Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 05 Nisan 2024 - 10:10 Yorum: 0

Dardanel topunun replikası Kilitbahir Kalesi’nde sergilenecek

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Sağlam Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Sağlam Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şi...

Dardanel topunun replikası Kilitbahir Kalesi’nde sergilenecek

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Sağlam Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Sağlam Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında protokol imzalandı. Protokole göre Kilitbahir Kalesi’nde sergilenmek üzere Fatih Sultan Mehmed döneminde kullanılan dardanel topunun replikası yapılacak.
1464 yılında İstanbul Tophane-i Amire’de dökümü yapılan ve kitabesinde “Ey Allahım Sultan Murad oğlu Sultan Mehmed’e imdat eyle” yazan, 1868 yılında İngiltere’ye götürülen ve bugün İngiltere’nin Portsmouth kentinde Kraliyet Zırhlı Silahlar Müzesi’nde sergilenen Fatih Döneminde Kilitbahir Kalesi’nde kullanılan topun replikası Kilitbahir Kalesi’nde sergilenecek.
Protokol Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Sağlam Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Koçak tarafından imzalandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber