Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Nisan 2024 - 14:25 Yorum: 0

Sierra Leone’de Türk şirkete ödeme yapıldı, elektrik krizi sona erdi

Sierra Leone’nin elektrik faturalarını uzun süredir ödememesinin ardından yaşanan enerji krizi, Türk şirkete olan borcun bir kısmının ödenmesiyle son buldu.Batı Afrika ülkesi Sierra Leone, uzun süredir elektrik faturalarının ödenmemesi...

Sierra Leone’de Türk şirkete ödeme yapıldı, elektrik krizi sona erdi

Sierra Leone’nin elektrik faturalarını uzun süredir ödememesinin ardından yaşanan enerji krizi, Türk şirkete olan borcun bir kısmının ödenmesiyle son buldu.
Batı Afrika ülkesi Sierra Leone, uzun süredir elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle karanlığa gömülmüştü. Haftalardır ülkede yaşanan elektrik kesintileri 48 milyon dolarlık faturaların bir kısmının ödenmesinin ardından son buldu. Ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan Türk şirkete yapılan 18 milyonluk ödeme ile başkent Freetown’a yeniden enerji verilmeye başlandı.
Enerji tedariki sağlayan Karpowership tarafından yapılan açıklamada, ödenmeyen faturalar nedeniyle başkente sağlanan elektriğin 60 megavattan 6 megavata düşürüldüğü kaydedilmişti.

Kriz istifa getirdi
Yaşanan elektrik krizinde sorumluluğu üstlenen Enerji Bakanı Kanja Sesay, dün görevinden istifa etti. Sesay’ın istifasının ardından Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Enerji Bakanlığının artık doğrudan Cumhurbaşkanlığının denetimi altında olacağını açıkladı.

Hastaneler etkilenmişti
Yaşanan enerji krizi nedeniyle hastanelere elektrik verilememişti. Adı açıklanmayan bir doktor, enerji tedarikinde yaşanan aksamalar sonucu 1 bebeğin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Sağlık yetkililerinin, muayenelerini telefon ışıklarında gerçekleştirdiği kaydedilmişti.
Şirket, Ekim ayında da ödenmeyen faturalar nedeniyle Guinea-Bissau’ya enerji tedarikini askıya almıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber