erdoğan harika bir lider"

Trump: "Türkiye gerçekten şahaneydi, Erdoğan harika bir lider"

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin İran savaşı konusundaki tutumundan övgüyle söz ederek, "Bence Türkiye gerçekten şahaneydi. Onlardan rica ettiğimiz şeylerin dışında kaldılar. Erdoğan harika bir lider" dedi.ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaletinde

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17