Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Mart 2024 - 18:22 Yorum: 0

Demokratik Kongo’da 23,4 milyon kişi açlıkla karşı karşıya

BM Dünya Gıda Programı’na (WFP) göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin (DRC) nüfusunun 4’te 1’ine denk gelen 23,4 milyon kişi kriz seviyesinde ya da daha kötü bir seviyede açlıkla karşı karşıya kalıyor.BM Dünya Gıda Programı (WFP), Dem...

Demokratik Kongo’da 23,4 milyon kişi açlıkla karşı karşıya

BM Dünya Gıda Programı’na (WFP) göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin (DRC) nüfusunun 4’te 1’ine denk gelen 23,4 milyon kişi kriz seviyesinde ya da daha kötü bir seviyede açlıkla karşı karşıya kalıyor.
BM Dünya Gıda Programı (WFP), Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki (DRC) açlık krizine ilişkin bir rapor yayınladı. Raporda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki yaşanan çatışmalardan kaynaklanan açlık krizi, ülkenin doğu eyaletlerindeki şiddet olaylarının artmasıyla daha da derinleştiği kaydedildi. Ailelerin yaşaladıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldığı aktarılan raporda barınak, gıda ve hijyen sıkıntısının yaşadığı aşırı yığılmanın olduğu kamplara her geçen gün binlerce kişinin sığındığı bildirildi. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki WFP’nin doğudaki acil durum müdahalesinden 1,3 milyon kişinin faydalandığı aktarılan raporda yaklaşık 1 milyon kişi yılın başından bu yana çatışmalar nedeniyle evlerinden oldu.

6 milyondan fazla kişinin yerlerinden edildi
Raporda, DRC’nin nüfusunun dörtte birine denk gelen 23,4 milyon kişinin kriz seviyesinde ya da daha kötü bir seviyede açlıkla karşı karşıya olduğu kaydedildi. Nüfusun büyük bir bölümünün gıda, sağlık hizmeti ve eğitime az ya da hiç erişimi olmayan kötü şartlarda yaşadığı bildirlen raporda, 6 milyondan fazla kişinin yerlerinden edildiği aktarıldı. Geçim kaynaklarının yok olduğu kaydedilen açıklamada, çatışmalardan etkilenen doğu eyaletleri Ituri, Kuzey Kivu ve Güney Kivu’da 5,4 milyon kişinin akut açlık, 1,2 milyon kişinin ise kriz düzeyinde gıda güvensizliği yaşadığı belirtildi. Kuzey Kivu’da çocukların yarısının yetersiz beslendiği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber