Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 14 Eylül 2014 - 19:34 Yorum: 0

Dışişleri Bakanlığından BMGK'ya Suriye çağrısı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de klor gazının sistematik biçimde ve müteaddit defalar kullanıldığının tespit edilmesi üzerine, BM Güvenlik Konseyi’ne gerekli adımları atması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından BMGK'ya Suriye çağrısı

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Suriye’de rejimin halka uyguladığı insanlık dışı zulmün boyutlarının klor gazı kullanımına ait tespitlerle yeni bir ebat daha kazandığı anlatım edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

'KSYÖ bünyesindeki veri toplama amacı sebebi ile açıklanan son raporda, Suriye'de klor gazının 'sistematik şekilde ve müteaddit defalar' kullanıldığı belirleme edilmiştir. Klor gazının düzen sebebi ile kullanıldığı açıktır. Nitekim, Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu’nun raporunda da rejimin saldırılarında klor gazına başvurulduğu kayda geçirilmiştir. Rejimin klor gazı kullanımı, 2118 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararı’nın açık bir ihlalidir. Söz konusu ihlal, rejimin bölgesel ve uluslararası sulh ve istikrar için teşkil ettiği tehdidin boyutlarını bir kere ortaya koymaktadır. Rejimin insanlığa karşı suç teşkil eden ve direk sivil halkı maksat sektör bu saldırıları karşısında, BM Güvenlik Konseyi’nin lüzumlu adımları atmasını bekliyoruz.'

Muhabir: Betül Yürük

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber