MENÜ

Datça’da yollar yenileniyor, ulaşım konforu artıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça ilçesinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla toplam 52 bin metre uzunluğundaki yol ağı için 300 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiriyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça’da kent içi ulaşımın daha güvenli, konforlu

Yayınlanma: 18 Aralık 2025 15:38 Güncelleme: 19 Aralık 2025 07:45
Datça’da yollar yenileniyor, ulaşım konforu artıyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça ilçesinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla toplam 52 bin metre uzunluğundaki yol ağı için 300 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça’da kent içi ulaşımın daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla kapsamlı bir yatırım programı yürütüyor. Toplam 300 milyon TL’lik yatırım çerçevesinde, Datça Çevre Yolu başta olmak üzere ilçe genelinde yol, altyapı ve üstyapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Datça Çevre Yolu güzergâhında 91 milyon 112 bin TL’lik yatırımla başlatılan çalışmalar kapsamında 7 bin metrelik hat üzerinde yağmursuyu altyapı imalatları, zemin iyileştirme uygulamaları, sıcak asfalt kaplama ve kaldırım düzenlemeleri eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Datça Belediyesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda 15 bin metrelik muhtelif yollarda mevcut asfalt tabakasının söküm işlemleri devam ediyor. Söküm çalışmalarının tamamlandığı güzergâhlarda ise sıcak asfalt serim çalışmalarına geçildi.

Büyükşehir Belediyesi, Datça genelinde yürüttüğü bu yatırımlarla hem ulaşım konforunu artırmayı hem de ilçenin altyapı ihtiyaçlarına uzun vadeli çözümler üretmeyi amaçlıyor.

"Yolun yapılmasıyla yaşam kalitemiz artacak"
Datça sakinlerinden Sinan Güvendir, "Büyükşehir Belediyesi’nin yollarımızı yenileyeceğini duyunca çok sevindim. Yollarımızda bozukluklar vardı ve ekipler mahallemize gelerek inceledi ardından çalışmalara başladılar. Yolun yapılmasıyla yaşam kalitemiz artacak. Ahmet Başkanımıza bu yatırım için teşekkür ederiz, her zaman yanımızda" dedi.

"Turizm cenneti Datça’mız, çalışmalarla daha güvenli ve konforlu bir hale gelecek"
Datça Reşadiye Mahallesi Muhtarı Baran Akyüz, yürütülen yol çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Muğla Büyükşehir Belediyemizin Datça’da başlattığı yol çalışmaları, Datça’mız için son derece önemli çalışmalardır. Yollarımızın durumu kötüydü ve yenilenmesi gerekiyordu. Turizm cenneti Datça’mızın, yapılan bu çalışmalarla birlikte daha güvenli ve daha konforlu bir hale geleceğine inanıyorum. Datça’ya gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ediyoruz."

"300 milyon TL’lik yatırım Datça’ya değer katacak"
Muğla Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri 4. Bölge Dairesi Başkanı Didem Ünal, "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın göreve geldiği günden bu yana yaptığı saha gezilerinde Datça’mızda ihtiyaç olarak tespit ettiği bu yatırımın Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu yatırım, hem Datça’da yaşayan vatandaşlarımıza hem de ilçemize gelen misafirlerimize konfor sağlayacaktır. Datça’ya değer katacak olan bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Toplam 52 kilometrelik yol yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız"
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Süleyman Soydemir, Datça’da yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"300 milyon TL’lik yatırımımız kapsamında Datça Çevre Yolu’nda çalışmalarımıza başladık. İçme suyu, yağmursuyu ve diğer altyapı kurumlarıyla koordineli şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje kapsamında 91 milyon 112 bin TL’lik bir yatırım gerçekleştireceğiz. Ayrıca, Datça Belediyesi ile yaptığımız protokol doğrultusunda 15 bin metrelik muhtelif yolların yapımını da planlıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında toplam 52 bin metre yol yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın güvenli ulaşımı esas alan yaklaşımı doğrultusunda, ilçemizde trafik güvenliğini önceleyen, konforlu ve standartları yüksek yol çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğiz."

"Datça’mıza yapılan bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum"
Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, "Datça ilçemizde 300 milyon TL’lik yatırımın çalışmaları başladı. Sezon öncesinde bu yolların tamamlanmasını planlıyoruz. İlçemizde bazı ana arterlerde uzun yıllardır süren bozukluklar bulunuyordu. Bu çalışmalar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın ‘küçük şehir-büyük şehir ayrımı yapmadan hizmet ediyoruz’ sözünün somut bir göstergesidir. 300 milyon TL’lik yatırım, Türkiye’nin mevcut ekonomik şartları düşünüldüğünde kolay bir yatırım değildir. En büyük şansımız, Büyükşehir Belediye Başkanımızın bu tür konularda çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemesidir. Datça’mıza yapılan bu yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Başkan Aras: "Datça’nın geleceğine yatırım yapıyoruz"
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Datça’nın ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek kalıcı çözümler ürettiklerini vurguladı. Başkan Aras, "Datça’mız doğal güzellikleri ve turizm potansiyeliyle Muğla’mızın en özel ilçelerinden biri. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak, Datça’da yaşayan vatandaşlarımızın günlük yaşamını kolaylaştıran, ilçemize gelen misafirlerimize daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sunan yatırımları hayata geçiriyoruz. İl genelinde uygulamaya aldığımız yol yapım çalışmalarında, bugüne kadar 2 milyar 272 milyon 422 bin TL’lik yatırımla hemşehrilerimizin daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir bir ulaşım hizmetine erişmesini amaçlıyoruz. Amacımız, insan odaklı, çevreyle uyumlu ve yaşam kalitesi yüksek kentler inşa etmek. Küçükşehir-Büyükşehir ilçe ayrımı yapmadan, Muğla’nın her noktasına eşit ve adil hizmet götürme anlayışıyla çalışıyoruz. Datça’mıza kazandırdığımız bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
ETİKETLER: Datça’da, yollar, yenileniyor,, ulaşım, konforu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Gürlek: "Türkiye Artık Masayı Kuran Ülkedir"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den 13 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay 2026 Kurban Vekâlet Ücretlerini Açıkladı

Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi’nde Seramikte Uygulamalı Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Uzakta Yaşayanlar İçin Kastamonu ile Bağı Canlı Tutmanın Yolu

Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar Vergisinde Kritik Eşik: Ödemeler İçin Yarın Son Gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

600 Sporcu Halk Oyunları İçin Adıyaman’da Buluştu

Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

İş İnsanları Platformu’ndan Siyaset Okulu Programına Destek

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30