Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi’nin ikinci toplantısı münasebetiyle Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 18 Mayıs 2025 tarihinde Riyad’da gerçekleştirilecek Türk-Suudi Koordinasyon...
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi’nin ikinci toplantısı münasebetiyle Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 18 Mayıs 2025 tarihinde Riyad’da gerçekleştirilecek Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi toplantısı münasebetiyle Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek.
İki ülke arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla kurumsal bir çerçevede takip etmek amacıyla 2016 yılında Dışişleri Bakanlarının başkanlığında kurulan ve iş birliği ve istişare mekanizması olan Konseyin ilk toplantısı 7-8 Şubat 2017 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilmişti.
İkincisi gerçekleşecek toplantı, Bakan Fidan ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal’ın eş başkanlıklarında düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Fidan bu vesileyle Suudi Arabistan’ı son bir yıl içinde üçüncü kez ziyaret etmiş olacak.
Bakan Fidan, son olarak 28-29 Ocak 2025 tarihlerinde Suudi Arabistan’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirmişti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal ise 11-12 Nisan 2025 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) - Arap Ligi (AL) Gazze Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Türkiye’yi ziyaret etmişti.
Bakan Fidan’ın görüşmelerinde, İki ülke arasında her alanda hızla gelişen iş birliğinin memnuniyet verici olduğunu, Türkiye’nin Suudi Arabistan’la ticaret hacmini daha da artırmayı hedeflediğini, İki ülkenin stratejik diyaloğunun bölgesel barış ve istikrara katkı sunduğunu, İİT başta olmak üzere, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu sınamalar karşısında dayanışma gösterilmesinin önem taşıdığını, Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanmasının ve yeniden inşa çalışmalarının başlatılmasının öncelikli olduğunu, yaptırımların kaldırılmasının Suriye’nin kalkınmasına ivme kazandıracağını, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye konusunda gösterdiği dayanışmanın uluslararası toplum bakımından da teşvik edici olduğunu, İsrail’in Suriye’yi istikrarsızlaştırmaya yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini vurgulaması öngörülüyor.
Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacmi 2024 yılında yaklaşık 8 milyar ABD Dolar seviyesinde gerçekleşti. İki ülke İİT-AL Gazze Temas Grubu kapsamındaki çalışmalar dahil olmak üzere, bölgesel konularda da yakın iş birliği ve diyaloğu sürdürüyor.
Riyad’daki müteakip toplantıyla Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin seyrinin kapsamlı biçimde gözden geçirilmesi, iş birliğini daha da güçlendirmeye yönelik olarak atılabilecek adımların ele alınması ve anılan komitelerin yapmış olduğu çalışmalar değerlendirilmesi öngörülüyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
(GÜNCELLENDİ) CHP Kurultayı Soruşturmasında 13 Gözaltı
Gazeteci Berkman Dulcan'ın Acı Günü
03İstanbul’da Dev Sahte Para Ve Altın Operasyonu
04MİT’ten Sınır Ötesinde Kritik Operasyon: Kırmızı Bültenle Aranan 10 DEAŞ’lı Yakalandı
05Yeşilyurt Belediyesi’nden Kurban Bayramı Öncesi Yoğun Denetim!
06Elazığ-Bingöl Sınırındaki Özlüce Barajı'nda 7 Yıl Sonra Bir İlk
07Battalgazi’de Kurban Kesim Yerleri Belirlendi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük