DEM Parti İmralı heyetinde yer alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile yapılan görüşmeye ilişkin, "Başkan Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdiği...
DEM Parti İmralı heyetinde yer alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile yapılan görüşmeye ilişkin, "Başkan Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler çok iyi geçti. Bu görüşmelerin Türkiye ile yeni barış sürecinin gelişimi üzerinde olumlu bir etkisi olacak" dedi.
DEM Parti İmralı heyetinde yer alan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani görüşmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erbil Valisi Ümit Hoşnav ile kameralar karşısına geçen Bayındır, "Başkan Neçirvan Barzani ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler çok iyi geçti. Bu görüşmelerin Türkiye ile yeni barış sürecinin gelişimi üzerinde olumlu bir etkisi olacak" diye konuştu.
"Öcalan, Barzani’nin görüş ve tutumlarına büyük saygı duyuyor"
Barzani ile terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajını ve barış sürecinin nasıl geliştirilebileceğini ele aldıklarını belirten Bayındır, "Abdullah Öcalan, hem Başkan Mesut Barzani hem de Neçirvan Barzani’nin görüş ve tutumlarına büyük saygı duyuyor. Görüşmelerde Kürtlerin geleceği, Türkiye’de barış sürecinin vatandaşlık haklarına saygı ile demokrasi temelinde nasıl ilerleyebileceği ve tüm Kürt taraflarının bu süreçteki rolü gibi konuları ele aldık" diye konuştu.
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani’nin heyete güçlü bir destek sunduğunu ve sürecin ilerlemesine tam destek verdiğini ifade eden Bayındır, "Neçirvan Barzani de Kürt meselesinin barışçıl yollarla çözülmesinin önemini vurguladı ve tüm Kürt tarafları arasında koordinasyonun gerekliliğine dikkat çekti" ifadelerini kullandı.
"Erbil’de gerçekleştirdiğimiz toplantılar olumlu sonuçlar doğurdu"
Uluslararası toplumun artık Kürt meselesinin önemini daha iyi kavradığını ve bu soruna barışçıl bir çözüm bulunmasının bölgeye büyük fayda sağlayacağını söyleyen Bayındır, "Halkımıza müjde verebiliriz ki Erbil’de gerçekleştirdiğimiz toplantılar, demokrasi ve halkların haklarını güçlendirme yönünde olumlu sonuçlar doğurdu. Başkan Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani’ye büyük desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Bayındır, İmralı heyetinin barış sürecinin geleceğine dair görüşmelerini Süleymaniye’ye geçerek sürdüreceğini açıkladı.
"Türkiye’nin tüm bileşenleri için hayırlı olmasını umuyoruz"
Erbil Valisi Ümit Hoşnav ise, IKBY’nin süreçte en önemli rolü oynadığını söyleyerek, "Bu çabaların bu kez de başarıya ulaşmasını ve Türkiye’nin tüm bileşenleri için hayırlı olmasını umuyoruz" diye konuştu.
Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Berdan Öztürk, milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Mehmet Kamaç ile avukatlarından oluşan heyetin Süleymaniye kentinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani ve IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile görüşmesi bekleniyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük