KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nin ardından kabul edilen ve KKTC’nin TDT’deki önemi ve konumunun vurgulandığı Budapeşte Bildirisi’ne ilişkin açıklama yaparak "Kıbrıs Türk halkının özden gelen eş...
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nin ardından kabul edilen ve KKTC’nin TDT’deki önemi ve konumunun vurgulandığı Budapeşte Bildirisi’ne ilişkin açıklama yaparak "Kıbrıs Türk halkının özden gelen eşit haklarını güvence altına alma arzusuna gösterilen dayanışmanın bir göstergesi" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen zirvenin sonuç bildirisine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Tatar, bildiride yer alan ifadelerin KKTC’nin Türk Dünyası içerisindeki konumu, çözüm vizyonu ve meşru talepleri açısından "dönüm noktası" niteliğinde olduğunu vurguladı. Tatar, bildiride KKTC’nin Macaristan ve Türkmenistan ile birlikte Türk Dünyası’nın ayrılmaz bir parçası olarak tanımlanmasının ve gözlemci sıfatıyla yapılan katkıların memnuniyetle karşılanmasının önemine işaret etti. KKTC Cumhurbaşkanı, bildiride Kıbrıs sorununun adadaki mevcut gerçeklere dayalı, karşılıklı kabul edilebilir ve uygulanabilir bir çözüme ulaştırılması gerektiği yönündeki güçlü vurgunun, Kıbrıs Türk halkının özden gelen eşit haklarını güvence altına alma arzusuna gösterilen dayanışmanın bir göstergesi olduğunu belirtti.
"Türkiye’nin sarsılmaz desteği, yalnızca bir güvence değil, aynı zamanda bölgesel adaletin ve stratejik dengenin teminatıdır"
Cumhurbaşkanı Tatar, Budapeşte Zirvesi’ne fiziken katılım sağlanamamasının bu gerçekliği gölgelemediğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "KKTC’nin bulunmadığı bir aile fotoğrafı eksik kalır" sözünü anımsattı. Tatar ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın "KKTC aile meclisimizin ayrılmaz bir parçasıdır" açıklamasının da bu duruşu diplomatik düzeyde teyit ettiğini kaydetti. Açıklamasında Türkiye’nin, Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini tarih boyunca ilkeli duruşla savunduğunu vurgulayan Tatar, "Türkiye’nin sarsılmaz desteği, yalnızca bir güvence değil, aynı zamanda bölgesel adaletin ve stratejik dengenin teminatıdır" dedi. Türk Dünyası’nın tüm üyelerine duyulan kardeşlik bağının sadece kültürel değil, siyasi kararlılığa ve ortak geleceğe dayandığını belirtti.
Kıbrıs’taki mevcut durumun sürdürülemez olduğunu ifade eden Tatar, Rum tarafının 1963’te Kıbrıslı Türkleri ortaklık cumhuriyetinden silah zoruyla dışladığını ve fiili olarak iki kurucu ortaktan biri olan Kıbrıs Türk halkının haklarını gasp ettiğini hatırlattı. Rum liderliğinin, "Kıbrıs Cumhuriyeti" unvanını tek taraflı olarak kullanmaya devam ettiğini belirten Tatar, bunun adadaki meşru temsil düzenini bozduğunu, Türk tarafının uluslararası alanda temsilini engellediğini ve eşit hakları sistematik biçimde reddettiğini vurguladı.
Tatar, Rum tarafının bu yaklaşımının uluslararası normlara aykırı olduğunu belirterek, bu siyasetin insan haklarına dayalı düzene karşı bir zihniyeti yansıttığını ifade etti. Kıbrıs Türk halkının tüm adaletsizliklere rağmen devletine, iradesine ve vizyonuna sahip çıkmaya devam ettiğini kaydeden Tatar, "KKTC, Türk Dünyası’nın onurlu bir üyesi, bölgesel istikrarın, direncin ve adaletin taşıyıcısıdır. Bizim yolumuz açıktır, duruşumuz nettir" ifadelerine yer verdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Adana’nın Feke İlçesi Belediye Başkanı Cömert Özen, "Hizmette merkez-kırsal ayrımı yapmadan hareket ediyoruz" dedi.Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, ilçede hayata geçirilen hizmet ve yatırımlara ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu. Özen, altyapıdan
Adana’nın Saimbeyli İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Dal," Saimbeyli’mizin her mahallesine dokunmaya, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.Saimbeyli Belediyesi ekiplerinin, ilçenin dört bir yanında yaşam standar
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yeniden saldırmasına izin verip vermeyeceği yönündeki soruya, "Balistik füzeler için evet. Nükleer silahlar için ise daha hızlı bir şekilde evet" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Türk askerlerinin Gazze’de konuşlandırılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var ve bu konuyu konuşacağız. Eğer uygunsa, bence bu iyi bir şey, Netanyahu ile görüşeceğiz. Bu konuyu ko
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından Şehzadeler Belediyesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.Kanser ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Şehzadeler B
AK Parti Vezirköprü 97. İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda teşkilat çalışmaları masaya yatırılırken, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı.Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Muzaffer Ç
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Halid el-Hamad el-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Görüşmede Türkiye ile Kuveyt ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiçbir iç ve dış mahreçli saldırı, suikast veya sabotaj haklı davamızdan, ’Terörsüz Türkiye’ kararlığımızdan geri döndüremeyecektir" dedi.MHP lideri Bahçeli, Yalova’da 3 polisin şehit olduğu
İskenderun balıkçı barınağında denetim gerçekleştirildi
Çankırı’da kar yağışı etkili oluyor
03Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü
04Karaman’da eğitime kar tatili
05Esenyurt’ta hırdavat fabrikasında başlayan yangın geniş alana sıçradı
06Malatya’da şüpheli valiz fünye ile patlatıldı
07Cami çıkışı otomobilin çarptığı Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı hayatını kaybetti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük