Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan MOTAŞ, uzun süredir halkın taleplerine kulak tıkamaya, vatandaşın günlük yaşamını zorlaştıran uygulamalara imza atmaya devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan MOTAŞ, uzun süredir halkın taleplerine kulak tıkamaya, vatandaşın günlük yaşamını zorlaştıran uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Kendilerini Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ve adeta devletin üstünde gören, kimse ses çıkaramazmış gibi kendi kanunlarını kendileri koyan bu zihniyet, bölge halkını çileden çıkarmış durumda. Onca şikayet gitmesine rağmen, koltuklarında oturan bu arsız yöneticilerin bir an önce kendilerini silkkelemesi ve vatandaşa adamakıllı hizmet etmek için çaba sarf etmesi gerekiyor. Bölge halkının ve özellikle öğrencilerin her gün dile getirdiği şikayetler, yetkililerin sorumsuz tavrı nedeniyle karşılıksız kalıyor.
Bunun en çarpıcı örneği ise İkizce 2. Etap TOKİ konutları bölgesinde yaşanıyor.
Yolcu Var, Durak Var, Ama Otobüs Durmuyor!
Bölgeden çekilen görüntüler, MOTAŞ'ın hizmet anlayışındaki büyük ihmali ve skandal uygulamaları gözler önüne seriyor:
Altyapı ve Güvenlik Sorunları: Görüntülerde, bölgedeki yolların ve çevre düzenlemesinin henüz tamamlanmadığı, özellikle yağışlı havalarda yolların çuruna ve çamura büründüğü açıkça görülüyor. Durakta bekleyen öğrencilerin ve vatandaşların bu olumsuz koşullardan doğrudan etkilendiği, seslerini duyurmakta zorlandığı belirtiliyor.
Tehlikeli Yolcu İndirme-Bindirme Uygulaması: Normal şartlarda otobüslerin belirli güzergahlarda durup yolcu alması gerekirken, şoförlerin burada duramayacaklarını söyleyerek vatandaşları mağdur ettiği ifade ediliyor. Otobüsler bölgeden geçip yukarıdan dönerek uzak noktalarda yolcu indirmeye zorluyor.
Anne ve Çocukların Hayati Riski: Otobüslerin durakta durmayarak yolcuları karşı şeride veya uygun olmayan noktalara yönlendirmesi; küçük çocuklarıyla birlikte karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan anneleri ve durakta bekleyen öğrencileri büyük bir tehlikeyle baş başa bırakıyor.
"Halka Zulmetmek Gelenek Haline Geldi"
Her gün aynı kabusu yaşadıklarını belirten bölge sakinleri, otobüs şoförlerinin "Burada yolcu alamayız" diyerek insanları mağdur ettiğini, seferlerin kural tanımaz bir şekilde yürütüldüğünü vurguluyor. Vatandaşlar, "Sağ olsunlar, halka zulmetmekte sınır tanımıyorlar, yine geri durmuyorlar" diyerek duruma tepki gösteriyor.
Göreve Davet: MOTAŞ Yönetimi Silkkelenmelidir
Vatandaşların vergileriyle ve kamu hizmeti verme amacıyla var olan bir kurumun, kendi kanunlarını koyar gibi hareket etmesi kabul edilemez. MOTAŞ yönetiminin bir an önce bu vurdumduymaz tavırdan vazgeçmesi, koltuklarında oturmak yerine vatandaşa adanmış hizmet üretmesi gerekmektedir. Malatya halkı, her gün çekilen bu çilenin son bulmasını ve yetkililerin derhal sorumluluk alarak bu krize kalıcı bir çözüm getirmesini bekliyor.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Diyarbakır'da tüp yüklü kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Katarlı arabulucular Tahran'da: ABD-İran anlaşma taslağının bir versiyonu ele alındı
03Ukrayna ile Rusya arasında enerji savaşı
04Ticaret Bakanı Bolat, Tunuslu mevkidaşı Abid ile görüştü
05İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı
06Keşm Adası'nda 5 patlama: ABD'nin saldırı düzenlediği bildirildi
07Ekim ayı enflasyon rakamları bugün açıklanacak
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor