MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roma’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere İtalya’nın başkenti Roma’ya geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin daveti üzerine, Türkiye-İtalya Dördüncü Hükümetlerarası Zirve...

Yayınlanma: 29 Nisan 2025 09:13 Güncelleme: 28 Ağustos 2025 03:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roma’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere İtalya’nın başkenti Roma’ya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin daveti üzerine, Türkiye-İtalya Dördüncü Hükümetlerarası Zirvesi’ne katılmak üzere İtalya’ya geldi. Roma Fiumicino Leonardo da Vinci Uluslararası Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti İtalya tarafından Protokol Müdürü Bruno Pasquino ile Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen ve eşi Sinan Ülgen, Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Vatikan Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Neslihan Altay ve Roma Büyükelçiliği personeli karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İtalya ziyareti çerçevesinde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile baş başa görüşmesi ve İtalyan lider ile birlikte Türkiye-İtalya hükümetlerarası zirvesine başkanlık etmesi bekleniyor. Türkiye ile İtalya arasındaki iş birliğini güçlendirecek adımların ele alınması ve güncel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasına yönelik hükümetlerarası zirve, Villa Doria Pamphili rezidansında gerçekleştirilecek. Ziyaret kapsamında iki ülke çeşitli alanlarda iş birliğine yönelik anlaşmaların da imzalanacağı zirvenin ardından İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı ile Türkiye’nin Ticaret ve Dışişleri bakanlıklarının işbirliğiyle ve iş dünyasının katılımıyla Parco dei Principi Oteli’nde bir iş forumu düzenlenecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca İtalya temasları çerçevesinde ayrıca Quirinal Sarayı’nda İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile bir araya gelecek. Temaslar çerçevesinde iki ülke arasında 2024 yılında 32 milyar euroya ulaşan ticaret hacmi ve özellikle İtalyan Leonardo firması ile Türk Baykar şirketi arasında imzalanan ortaklık anlaşması ile pekiştirilen askeri işbirliğinin öne çıkması bekleniyor.
Ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün eşlik ediyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan’a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ersoy, "Önceki dönem Milli Savunma Bakanımız

AK Parti Genel Başkanvekili Ala’dan Özel’e tepki: "Erdoğan’a yönelik temelsiz ve saygısız ifadeleri şiddetle kınıyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Ala’dan Özel’e tepki: "Erdoğan’a yönelik temelsiz ve saygısız ifadeleri şiddetle kınıyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, "Özel’in Brüksel’deki açıklamalarını kesinlikle reddediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik temelsiz ve saygısız ifadeleri şiddetle kınıyoruz" dedi.AK Parti Genel Başkanvekili

Rusya: "Ukrayna askerleri, ülkelerindeki yolsuzluk soruşturması nedeniyle mevzilerini terk ediyor"

Rusya: "Ukrayna askerleri, ülkelerindeki yolsuzluk soruşturması nedeniyle mevzilerini terk ediyor"

Rusya Dış İstihbarat Servisi’nin (SVR) iddiasına göre, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalı nedeniyle moralleri ciddi şekilde düşen Ukrayna askerleri, cephedeki mevzilerini terk ediyor.Rusya, Ukrayna’daki yolsuzluk skandalının cephedeki askerleri de etkilediği

Nebi Hatipoğlu, Özgür Özel’i kınadı

Nebi Hatipoğlu, Özgür Özel’i kınadı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Özgür Özel’in merhum Kamer Genç’in mezarı başında rakı kadehleriyle boy gösterip bunu ‘anma’ diye hepimize yutturmaya çalışması, hem inançlarımıza hem de toplumun ortak manevi değerlerine hakarettir" dedi.M

Putin: "Batı müzakerelere yanaşmazsa topraklarımızı askeri yöntemlerle kurtaracağız"

Putin: "Batı müzakerelere yanaşmazsa topraklarımızı askeri yöntemlerle kurtaracağız"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Ukrayna Savaşı’na ilişkin, "Çatışmayı diplomasi yoluyla çözmeyi tercih ediyoruz. Ancak Ukrayna tarafı ve yabancı destekçileri müzakerelere yanaşmazsa, Rusya tarihi topraklarını askeri yöntemler aracılığıyla kurta

Avrupa Parlamentosu, Rus gazının ithalatını yasaklama planını onayladı

Avrupa Parlamentosu, Rus gazının ithalatını yasaklama planını onayladı

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği’nin Rus gazının ithalatını kademeli olarak yasaklama planını onayladı.Avrupa Parlamentosu (AP), bugün öğle saatlerinde gerçekleştirilen oylama ile Rusya’dan doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatının 2027

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de İsrail ateşi altında bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertlerini ve akrabalarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Çin: "AB’nin dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanılmasına karşıyız"

Çin: "AB’nin dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanılmasına karşıyız"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanmasına karşıyız" dedi.Avrupa Birliği’nin (AB) dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılması konusun

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:04
Güneş 07:32
Öğle 12:29
İkindi 14:55
Akşam 17:16
Yatsı 18:39

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
39
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
36
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
29
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
26
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
20
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
20
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
16
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
15
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
14
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9