Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hasan Ölmez, kış ayları ile birlikte artış gösteren üst solunum yolu enfeksiyon hastalıkları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.Doç. Dr. Hasan Öl...
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hasan Ölmez, kış ayları ile birlikte artış gösteren üst solunum yolu enfeksiyon hastalıkları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Doç. Dr. Hasan Ölmez; mevsimsel olarak artış gösteren üst solunum yolu hastalıklarında tanı ve tedavi ile ilgili bilgi verdi.
Kış ayları ile birlikte vaka ve poliklinik sayılarında yoğun artış olduğunu söyleyen Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Ölmez, “Üst solunum yolu enfeksiyonu deyince aklımıza üst solunum yolunu bağlayan organların enfeksiyonu geliyor. Üst solunum yolu enfeksiyonu burun akıntısı, boğaz ağrısı ve öksürük gibi belirtilerin ortaya çıktığı, sinüsler, boğaz, burun, hava yolları veya akciğerler gibi vücudun solunumla ilgili kısımlarının enfeksiyonlarıdır. Burun akıntısı, öksürük ve boğaz ağrısı üst solunum yolu enfeksiyonunun en belirgin belirtileridir. Tedavi olarak dinlenme önerilmesinin yanında vücuda sıvı alımı da önemlidir.
“Bu yıl ağırlıklı olarak grip influenza görüyoruz”
Önceki yıllarda kuş gribi bulaşıcı, domuz gribi servisi vardı. Covid çok büyük hasar verdi. Bu yıl içerisinde böylesi salgınlardan bahsetmek güç. Bu yılda bu vakalarla ilgili hastalarımız oluyor ama yoğun bakıma düşecek kadar çok sayıda hastamız olmuyor. Bu biz doktorlar için gerçekten sevindirici. Bu yıl ağırlıklı olarak grip influenza görüyoruz. Domuz gribini tek tük olarak görüyoruz. Zaten kuş gribi ile karşılaşmadık. Bu yıl nadiren de olsa covid19 hastalarımız oldu. Bunları geçen yıllarla karşılaştırdığımızda çok daha az oldu” dedi.
Her üst solunum yolu hastalıklarında antibiyotik kullanılmayacağını kaydeden Doç. Dr. Ölmez, “RSV mikrobu (Respiratuar Sinsityal Virüs), akciğerlerde ve solunum yollarında enfeksiyonlara yol açan oldukça yaygın bir virüstür. Genellikle çocuklarda ve yaşlılarda görülen RSV virüsünün belirtileri arasında öksürük, burun akıntısı ve hafif ateş gibi soğuk algınlığına benzer semptomların yer aldığını belirten Ölmez; buda salgın konumunda değil. Ayrıca burun akıntısı ya da tıkanıklığı, göğüste baskı, nefes alırken ıslık sesini andıran hırıltı, sarı veya yeşil balgam çıkarttıran öksürük, bitkinlik hissi de bronşit hastalığında görülen belirtilerdir. Bu belirtiler olduğunda çok kısıtlı antibiyotikler kullanabiliyoruz.” diye konuştu.
Doç. Dr. Ölmez, bölgenin en kapsamlı göğüs hastalıkları yoğun bakım ünitesinden birisine sahip olduklarını ifade ederek, “Yoğun bakımların ileri teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış, 24 saat yaşamsal göstergelerin gözleminin ve tedavisinin yapıldığı birimler olarak hizmet veriyor” dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
Güneş, Türkiye'de emzirme oranının yaklaşık yüzde 65 seviyesinde kaldığını belirterek, annelerin yanlış yönlendirmeler ve toplumsal baskılar nedeniyle emzirmeyi erken bırakabildiğine dikkat çekti. "1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası" dolayısıyla açıklamala
Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki: Korkak ve çürümüş zihniyet
Rusya, Ukrayna'da askeri sanayi tesisini vurdu
03Türkiye'den Nijer'deki gerilim için sükûnet çağrısı
04Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı
05Erzincan'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi: Heyelan ulaşımı aksattı
06Muğla'daki yangından dönen arazöz devrildi: 5 işçi yaralandı
07Burhanettin Duran: Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor