MENÜ

Diyarbakır’da öğretmenlere ’Müze’ temelli eğitim

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen müze eğitimi programı devam ediyor. Program kapsamında öğretmenler, kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesi amacıyla eğitmenler eşliğinde müze ortamında uygulamalı eğitim alıyor.Eğitimde, müzelerin öğre

Yayınlanma: 09 Ekim 2025 11:54 Güncelleme: 09 Ekim 2025 16:18
Diyarbakır’da öğretmenlere ’Müze’ temelli eğitim
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen müze eğitimi programı devam ediyor. Program kapsamında öğretmenler, kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesi amacıyla eğitmenler eşliğinde müze ortamında uygulamalı eğitim alıyor.
Eğitimde, müzelerin öğrenme sürecinde aktif ve iş birlikli bir rol üstlenmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda programda sadece rehberli turlar değil, aynı zamanda ara bul formları, oyunlar, etkinlikler ve yapılandırılmış uygulamalar da yer alıyor. Katılımcı öğretmenler, teorik bilginin yanı sıra pratik çalışmalarla kalıcı öğrenme deneyimleri kazanıyor.
Eğitime, Diyarbakır İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 20 öğretmen katıldı. Programın sonunda öğretmenler, gönüllü olarak öğrencilerin müzede gerçekleştirecekleri eğitimlerde görev alacak. Eğitime katılan öğretmenler, sürecin hem eğlenceli hem de öğretici geçtiğini belirterek, müze temelli öğrenmenin kalıcılığı artırdığını vurguladı. Ayrıca, bu tür eğitimlerin devam etmesi konusunda ortak bir talep dile getirdi.
Diyarbakır il AR-GE ekibi sorumlusu ve Müze Formatörü Mehmet Biten, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 6-10 Ekim tarihleri arasında planlanan müze eğitiminin verildiğini söyledi. Biten, "Bu kapsamda eğitimimizin üçüncü gününde, kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesi amacıyla öğretmenlerimizle birlikte eğitime müze ortamında devam ettik. Müzeler, öğrenmenin aktif, katılımcı ve iş birliğine dayalı biçimde gerçekleştiği özel ortamlardır. Biz de bu anlayışla, eğitimimizi yalnızca rehberli turlarla sınırlı tutmadık. Bunun yerine, ara bul formları, çeşitli oyunlar, etkinlikler ve altyapısı güçlü uygulamalarla süreci daha zengin hale getirdik’’ dedi.
Amaçlarının sadece teorik bilgiyi aktarmak olmadığı, aynı zamanda pratiğe dayalı, kalıcı öğrenmelerin gerçekleştiği bir deneyim sunmak olduğunu aktaran Biten, şu ifadeleri kullandı:
"Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 20 öğretmenimiz bu eğitime katılım gösterdi. Eğitim sürecinin ardından öğretmenlerimiz, gönüllü olarak öğrencilerin müzede gerçekleştirecekleri öğrenme faaliyetlerinde yer alacaklar. Bu eğitim süreci öğretmenlerimiz için oldukça keyifli ve öğretici geçti. Hem eğlendiler hem de kalıcı öğrenmeler gerçekleştirdiler. Müzede yapılan bu tür eğitimlerin ne kadar verimli olduğunu hep birlikte deneyimledik. Katılımcı öğretmenlerimiz, bu uygulamaların devam etmesi konusunda da büyük bir istek ve motivasyon ortaya koydular."
Öğretmenlerden Mehmet Selim Barut, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katıldıklarını söyledi. Barut, "Diyarbakırlı olmama rağmen henüz ben bu müzeleri falan gelmemiştim, bu olanağı bulamamıştım. Ama İl Milli Eğitim Müdürlüğü sayesinde bu olanağı bulduk. Eğlenceli geçiyor, eğlenceli olduğu kadar aynı zamanda öğretici, eğitici. Eşime de anlattım, çok büyük bir zevk duyduğumu belirttim. Eşim de meraklandı, beraber geldik, güzel vakitte geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Şuheda Çelik isimli öğretmen de Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitimin bir bölümünü atölye çalışmalarıyla birlikte müze ortamında gerçekleştirme fırsatı bulduklarını söyledi. Çelik, "Bu eğitim sonrasında, biz öğretmenler olarak kendi öğrencilerimize sadece bir müze gezisi yaptırmayı değil yerinde görerek, anlayarak ve disiplinler arası bir bakış açısıyla eğitim vermeyi hedefliyoruz. Bu tür çalışmalar sayesinde çocuklarımızda tarihe olan ilginin ve kültürel değerlere karşı merak duygusunun artacağını düşünüyoruz. Bu da bize gösteriyor ki, öğrenme sadece okullarda değil; farklı ortamlarda, farklı yöntemlerle de etkili bir şekilde sürdürülebiliyor. Bugün burada atölye çalışmaları yaptık, birçok oyun oynadık. Bu etkinlikler, aldığımız eğitimin daha kalıcı hale gelmesini sağladı. Bizler de bu deneyimi öğrencilerimizle, aynı şekilde ya da daha etkili biçimde, yerinde uygulamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
Eğitim programları yarın sona erecek.
ETİKETLER: Diyarbakır’da, öğretmenlere, ’Müze’, temelli, eğitim
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Salihli’de aileler için çocuk gelişimi eğitimi

Salihli’de aileler için çocuk gelişimi eğitimi

Manisa’nın Salihli ilçesinde aile yapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında yürütülen Modüler Aile Eğitim Programı devam ediyor.Salihli Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Modüler Aile Eğitim Programı eğiticisi Sosyal Çalışmacı Kezban Aydın

Türkeli imam hatip okullarından dereceler

Türkeli imam hatip okullarından dereceler

Sinop’un Türkeli ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, çeşitli yarışmalarda derece elde etti.Lise Kızlar Genç Nida Hafızlık Yarışması’nda Zeynep Ebrar Şentürk il üçüncüsü oldu. Ortaokul Kızlar Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i

Okullarda Ramazan etkinliklerine velilerden tam not

Okullarda Ramazan etkinliklerine velilerden tam not

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda düzenlenen ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ etkinlikleri, vatandaşlardan tam not aldı.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı kapsamında Ramazan ayı dolayısıyla okullarda ’Maarifi

TOBB Çarşamba Anaokulu çalışmalarında sona gelindi

TOBB Çarşamba Anaokulu çalışmalarında sona gelindi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü kapsamında Samsun’un Çarşamba ilçesinde yapımı sürdürülen 6 derslikli anaokulunda çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.Türkiye ge

’Minik Eller’ şerbet hazırladı

’Minik Eller’ şerbet hazırladı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde eğitim veren Hande Gül Anaokulu "Minik Eller" sınıfı öğrencileri, düzenlenen "Ramazan Şerbeti Etkinliği" ile hem eğlendi hem de geleneksel Türk kültürünü uygulamalı olarak öğrendi. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekle

Sinop’ta öğrencilerden nefes kesen münazara

Sinop’ta öğrencilerden nefes kesen münazara

Sinop’ta "Geleceğin Liderleri Yetişiyor" projesi kapsamında düzenlenen münazara etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.Etkinlikte Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sinop Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan takımlar, "D

Rektör Kırışık: "Sosyalfest de Teknofest gibi Türkiye Yüzyılı’nın hareketidir"

Rektör Kırışık: "Sosyalfest de Teknofest gibi Türkiye Yüzyılı’nın hareketidir"

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in Teknofest gibi Türkiye Yüzyılı vizyonunun bir parçası olduğunu belirterek, projeye yönelik manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine karşı kararlılık mesajı verdi.Karabük Üniversitesi

DPÜ, eğitimi çalıştayına ev sahipliği yaptı

DPÜ, eğitimi çalıştayına ev sahipliği yaptı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen Scientix STEM Eğitimi Çalıştayına, üniversitenin DPÜ Eğitim Fakültesi ev sahipliği yaptı.Eğitim Fakültesi Matematik Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, üniversite öğrencile

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:27
Güneş 06:48
Öğle 12:44
İkindi 15:56
Akşam 18:29
Yatsı 19:45

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
58
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
54
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
51
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
46
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
42
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
39
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
32
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
30
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
29
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
27
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
26
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
24
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
24
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
23
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
22
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
20
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
20
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
13