MENÜ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Atatürk Üniversitesi vurgusu

Öğrencilerin kariyer yolculuklarını şekillendirmek ve bu süreçte kendilerine rehberlik etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarına (KUDAKAF’25) katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yıl...

Yayınlanma: 26 Nisan 2025 19:59 Güncelleme: 09 Eylül 2025 10:01
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Atatürk Üniversitesi vurgusu

Öğrencilerin kariyer yolculuklarını şekillendirmek ve bu süreçte kendilerine rehberlik etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarına (KUDAKAF’25) katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin bölge ve ülke için taşıdığı önemi güçlü ifadelerle vurguladı.
25-26 Nisan 2025 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde gerçekleştirilen ve "Yetenek Her Yerde" temasıyla düzenlenen fuara; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Önceki Dönem İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Milletvekilleri Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat, Ardahan Milletvekili Kaan Koç, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncer Altuğ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Alemdar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, siyasi parti temsilcileri, bölge üniversitelerinin rektörleri, kamu kurumları ve özel sektör yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektör Hacımüftüoğlu: "Sektörel Deneyim ve Girişimcilik Ekosistemine Katkı Sağlıyoruz"
Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, KUDAKAF’25’e katılım göstererek gençlere ve beşerî sermayeye verdiği önemi gösteren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a teşekkür etti. Hacımüftüoğlu, dijital dönüşüm çağında kariyer planlamasının değiştiğine dikkat çekerek, Atatürk Üniversitesinin gençleri çağın gerektirdiği yetkinliklerle donatmak için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Ayrıca Atatürk Üniversitesinin sadece akademik bilgi sunmadığını, sektörel deneyim ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlama noktasında da önemli adımlar attığını belirtti.
Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı ile öğrencilerin iş dünyasıyla doğrudan temas kurabildiğini, genç yeteneklerle sektör temsilcilerini buluşturduğunu vurgulayan Rektör Hacımüftüoğlu, bölge üniversiteleri ile ortak yürütülen BÖKAP Proje Cinsi gibi projelerle hem öğretim üyelerine daha fazla proje desteği sağlandığını hem de beyin göçünün önlenerek bölgesel kalkınmaya katkı sunulduğunu kaydetti.
Yılmaz: "Atatürk Üniversitesi, Bölgenin Lokomotifi"
Kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise konuşmasında Erzurum’un tarihsel, kültürel ve stratejik önemine vurgu yaparak sözlerine başladı. Erzurum’un, Anadolu’nun kapısı olduğunu ve bu tarihi misyonun, bugün eğitim ve bilim alanındaki çalışmalarla devam ettiğini ifade eden Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin bu süreçteki öncü rolüne dikkat çekti.
Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin yalnızca Erzurum için değil, tüm Doğu Anadolu Bölgesi için bir kalkınma gücü olduğunu belirterek: "Atatürk Üniversitesinin bilim ve teknoloji üretme kapasitesi arttıkça, bölge üniversiteleri de güçlenecek, bölge şehirlerinin sosyo-ekonomik yapısı gelişecektir. Üniversite ne kadar güçlenirse, bölge de o ölçüde gelişecektir" dedi.
Eğitime ve bilimsel çalışmalara verilen desteğin bölge insanının refahı üzerinde doğrudan etkili olacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin vizyon projelerine gerekli her türlü desteğin verileceğini ifade etti. Üniversitenin geliştirdiği projelerin yalnızca akademik başarılarla sınırlı kalmadığını, bölgesel kalkınmanın anahtarı hâline geldiğini vurgulayan Yılmaz, Atatürk Üniversitesi tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar gibi bundan sonrada atılacak adımların önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek KUDAKAF’ın hayırlı olması temennisinde bulundu.
Üniversitenin Vizyon Projeleri Takdim Edildi
Protokol konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet fuar alanını gezdi. Atatürk Üniversitesi standında Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu tarafından ağırlanan Yılmaz’a, üniversitenin gelişimine katkı sunacak vizyon projeleri sunuldu. Hacımüftüoğlu, bu projelerin yalnızca üniversiteye değil, ülke yükseköğretimine ve bölge ekonomisine de önemli bir katma değer sağlayacağını ifade etti.
Sunumun ardından değerlendirmelerde bulunan Cevdet Yılmaz, Atatürk Üniversitesinin ortaya koyduğu vizyonun bölgesel kalkınma için büyük önem taşıdığını ve bu süreçte üniversitenin her zaman destekçisi olacaklarını belirtti.
Gençlerle Hatıra Fotoğrafı
KUDAKAF’25 ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, fuara katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşma, gençlere motivasyon kaynağı olurken, KUDAKAF’25 organizasyonu, bölgenin eğitim ve kariyer hedefleri açısından önemli bir kilometre taşı olarak hafızalara kazındı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Atatürk Üniversitesi vurgusuCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Atatürk Üniversitesi vurgusu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Eurofighter Typhoon uçakların idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesinde mutabakata varıldı

Eurofighter Typhoon uçakların idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesinde mutabakata varıldı

Milli Savunma Bakanlığınca Eurofighter Typhoon uçakların idame ve işletmesine yönelik teknik ve lojistik destek sözleşmesinin bugün imzalanması hususunda mutabakata varıldığı duyuruldu.Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada Milli Savu

Sanat Melikgazi’nin atölyelerinde içinizdeki sanatçıyı keşfedin

Sanat Melikgazi’nin atölyelerinde içinizdeki sanatçıyı keşfedin

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, atölyeler, sergiler, söyleşiler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Sanat Melikgazi’de atölyelerin başladığını söyledi.Kaligrafi, filografi, yağlı boya, karakalem, çini, seramik atölyelerine ba

Büyükkılıç’tan yılın ilk AYKOME Toplantısı’nda ’kapsayıcı hizmet’ vurgusu

Büyükkılıç’tan yılın ilk AYKOME Toplantısı’nda ’kapsayıcı hizmet’ vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) 2026 yılı 1. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmasında, "Amacımız, bu şehrin bizi seven, seçen hangi siyasi kanaatte olursa o

Bayburt’ta huzurevi sakinleri yakınlarıyla kahvaltıda buluştu

Bayburt’ta huzurevi sakinleri yakınlarıyla kahvaltıda buluştu

Bayburt’ta Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında huzurevinde kalan yaşlılar, düzenlenen kahvaltıda yakınlarıyla bir araya geldi.Aile ortamında gerçekleştirilen buluşmada huzurevi sakinleri ve aileleri birlikte vakit geçirdi. Kahvaltıya yaşlı yakınlarının yan

Trabzon’da şehit kabirlerine tek tıkla ulaşım dönemi başladı

Trabzon’da şehit kabirlerine tek tıkla ulaşım dönemi başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki şehit mezarlarının konum bilgilerini fotoğraf, sokak görünümü ve yol tarifi detaylarıyla birlikte dijital harita üzerinden erişime açtı. Uygulamanın, özellikle şehir dışından gelen vatandaşlar için ziyaretleri

Büyükşehir Ulaşım A.Ş. ile ‘Nezaket Yolda Kalmasın’ projesini hayata geçirdi

Büyükşehir Ulaşım A.Ş. ile ‘Nezaket Yolda Kalmasın’ projesini hayata geçirdi

Kayseri’de öğrencilerin toplu taşıma araçlarını güvenli, bilinçli ve saygılı bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla önemli bir eğitim projesi hayata geçirildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ile Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş bi

Öğretmen öğretmenlere ders verdi, Türkiye’de ilki gerçekleştirdi

Öğretmen öğretmenlere ders verdi, Türkiye’de ilki gerçekleştirdi

Kayseri’de müzik öğretmenliği yapan Tarık Şentürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Maarif Öğretmenler Grubu Halk Oyunları Topluluğu ekibinde öğrencilerinin yanı sıra eğitim verdiği meslektaşları ile toplamda 14 ekiple girdiği Halk Oyunl

Söke’de Orman Haftası’nda fidanlar gelecek için toprakla buluştu

Söke’de Orman Haftası’nda fidanlar gelecek için toprakla buluştu

Aydın’ın Söke ilçesinde, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirildi.Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda doğa bilinci ve çevre duyarlılığını artırmaya yönelik çalışmalar tüm Türkiye’de olduğu gibi Söke

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 04:52
Güneş 06:15
Öğle 12:38
İkindi 16:07
Akşam 18:51
Yatsı 20:07

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
64
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
60
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
60
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
52
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
43
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
43
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
35
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
33
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
33
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
31
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
30
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
30
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
25
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
25
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
24
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
17