Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi ve AFAD iş birliği ile düzenlenen 12 Kasım Düzce Deprem Çalıştayında, deprem bilincinin oluşmasına ve acil durumlara...
Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi ve AFAD iş birliği ile düzenlenen 12 Kasım Düzce Deprem Çalıştayında, deprem bilincinin oluşmasına ve acil durumlara karşı direncin artırılmasına vurgu yapıldı.
Düzce Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Arslan yaptı. Ülkemizin en aktif deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyleyen Arslan, yaşanan depremlerin can kayıplarının yanında önemli maddi kayıplara da yol açtığını vurguladı. Bilime güvenilerek, bilimsel veriler doğrultusunda depreme dayanıklı yerleşim alanlarının oluşturulması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Mehmet Emin Arslan, 12 Kasım Düzce depreminde ve diğer depremlerde canlarını kaybedenleri rahmetle anarak konuşmasını sonlandırdı.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, çalıştayın katılımcılar için bilgilendirici olacağını ifade ederek, katılımcı öğrenciler için de oldukça yararlı geçeceğini ve eksiklerinin giderileceğini söyledi. Çalıştayın başarılı geçmesi temennisinde bulunan Sözbir, programa katılanlara ve katkı sunanlara teşekkür etti.
Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra çalıştay, oturum başkanlığını Arslan'ın, konukları konuşmalarını yapmak için kürsüye daveti ile başladı.
"2000 yılı öncesine öncelik verilmeli"
Çalıştayın ilk sunumunu İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki gerçekleştirdi. Mevcut yapıların deprem güvenliği ve riskin azaltılmasına yönelik müdahalelerin ekonomik açıdan değerlendirilmesi başlıklı sunumunda Prof. İlki, İzmit ve Düzce depremlerinde yıkılan betonarme binaların çokluğu, insanlarda betonarme binaların güvenli olmadığı gibi bir algı oluşturduğunu, ancak bu algının yanlış olduğunu, binaların doğru bir şekilde yapılmadığı için yıkıldığını vurguladı. Bina güçlendirme ve yenileme çalışmalarına 2000 yılından önce yapılan konut ve binalardan başlanması gerektiğini vurgulayan Alper İlki, 2000 yılından sonra bina yapım sürecinde denetimin artırılarak daha güvenli binaların oluşturulduğunun altını çizdi.
"Risk yönetiminin önemi anlaşılmaya başlandı"
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Utkucu ise depremlerin yıkıcı etkisini, incinirlilik dairesi olarak açıkladı. Yapı kalitesinin incinirliliği etkilediğini söyleyen Utkucu, depremin olup olmayacağı tartışmasından çok incinirlilik etkisinin azaltılması hakkında çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Kriz yönetiminden çok risk yönetimi ile ilgilenilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Murat Utkucu, son zamanlarda yapılan çalışmaların risk yönetiminin önemini gösterdiğini söyledi.
"Afetler karşısında dayanıklılığımızı artırmalıyız"
Çalıştayın son sunumunu yapan Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, Türkiye'nin deprem bakımından yüksek riskli bir coğrafyada olduğunu vurgulayarak, yapılan çalışmaların amaçlarından bir tanesinin de afetler karşısında toplumun dayanıklığını artırmak olduğunu dile getirdi. Yapılan çalışmalar sonrasında afetlere karşı müdahalede ülkemizin çok iyi bir seviyeye geldiğini söyleyen Ali Kartal, resmi çalışanların yanında, verilen eğitimlerle de son zamanlarda gönüllü katılımcıların arttığını belirterek, duyarlı davranışları için katılımcılara teşekkür etti.
Çalıştay sonunda katılımcılar, Düzce Arama Kurtarma (DAKE) ile Ulusal Medikal Kurtarma ekibinin açmış olduğu stantlarda bilgilendirildi. Ayrıca öğrenciler ve katılımcılar gün boyu Konuralp Yerleşkesi'nde bekleyen AFAD'ın farkındalık simülasyon tırını ziyaret ederek, deprem tatbikatı yapma şansı yakaladılar.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankerinin deniz mayınına çarparak seyrüsefer dışı kaldığı bildirildi. Açıklamaya göre olay, 07 Kasım tarihinde boğazın doğu girişinde m
Bingöl-Karlıova karayolu Soğukçeşme mevkiinde trafik kazası meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, plakası henüz öğrenilemeyen ve Taşlıçay köyüne ait olduğu belirtilen hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kaza yaptı. Kaz
Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 20. EIF Enerji Dönüşüm Fuarı ve Kongresi, enerji sektörünün temsilcilerini, yatırımcıları, sanayicileri ve uluslararası ziyaretçileri bir araya getirdi. HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif
Gazze’de siyonist işgal rejiminin saldırıları ve uyguladığı abluka nedeniyle ağır insani şartlarda yaşam mücadelesi veren çocuklara yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Yetimler Vakfı, bölgedeki desteğini aralıksız devam ettiriyor. Yetimler Vakfı tarafın
Iğdır’ın Söğütlü Mahallesi Çevre Yolu Caddesi’nde 3 Kasım tarihinde meydana gelen kasten öldürmeye teşebbüs ve 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet olayıyla ilgili polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş, İstihbarat ve Özel Harekât Ş
Konya İl Jandarma Komutanlığı ve Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Ereğli ilçesinde çalışma yürüttü. Yapılan çalışmaların ardından belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda, 65 gram sentetik kannabin
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, gerçekleştirilen umre seferine ilişkin yaptığı açıklamada, 189 yolcuyu kutsal topraklara uğurladıklarını belirtti. Yolcuların sorunsuz bir şekilde uğurlandığını ifade eden Benek, tüm umre adaylarına ka
São Paulo kent merkezindeki Brás semtinde meydana gelen olayda, dört katlı iş merkezinin çatısı çöktü. İtfaiye yetkililerinden yapılan açıklamada, olay sırasında binada 35 kişinin bulunduğu ve tamamının kurtarıldığı belirtildi. Çökme nedeniyle yaralanan 4
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
04Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
05Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
06Lastiği patlayan araç üst geçidin ayağına çarpı: 2 ölü, 2 yaralı
07Hakkari'de 63 düzensiz göçmen yakalandı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor