Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İ...
Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.
Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Ramazan bayramı öncesinde denetimlerini sıkılaştırdı. Ramazan Bayramı öncesinde tüketimi yoğun olan; çikolata, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, unlu mamuller başta olmak üzere tüm ürünlerle ilgili olarak üretim/satış yerleri ile toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verildiği belirtildi. Denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Halkımızın güvenilir gıdaya erişimi için İl ve İlçe Müdürlüklerimizde aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.
"Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir"
Bayram öncesi ve bayram sürecinde denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Beslenme insan yaşamının ilk önceliklerinden biridir. İyi ve sağlıklı beslenme ise güvenilir gıda ile mümkündür. İlimizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenirliliğine yönelik denetimler il bazında hazırlanan aylık denetim programları çerçevesinde yürütülmektedir. Halkımızın güvenilir gıdaya erişimi için İl ve İlçe Müdürlüklerimizde aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanlığının yeni bir dönem başlattığını ve özellikle taklit-tağşiş hususlarında çok etkin kontrol yapıldığını belirten İl Müdürü Şakir Çınar; "Vatandaşlarımızın güvenilir gıda ile ilgili merak ettikleri hususlara internet sitesinden ulaşılabileceğini söyledi. Bu sitede ’Gıda Kamuoyu Duyurusu’ sekmesi tıklandığında iki kategoride ’Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ ile ’Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ başlıkları altında yapılan duyurular da görülebilmektedir. Vatandaşlara bu uygulamaya ilgi göstermeleri konusunda çağrıda bulunarak "Onları sürecin içinde daha çok görmek istiyoruz" diye konuştu.
"En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir"
En büyük gıda denetçisinin halkın kendisi olduğunu her zaman vurguladıklarına işaret eden İl Müdürü Çınar, "Tüketici olarak hepimize görev düşmektedir. Tüketicilerimizin gıda etiketlerini dikkatli okuması, şikayet, öneri ve ihbarlarını Bakanlığımızın Alo 174 Gıda Hattına iletmeleri her zaman büyük önem arz etmektedir. Çiftlikten çatala, tarladan sofraya gıda güvenliği ilkesiyle çalışan Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda ile ilgili bütün resmi kontrolleri ve denetimleri aralıksız yürütmektedir. Vatandaşlarımızın karşılaştıkları herhangi bir problemi, İl/İlçe Müdürlüklerimize iletmeleri halinde denetimlerin hızlı bir şekilde gerçekleştirileceğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını söyleyerek tüm halkımıza hayırlı bayramlar" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05MTÜ 13 Sözleşmeli Personel Alacak
06Babasını Öldürdü, 6 Gün Sonra Kayıp İhbarı Yaptı
07Malatya’da Bülent Erdoğan İlkokulu Açıldı
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor