Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 06 Ekim 2023 - 14:01 Yorum: 0

Diyarbakır’da enerji şirketi ev sahipliğinde işbaşı eğitim toplantısı

Diyarbakır’da, Dicle Elektrik’in de yer aldığı 7 elektrik dağıtım şirketinde hayata geçecek olan projenin işbaşı eğitim tanıtım toplantısı düzenlendi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanl...

Diyarbakır’da enerji şirketi ev sahipliğinde işbaşı eğitim toplantısı

Diyarbakır’da, Dicle Elektrik’in de yer aldığı 7 elektrik dağıtım şirketinde hayata geçecek olan projenin işbaşı eğitim tanıtım toplantısı düzenlendi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması" projesinin işbaşı eğitim açılış toplantısı, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) öncülüğünde ve Dicle Elektrik’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Diyarbakır’da düzenlenen toplantının hemen sonrasında, Elektrik-Elektronik Teknolojileri dalında çalışan öğretmenlere bilgi ve deneyimlerini artırmaları için çeşitli eğitimler sunulacak. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklediği proje çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden seçilen 19 öğretmene, Dicle Elektrik uzmanları tarafından teknik konularda iş başı eğitim sağlanarak sektöre alanında uzman eğitmenler kazandırması hedefleniyor.

Proje geleceğin elektrik mühendislerine kapı aralayacak
Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, merkezine insanı alan çalışmaların önemini bu günlerde daha iyi anladıklarını belirterek, donanımlı insan kaynağı ile çok daha iyi hizmetler yürütülebileceğine emin olduklarını söyledi.
Bu tür projelerin ise nitelikli insan kaynağı yetişmesine doğrudan katkı sağladığını ifade eden Tüzün, “Biz, 6 bölgede 4 bin 500’ü tekniker olmak üzere 7 bini aşkın çalışma arkadaşımızla kesintisiz ve kaliteli elektrik temini için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hizmet bölgemizde daha nitelikli insan kaynağını nasıl artırabileceğimiz konusunda sürekli insan kaynakları ve akademi birimlerimiz ile çalışmalar yapıyoruz. Bu projenin elektrik ekosistemine çok büyük katkı olacağına inanıyorum. Bu projeyi hayata geçiren sektör çatı örgütümüz olan ELDER’i kutluyorum. Biz bu projeyi birçok ilk için bir başlangıç olarak görüyoruz” dedi.

21 elektrik dağıtım bölgesinde yıllık 35-45 milyar lira yatırım
Toplantıda konuşan ELDER Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, derneğin görev ve sorumluluk alanlarından söz ederek, 81 ilde 21 dağıtım bölgesinde faaliyet gösterdiklerini ve yıllık ortalama 35-40 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirtti.
Özden, hali hazırda sektörün 67 binin üzerinde çalışma arkadaşlarına sahip olduklarına değinirken, çalışanların nitelikli olması ve sahanın ihtiyaçlarına cevap verebilmesini önemsedikleri için bu eğitim projesini hayata geçirdiklerini kaydetti.
"Elektrik Dağıtım Sektöründe Mesleki Eğitim ve Öğretim Sektörel Yetkinlik Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi”, sektördeki aktörlere hizmet vermek üzere bir eğitim merkezinin kurulması, çevrim içi bir öğrenme yönetim sistemi kurulması, uygulamalı ve online eğitimler verilmesi amacıyla ELDER tarafından hayata geçirildi.
Proje çerçevesinde ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında görev yapan toplam 200 öğretmene elektrik dağıtım şebekeleri ve işleyişleri konusunda eğitim verilecek.
Eğitimler, Dicle Elektrik dışında Başkent, GDZ, Çamlıbel, ADM, Trakya ve Sakarya Elektrik Dağıtım şirketlerinde de gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber