MENÜ

Diyarbakır’da bebek ve çocuklara hitap eden kütüphane açıldı

Diyarbakır'da Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi verilen, bebek ve çocuklara hitap eden kütüphane açıldı.

Yayınlanma: 30 Nisan 2023 14:58 Güncelleme: 29 Ağustos 2025 09:03
Diyarbakır’da bebek ve çocuklara hitap eden kütüphane açıldı

Diyarbakır'da Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi verilen, bebek ve çocuklara hitap eden kütüphane açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 100 kütüphane" projesi kapsamında Kayapınar Kaymakamlığı ile ortaklaşa 3500 metre karelik alan üzerinde yapılan Prof. Dr. Aziz Sancar Bebek ve Çocuk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Programda söz alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, cumhuriyetin 100. yılında 100 yeni kütüphane hedefine bakanlık olarak ulaşmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bakanlık tarafından bir kültürel dönüşüm projesi olarak kabul edilen bebek ve çocuk kütüphanelerine bir yenisini eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yavuz, "Kütüphanemize verdiğimiz isim Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar, bu topraklarda doğmuş, büyümüş ve adını dünya bilim tarihine parlak harflerle yazdırmış, hepimiz için gurur kaynağı bir vatanda evladı. Ülkemizin umudu çocuklarımız, işte Prof. Dr. Aziz Sancar'dan daha iyi kim örnek olabilir ondan daha çok ilham veren kim olabilir. Bu yüzden değerli bilim insanımızın adını oluşturmuş olduğumuz bu yeni kütüphanemize verdik" dedi.

"17 bebek ve çocuk kütüphanemiz oldu"

2023 yılında bakanlığa bağlı olarak hizmet veren kütüphane sayısını bin 270'in üzerine çıkarttıklarını ifade eden Yavuz, "253 halk kütüphanesini yeniden yapılandırdık. Şu anda da ülke çapında 68 yeni halk kütüphanesini yapılandırıyoruz. 17 bebek ve çocuk kütüphanemiz oldu. 10 edebiyat müze kütüphanemiz oldu. Gezici kütüphanelerimizle çocuklarımızın, gençlerimizin ayağına götürüyoruz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, kentte her sektörde çok önemli, çok özel, çok güzel hizmetler devam ettiğini kaydetti.

Eğitimden sağlığa, kültürden, turizme, alt yapıdan üst yapıya, tarımdan sanayiye, ticarete her alanda kentte muhteşem eserler, çok güzel hizmetler yapıldığını aktaran Vali Su, bu hizmet halkasına bir yenisini daha ekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın ilimizde çok güzel ve özel hizmetleri var. En son birini ifade edeyim. Geçen yıl yaptık. Sur Kültür Yolu Festivali. Yaklaşık 500 etkinlik, 2 binden fazla sanatçının katılımıyla gerçekleştiği, 3 milyon civarında vatandaşımızın bir şekilde katılım sağladı. İnşallah bu senede gerçekleştireceğiz. Hizmetler devam ediyor. Onlardan bir tanesi de kütüphanelerimiz. Bebek ve çocuklara hitap eden bir kütüphane açıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Mahabad Bulvarı'nda kütüphanenin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, kaymakamlar, belediye başkanları, AK Parti Diyarbakır 3. sıra milletvekili adayı Suna Kepolu Ataman ve aileler çocuklarıyla katıldı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan 2026-DGS’nin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adayların yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin sonuç ekranından öğrenebileceği belirtildi. Üniversite ka

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Uzmanından ailelere okul uyarısı: Uyum sürecini doğru yönetin

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapmaya hazırlanırken, uzun yaz tatilinin ardından çocukların okula uyum süreci de ailelerin gündeminde yer alıyor. Konuya ilişkin İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü'nden "Uyum Haftasında" okul ziyareti

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Toroslar Bahriye İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci, veli ve öğretmenlerle bir araya geldi. Uyum haftası kapsamında okula gelen minik öğrenciler ve velileriyle görüşen Özd

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

MEB Söz Varlığı Bilgi Ağı ekimde tanıtılacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda yürütülen "Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi" projesi kapsamında öğrencilerin dil gelişiminin bilimsel verilerle izlenmesi ve Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarının desteklenmesi

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Bakan Tekin öğretmenlere seslendi: Eğitimin merkezinde yetkin ve erdemli insan var

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
13
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
11
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
10
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
7
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3