MENÜ

Denetimli Serbestlik Yükümlülerine anlamlı görev

Manisa’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Ticaret Borsası organizasyonunda Yunusemre ilçesine bağlı kırsal Sarma İlkokulu bahçesindeki zeytinleri hasat etti. Toplanan zeytinlerden yağ çıkarılarak

Yayınlanma: 20 Kasım 2025 14:18 Güncelleme: 21 Kasım 2025 06:45
Denetimli Serbestlik Yükümlülerine anlamlı görev
Manisa’da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Ticaret Borsası organizasyonunda Yunusemre ilçesine bağlı kırsal Sarma İlkokulu bahçesindeki zeytinleri hasat etti. Toplanan zeytinlerden yağ çıkarılarak elde edilen gelir yine okul ve öğrencilerin eğitim ihtiyaçları için harcanacak.
Manisa’da okulların tadilatı ve bakımlarını yaz boyu gerçekleştirerek eğitime büyük katkı sunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan kırsal Sarma Mahallesi İlkokuluna yükümlülerini görevlendiren Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Ticaret Borsası organizasyonunda okul bahçesinde bulunan ağaçlardaki zeytinleri hasat etti. Manisa Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte hasat edilen yaklaşık 60 ağaçlık zeytinden yağ çıkarılarak elde edilen gelir yine okul ve öğrencilerin eğitimi için harcanacak.
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı etkinlikte protokol üyeleri de ağaçlardaki zeytinleri toplayarak eğitime katkı sağladı.
Verdiği desteklerden dolayı Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne teşekkür eden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinde öğrencilerimizin becerilerini geliştirmeleri adına hem Denetimli Serbestlik Müdürlüğündeki arkadaşlarımız geldiler bizlere destek verdiler. Bizlerde üreten çalışan toplum olma gayretindeyiz. Toplanan zeytinler de yağa dönüştürülerek okul aile birliği ve eğitime katkı oluyor" dedi.
Manisa Ticaret Borsası olarak etkinliği anlamlı bulduklarını belirten Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, "Yunusemre İlçe Milli eğitim Müdürlüğümüzün de organize ettiği Cumhuriyet Başsavcımızın, Yunusemre Kaymakamımızın da katılımıyla en fazla zeytin ağacı varlığına sahip Manisa’mızda böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesi çok anlamlı oldu. Ayrıca zeytin yağı çıkarılırken fabrikaların da bir hakkı vardır. Bu hakkı Manisa Ticaret Borsası olarak biz karşılıyoruz. O da öğrencilerimizin gelirini biraz daha arttırmak bizi mutlu edecektir" diye konuştu.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne emeklerinden dolayı teşekkür eden Yunusemre Kaymakamı Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk, "Denetimli Sertbestlik iş birliği içerisinde güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Denetimli Serbestlik olarak 20. yıldönümünde anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Manisa Denetimli Serbestlik Müdürü Cenk Arslan, "Denetimli Serbestlik Kurumu bu yıl 20. Yıldönümü. Biz de bu kapsamda bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biri de Sarma Anaokulumuz bahçesindeki zeytinlerin yükümlülerimiz tarafından toplanması işiydi. Bugün bunu gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak okullarımızın boyanması, ibadethanelerin temizlenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.
Eğitime katkı sunmak adına böyle bir etkinliğe imza attıklarını söyleyen Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, "Yükümlülerimizle beraber Sarma İlkokulundaki zeytinleri toplama etkinliğindeyiz. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzle bu çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Öte yandan okulların boyanması ve tadilatları adına da faaliyetlerimiz devam ediyor. Zeytinlerin toplanması adına da yükümlülerimizi okulumuza görevlendirdik" dedi.
ETİKETLER: Denetimli, Serbestlik, Yükümlülerine, anlamlı, görev
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Bangladeş'te asgari ücret protestoları: Yüzlerce fabrika kapandı

Bangladeş'te asgari ücret protestoları: Yüzlerce fabrika kapandı

Polis ve görgü tanıklarının aktardığına göre, başkent Dakka'da günlerdir süren gösterilerin ardından kentin çevresindeki sanayi bölgelerinde de şiddet olayları yaşandı. Dakka dışındaki Narayanganj bölgesine bağlı Fatullah'ta göstericiler ile polis arasınd

Sanders: İran savaşı yasa dışı ve anayasaya aykırı

Sanders: İran savaşı yasa dışı ve anayasaya aykırı

ABD'de 03 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından dış politikaya ilişkin tartışmalar yoğunlaşırken, Vermont Senatörü Bernie Sanders'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. CNN'e verdiği röportajda konuşan Sanders, Kongre'nin her iki kanadında çoğunluğu elde

TEDB Genel Başkanı Hakan Akçam: İlk kez ev alacak vatandaş tapu harcından muaf tutulmalı

TEDB Genel Başkanı Hakan Akçam: İlk kez ev alacak vatandaş tapu harcından muaf tutulmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın imzasını taşıyan, Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına

Siyasette arınma, siyasi etik ve yolsuzlukla mücadele

Siyasette arınma, siyasi etik ve yolsuzlukla mücadele

Siyasette etik arınmanın; şeffaflık, hesap verebilirlik ve liyakat ilkelerinin tam anlamıyla yerleşmesiyle mümkün olduğu ifade edilir. Ancak bu hedeflerin önünde yapısal, yasal ve toplumsal birtakım engeller var. Peki, bu engeller nasıl aşılacak? MHP Gene

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Birecik ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolünde belgesiz balık ele geçirildi. Birecik Otoyol Jandarma Komutanlığı ekiplerince 31 Ekim tarih

Emekliler insanca yaşayabilecekleri bir aylık bekliyor

Emekliler insanca yaşayabilecekleri bir aylık bekliyor

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları, artan hayat pahalılığının geçim şartlarına etkisini ve emeklilerin beklentilerini değerlendirdi. Emeklilerin bugü

Türkiye'de her 100 kişiden 11'i 65 yaşın üzerinde

Türkiye'de her 100 kişiden 11'i 65 yaşın üzerinde

Türkiye'nin nüfus yapısında yaşlanma eğilimi dikkat çekici boyutlara ulaştı. TÜİK'in 2026 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre, Türkiye'nin toplam nüfusu 86 milyon 502 bin 286 kişi olarak kaydedildi. Bu nüfusun 9 milyon 831 bin 160'ını ise 65 yaş ve üzerind

Afyonkarahisar ve Adana’da gece saatlerinde deprem

Afyonkarahisar ve Adana’da gece saatlerinde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, gece saatlerinde Afyonkarahisar ve Adana’da iki ayrı deprem meydana geldi. Dinar'da 4,1 büyüklüğünde deprem AFAD verilerine göre, saat 03.23’te merkez üssü Afyonkarahisar’ı

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:27
Güneş 06:50
Öğle 12:15
İkindi 15:05
Akşam 17:31
Yatsı 18:49

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3