Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kars’ta toplam yatırım bedeli 723 milyon 585 bin lira olan Meslek Yüksek Okulu Kompleksi, Diş Fakültesi Hastanesi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarının toplu açılışını yaptı.Cumhurbaşkanı Yardımcı...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kars’ta toplam yatırım bedeli 723 milyon 585 bin lira olan Meslek Yüksek Okulu Kompleksi, Diş Fakültesi Hastanesi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarının toplu açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde KAÜ toplu açılış programına katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve folklor gösterisiyle başlayan programda açılışı yapılacak olan birimlerin slayt gösterisi yapıldı.
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yılmaz, "Kafkasya’daki toplumlar kendi aralarında barışı, huzuru sağlamalı ve bu bölgenin istikrar içinde refah üretmesi hedeflenmeli. Kafkasya’daki barış aynı zamanda refah demek aynı zamanda tüm bölgede yaşayan insanların daha güzel yarınlar kurmasıdır. Kafkasya’daki barış aynı zamanda Doğu Anadolu’nun Kars başta olmak üzere daha hızlı kalkınmasıdır. Dolayısıyla biz ülke olarak diğer tüm bölgelerde olduğu gibi Kafkasya’da da barışı istiyoruz. İnşallah şu uzun süredir yaşanıp sona erdirilen işgalden sonra Karabağ’ın kurtuluşundan sonra bir ileri hamle de bu barış olacaktır diye yürekten inanıyorum" dedi.
Kafkas Üniversitesi’nin her bir mensubuna ve Kars’ın her bir köşesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en kalbi selamlarını getirdiğini ifade eden Yılmaz, "Toplam yatırım bedeli 723 milyon 585 bin lirayı aşan bugünkü fiyatlarla bakarsanız tahminen 1 milyarın üzerinde bir yatırımdan bahsediyoruz. 1 milyar TL’nin üzerinde Meslek Yüksek Okulu Kompleksimiz var. Diş Fakültesi Hastanemiz var. Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Dünyamızın, teknolojik yeniliklerle hızla değişirken değişime ayak uyduran ve onu doğru yöneten ülkeler, küresel rekabette öne çıkmaktadır. Biz de Türkiye olarak bu dönüşümün dışında kalmadık. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, üniversitelerimizle, tüm kurumlarımızla ve özel sektörümüzle süreci iyi okuyarak fırsata çevirdik. Güçlü akademik altyapımız, donanımlı insan kaynağımız ve jeopolitik avantajlarımızla dünya sahnesinde bugün iddialı bir konumdayız. Bilimin ve teknolojinin kalkınmadaki hayati rolünün farkında olarak, eğitimde ve AR-GE’de güçlü adımlar attık, ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Üniversiteleri ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, her bir köşesine yayarak yükseköğretimde hem ihtisaslaşmayı hem de güçlü bir akademik performansı teşvik ettik. Bir dönem sınırlı imkânlarla bilim üretmeye çalışan bir ülkeyken, bugün 76’dan 208’e çıkan üniversitemizle; Türkiye’nin her köşesinde bilimsel çalışmaların önünü açtık. Akademik kapasitemiz arttıkça, üretilen bilginin niteliği ve etkisi de yükseldi. Bundan 22 yıl önce Türkiye’de yılda yaklaşık 9 bin bilimsel makale üretilirken, bugün bu rakam 49 bine yaklaştı. Dünyada en çok bilimsel yayın yapan ülkeler arasında 22. sıradayken, bugün 14’üncü sıraya yükseldik" diye konuştu.
Programda, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Milletvekili Adem Çalkın, 65. Hükümette UDH Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Valisi Ziya Polat’ta birer konuşma yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından KAÜ bünyesinde faaliyete giren Meslek Yüksek Okulu Kompleksi, Diş Fakültesi Hastanesi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın açılış yapıldı. Yılmaz açılışın ardından Ardahan’a hareket etti.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Almanya: Savaş uçağı konusunda çeşitli aktörlerle görüşüyoruz
ABD, İran'a karşı saldırılara başladı: Liman kentleri vuruluyor
03Bingöl'de taziye dönüşü trafik kazası: 4 yaralı
04Anamur'da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi
05Tokat'ta otomobil ile minibüs çarpıştı: 5 yaralı
06Uşak'ta 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Antalya'da asayiş uygulamalarında 765 aranan şahıs yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük