MENÜ

Dijital Öğretmenler Projesi yenilendi

ING Türkiye’nin Habitat Derneği ve ODTÜ iş birliğiyle 2020 yılından bu yana gerçekleştirdiği Dijital Öğretmenler Projesi daha geniş kapsamı, güçlü yapısı ve zengin içeriği ile yenilendi.Toplumsal yatırımlarında dijitalleşme ve eğitimde fırsat eşitliğine k

Yayınlanma: 19 Şubat 2026 10:52 Güncelleme: 19 Şubat 2026 13:25
Dijital Öğretmenler Projesi yenilendi
ING Türkiye’nin Habitat Derneği ve ODTÜ iş birliğiyle 2020 yılından bu yana gerçekleştirdiği Dijital Öğretmenler Projesi daha geniş kapsamı, güçlü yapısı ve zengin içeriği ile yenilendi.

Toplumsal yatırımlarında dijitalleşme ve eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı önceliklendiren ING Türkiye’nin Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle 2020 yılından bu yana gerçekleştirdiği Dijital Öğretmenler Projesi daha geniş kapsamı, güçlü yapısı ve zengin içeriği ile yenilendi. Bugüne kadar 10 binden fazla öğretmene dijital okuryazarlık eğitimi sunulan proje, öğretmenlerin teknolojiyle güçlenmesini, dijital dönüşümün aktif bir parçası haline gelmesini ve edindikleri dijital becerileri sınıflarında öğrencilerine aktarabilmesini hedefliyor.
Kapsam genişledi, içerikler dijital zekâ odağında yenilendi
Yenilenen proje kapsamında 11’inci dönem itibarıyla hedef kitle genişletildi; ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin yanı sıra okul öncesi ve lise öğretmenleri de programa dahil edildi. Böylece eğitim ekosisteminin farklı kademelerinde görev yapan öğretmenlere ulaşılması ve dijital dönüşümün etkisinin daha geniş bir alana yayılması amaçlanıyor. Dijital zekâ odağında yeniden yapılandırılan içeriklerle proje, öğretmenlerin yalnızca teknik becerilerini değil; eleştirel düşünme, problem çözme ve dijital araçları ve yapay zekayı etkin kullanma gibi yetkinliklerini de güçlendirmeyi hedefleyen bütüncül bir öğrenme deneyimi sunuyor. Eğitimler, Dijital Zekâ, Dijital Üreticilik ve Tasarım ile Dijital Ölçme ve Değerlendirme olmak üzere üç ana modülden oluşuyor. Ayrıca, daha esnek ve etkili bir öğrenme deneyimi sağlamak amacıyla canlı ders sayısı artırılırken, program 8 haftalık bir yapıda yeniden kurgulandı. Programla, her sene 1000 öğretmene eğitim verilmesi hedefleniyor.
’’Toplumsal yatırımlarımızda ülkemizin dijital dönüşümünü desteklemeyi önceliklendiriyoruz’’
ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, projeye ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: "Dijitalleşmeyi stratejimizin merkezine alan bir kurum olarak, toplumsal yatırımlarımızda da Türkiye’nin dijital dönüşümünü ve eğitimde fırsat eşitliğini desteklemeyi önceliklendiriyoruz. Bir ülkenin dijital geleceğinin sınıflarda şekillendiğine inanıyoruz. Dijital Öğretmenler projesi ile dijitalleşmenin odağına öğretmenlerimizi alıyor, onların güçlenmesiyle birlikte daha donanımlı bir dijital Türkiye vizyonuna katkı sunuyoruz. Yapay zekâ çağında asıl farkı oluşturan teknolojiyi nasıl anlamlandırdığımız; bu proje ile de sınıflarda merakı besleyen, üretkenliği teşvik eden bir teknoloji kültürü oluşturulmasına katkı sunuyor, yarının insan kaynağına yatırım yapıyoruz. Bugüne kadar 10 binden fazla öğretmenimiz aracılığıyla 250 binden fazla öğrenciye ulaştık. Dijital dönüşümün eğitim üzerindeki etkisi hızla artarken, öğretmenlerimizin ihtiyaçları da değişiyor; bu doğrultuda projemizi yenileyerek daha da ileriye taşıdık. Projeye katkı sunan tüm öğretmenlerimize ve değerli paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimizi dijital yetkinliklerle güçlendirerek ülkemizin dijital dönüşüme katkı sunmaya devam edeceğiz."
Projeyi değerlendiren Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu, "Habitat Derneği olarak, dijital dönüşümün kapsayıcı ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleşmesinin toplumun tüm kesimlerinin bu sürece dahil edilmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Dijital Öğretmenler projesi ile öğretmenlerimizin dijital becerilerini artırmak ve eğitimde teknoloji kullanımını güçlendirmek üzere çıktığımız bu yolculukta, sunduğumuz eğitim içerikleriyle, yalnızca dijital araç kullanımını değil; aynı zamanda dijital vatandaşlık, güvenlik ve görsel üretim gibi çağın temel yetkinliklerini öğretmenlerimize kazandırmayı amaçladık. Bu projeyi değerli kılan en önemli unsur, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemesi ve Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlere eşit erişim sunması oldu. Bu yolculukta bizimle olan paydaşlarımıza, emek veren tüm eğitmenlerimize ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Habitat Derneği olarak, dijital becerilerin herkes için erişilebilir olduğu bir gelecek inşa etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
ODTÜ BİLTEMM Başkanı Doç. Dr. Göknur Kaplan, "ODTÜ BİLTEMM olarak, dijital dönüşümün sadece teknolojiye erişimle değil, teknolojiyi anlamlı ve üretici biçimde kullanabilen ve yönetebilen bireylerin yetişmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Dijital Öğretmenler Projesi’ni, yalnızca bir öğretmen eğitimi programı değil, Türkiye genelinde küresel standartları baz alan bir dijital yetkinlik hareketine dönüştürüyoruz. Dijital okuryazarlık ve eleştirel dijital vatandaşlık yanında dijital etik ve yapay zekayı bilişsel marifetlerimizin menzilini genişletmek üzere işbirlikçi kullanabilme becerilerini de merkeze alıyoruz. Öğretmenlerimiz; dijital araçları bilinçli kullanan, içerik üretebilen, deneyimlerini öğrencilerinin ötesinde velilerle ve toplumla paylaşan, kısaca dijital zekasıyla fark oluşturan dijital dönüşüm elçilerine dönüşüyor. Kendi öğrenme yollarını inşa eden, teknolojiyi pedagojik amaçlarla birleştiren ve özgüvenini artırarak dönüşen öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Tüm öğretmenlerimize ve paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Bu dönüşüm yolculuğunda, geleceğin eğitim dünyasını dijital zekâ ile şekillendirmek üzere birlikte yürümeye ve öğrenmeye devam edeceğiz" diye aktardı.
Devlet okullarında görev yapan tüm öğretmenler projeye başvurabiliyor
Öğretmenlerin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini sağlayan proje 2 fazdan oluşuyor. İlk fazda 1000 öğretmene eğitim veriliyor. Çevrim içi olarak düzenlenen bu eğitimlerin ardından yapılan değerlendirme sonucunda, 100 öğretmen eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik eğitimi alıyor. Projeye, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki devlet okullarında görev yapan ve başvuru şartlarını karşılayan tüm öğretmenler projenin web sitesinden başvuru yapabiliyor.
ETİKETLER: Dijital, Öğretmenler, Projesi, yenilendi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Siirt'te karne heyecanı: Takdir alan da vardı, pişman olan da

Siirt'te karne heyecanı: Takdir alan da vardı, pişman olan da

Siirt'te 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Karnelerini alan öğrencilerden bazıları takdir belgesi almanın mutluluğunu yaşarken, bazıları ise istedikleri başarıya ulaşamadıkları için üzüntülerini dile getirdi

Eğitim-Bir-Sen'den karne günü mesajı

Eğitim-Bir-Sen'den karne günü mesajı

Eğitim-Bir-Sen, eğitim öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla sosyal medya hesabından karne günü mesajı yayımladı. Açıklamada, bir eğitim öğretim yılının emek, sabır ve fedakârlıkla tamamlandığı belirtilerek, karne alan tüm öğrenciler tebrik edildi. Mes

Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alıyor

Yaklaşık 19 milyon öğrenci bugün karne alıyor

Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci için 2025-2026 eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. Öğrenciler, son ders zilinin çalmasıyla birlikte karnelerini alarak yaz

Üniversitelerde mesleki eğitim ve iş yeri temelli uygulamalı eğitim modelini yaygınlaşacak

Üniversitelerde mesleki eğitim ve iş yeri temelli uygulamalı eğitim modelini yaygınlaşacak

264. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar başkanlığında gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen toplantıda konuşan Özvar, yükseköğretimde yürütülen dönüşüm çalışmalarının merkezinde Türkiye'nin insan k

Milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlıyor

Milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, 26 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Geçtiğimiz eylülde başlayan 2025-2026 eğitim öğretim yılı, cuma günü

Eğitim-Bir-Sen’den "norm kadro fazlası yöneticiler" için erteleme talebi

Eğitim-Bir-Sen’den "norm kadro fazlası yöneticiler" için erteleme talebi

Sendika açıklamasında, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri sonrasında müdür başyardımcılığı görevinin kaldırılması ve bazı yöneticilik uygulamalarının sona erdirilmesi nedeniyle çok sayıda müdür yardımcısının norm kadro faz

Şırnak'ta AYT heyecanı başladı

Şırnak'ta AYT heyecanı başladı

Sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınav merkezlerinin yolunu tutan öğrenciler, okul kapılarında yoğunluk oluşturdu. Sınav binalarında alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleri titizlikle kon

YKS'de AYT ve YDT oturumları bugün gerçekleştirilecek

YKS'de AYT ve YDT oturumları bugün gerçekleştirilecek

AYT kapsamında adaylar; Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden toplam 160 soruyu yanıtlayacak. Adaylara bu oturum için 180 dakika süre tanınacak. Yaklaşık 1 milyon 628 bin adayın katılımıyla ya

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30