MENÜ

Darende Ağılbaşı’nda Yıllar Süren Bekleyiş Sona Erdi: 40 Köy Evi Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Darende’nin Ağılbaşı Mahallesi’nde yapımı yılan hikâyesine dönen köy evlerinde beklenen mutlu sona ulaşıldı. Malatya Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla 40 köy evi hak sahiplerine teslim edilirken, mahallede devam eden konut ve altyapı sorunları da yerinde

Yayınlanma: 18 Aralık 2025 17:01 Güncelleme: 21 Aralık 2025 14:00
Darende Ağılbaşı’nda Yıllar Süren Bekleyiş Sona Erdi: 40 Köy Evi Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Darende’nin Ağılbaşı Mahallesi’nde yapımı yılan hikâyesine dönen köy evlerinde beklenen mutlu sona ulaşıldı. Malatya Valisi Seddar Yavuz’un katılımıyla 40 köy evi hak sahiplerine teslim edilirken, mahallede devam eden konut ve altyapı sorunları da yerinde ele alındı.

Ağılbaşı Mahallesi’nde düzenlenen program kapsamında, deprem sonrası yapımı süren betonarme köy evlerinden 40’ı hak sahiplerine teslim edildi. Mahallede 23 konutun yapımının devam ettiği öğrenilirken, 21 hak sahibinin ise bazı belge eksiklikleri nedeniyle sürecinin sürdüğü belirtildi. Yetkililer, bu dosyalarla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Vali Seddar Yavuz, Darende programı kapsamında ilk olarak Aşağıulupınar Mahallesi’nde çelik deprem konutlarını, ardından Çaybaşı Mahallesi’ndeki çelik konutları ziyaret etti. Daha sonra Ağılbaşı Mahallesi’nde betonarme deprem konutlarını ve mahallede düzenlenen toplantıyı yerinde inceleyen Vali Yavuz, vatandaşlarla birebir görüşerek talepleri dinledi.

Ağıl ve içme suyu talepleri gündeme geldi

Konut teslimi sırasında söz alan Ağılbaşı Mahallesi hak sahipleri, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için yapılması planlanan ağılların nerede inşa edileceğini sordu. Malatya Valisi Seddar Yavuz, uygun bir alan tahsis edilmesi halinde bu konuda gerekli desteğin sağlanacağını ifade etti.

Toplantıda ayrıca mahallede yaşanan içme suyu sorunu da gündeme getirildi. Vali Yavuz, bölgede jeologlar tarafından inceleme yapılacağını belirterek, sorunun çözümü için gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.

“Ağılbaşı’nın bir sorunu daha çözüldü”

Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, yaptığı konuşmada sürece sahip çıkan Vali Yavuz’a teşekkür ederek, “Sayın Valimiz konuyu duyar duymaz ‘Ne demek, hemen ilgilenelim, sorunu çözelim’ diyerek meseleye sahip çıktı. Sayın İl Başkanımızla birlikte bir araya gelerek bu sorunu çözüme kavuşturdular. Bugün Ağılbaşı Mahallemiz bir sorununu daha çözmüş olarak güne başladı” dedi.

Ağılbaşı’nın Darende’nin en uzak mahallelerinden biri olduğunu belirten Bozkurt, “Geçmişte ihmal edilmiş olabilir ancak biz göreve geldiğimiz günden bu yana her mahallemizin sorununu çözmek için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımız olduğu sürece sorunlar kararlılıkla çözülecektir. Belediye başkanı olarak kapım sizlere her zaman açıktır” ifadelerini kullandı.

“Bu işi Sayın Valimiz çözer demiştim”

AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan da konuşmasında, Ağılbaşı konut sürecinin yakından takip edildiğini vurgulayarak, “Birkaç ay önce buraya geldiğimde açıkça ‘Bu işi Sayın Valimiz çözer’ demiştim. Çünkü geçici çözümlerle değil, kalıcı çözümlerle hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Vali Yavuz’un göreve başladığı günden bu yana Malatya genelinde hızlı ve kararlı çözümler ürettiğini ifade eden Bakan, “Bugün konutların yüzde 60’ı teslim edilmiş durumda. Bu, Sayın Valimizin tecrübesinin ve devlet adamlığı anlayışının açık göstergesidir. ‘Bana mazeret değil, çözüm getirin’ anlayışıyla süreci yakından takip etmiştir” şeklinde konuştu.

“Haklarımız yeniden kazandırıldı”

Ağılbaşı Mahallesi Muhtarı Muharrem Gültekin ise, afete maruz bölge ilanı nedeniyle iptal edilen konut haklarının yeniden kazandırıldığını belirterek, “Sayın Valimizin, İl Başkanımızın ve Darende Belediye Başkanımızın yoğun çabalarıyla haklarımız tekrar halkımıza kazandırıldı. Mahallem adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Hak sahiplerinden duygusal açıklamalar

42 yaşındaki Birgül Korkmaz, yaşadıkları zor süreci anlatarak, “Evimiz tamamen yıkıldı, hiçbir şeyimizi kurtaramadık. Çok zor günler yaşadık ama bugün evimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umudumuzu yeniden kazandık. Devletimiz bize sahip çıktı” diye konuştu.

51 yaşındaki Gönül Kılınç ise, “Üç yıldır çok zor şartlarda yaşadık. Yeni evimiz gerçekten çok sağlam ve güzel. Henüz taşınmadık ama hazırlıklara başladık. Çok mutluyuz” dedi.

57 yaşındaki Sultan Özkan da yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, “Yıllarca çadırlarda, susuz ve elektriksiz yaşadık. Evin içine girdiğimizde lambayı görünce inanamadık. Kapının, ışığın ne olduğunu unutmuştuk. Devletimizden ve Valimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

İncelemeler gün boyu sürdü

Vali Seddar Yavuz, Ağılbaşı programının ardından Ozan ve Çınar mahallelerinde yapımı süren çelik deprem konutlarını inceledi. Program kapsamında Yeşiltaş Mahallesi’nde şehit Ali Gökçe’nin kardeşi Mehmet Gökçe’yi evinde ziyaret eden Vali Yavuz, aynı mahalledeki çelik deprem konutlarını da gezdi.

Son olarak Balaban Mahallesi’nde çelik deprem konutları ile Balaban TOKİ konutlarında incelemelerde bulunan Vali Yavuz, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

ETİKETLER: Darende, Ağılbaşı’nda, Yıllar, Süren, Bekleyiş
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde Sincan’da öğrencilere çevre eğitimi

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Kene kabusu geri geldi, yağışlardan dolayı bu sene popülasyon daha fazla olabilir

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30