MENÜ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) başbakanları ve başkan yardımcıları, başkent Bişkek’te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızista

Yayınlanma: 18 Eylül 2025 15:54 Güncelleme: 19 Eylül 2025 07:30
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) başbakanları ve başkan yardımcıları, başkent Bişkek’te Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te temaslarını sürdürüyor. Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) başbakanları ve başkan yardımcıları, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü.
Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Adılbek Kasımaliyev, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev yer aldı.
Caparov yaptığı konuşmada, TDT’nin kuruluşundan bu yana başarılı şekilde gelişmekte olduğunu belirterek, "Teşkilatımızın daha da gelişmesini istiyorsak, bugünkü toplantı gibi somut ve gerçekçi sonuçlar getirecek çalışmaları hayata geçirmeliyiz. Siyasi irade ile desteklenen pratik adımlar teşkilatımızın daha da güçlenmesine ve prestijinin artmasına imkan sağlayacaktır" dedi.
Türk dili konuşan devletler arasındaki istikrarlı şekilde gelişen ticari ve ekonomik ilişkilere dikkat çeken Caparov, bu kapsamda Türk Yatırım Fonu’nun ekonomik entegrasyonun etkili bir aracı olarak önemine dikkat çekti. Caparov, fonun faaliyetlerinin hükümet başkanları düzeyinde daha da etkinleştirilmesi gerektiğine olan inancını dile getirdi.

"Türkiye olarak Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleriyle ortak gelecek oluşturma bilinciyle geliştirmek için yoğun biçimde çalışıyoruz"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, “Kırgızistan’da Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde hükümet başkanları ve devlet başkan yardımcıları olarak bir araya gelmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu yeni bir platform yeni bir mekanizma oldu. Bunu başlattığınız için Kırgızistan dönem başkanlığı olarak siz tebrik ediyorum” dedi.
Bugünkü toplantının yalnızca çok taraflı ekonomik işbirliği geliştirmek için değil aynı zamanda Türk devletinin ortak siyasi vizyonunu pekiştirmek bölgesel barış ve refaha katkıda bulunmak için önemli bir fırsat sunacağını inandığını söyleyen Yılmaz, “Bakanlar kurulu başkanı kıymetli kardeşim Adılbek Kasımaliyev ile eş başkanlığını yaptığımız Türkiye-Kırgızistan Karma Ekonomik Komisyonu 12. dönem toplantısını bugün başarıyla gerçekleştirdik. Sizin ve sayın cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu kapsamlı siyasi ortaklık vizyonu çerçevesinde üzerimize düşen görevi yapmak için tüm gayretimizle çalışacağız. Türkiye olarak Türk Devletleri Teşkilatı ülkeleriyle müşterek tarihimiz, kültürümüz ve değerlerimizden güç alan güçlü ilişkilerimizi ortak gelecek oluşturma bilinciyle geliştirmek için yoğun biçimde çalışıyoruz" dedi.
ETİKETLER: Cumhurbaşkanı, Yardımcısı, Yılmaz,, Kırgızistan, Cumhurbaşkanı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30