Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gümüş Demirçubuk, çocuklardaki kulak şekil bozukluklarının genellikle doğuştan gelen ve genetik faktörlerle ilişkilendirilen bir durum olduğunu söyle...
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gümüş Demirçubuk, çocuklardaki kulak şekil bozukluklarının genellikle doğuştan gelen ve genetik faktörlerle ilişkilendirilen bir durum olduğunu söyledi.
Dr. Ayşe Gümüş Demirçubuk, "Çocuklarda kulak şekil bozuklukları genellikle doğuştan gelir ve genetik faktörlerle ilişkilidir. Bu bozukluklar arasında kulak kepçesinin normalden büyük olması (makrotia), kulağın dış kısmındaki kıkırdak yapısının anormal gelişmesi (kulak deformitesi) ve kulakların aşırı küçük ya da normalden daha belirgin olmaması gibi durumlar yer alır. bu şekil bozukluklarının bebeklik ve erken çocukluk döneminde fark edilebileceğini, ancak bazen travmalar veya doğum sırasında yaşanan zorluklar gibi çevresel faktörlerin de etkili olabilir" dedi.
Dr. Ayşe Gümüş Demirçubuk, "Kulak şekil bozuklukları, özellikle okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için psikolojik açıdan önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu bozukluklar, akran zorbalığına neden olabilir, özgüven kaybı yaşanmasına yol açabilir ve sosyal uyum sorunları oluşturur. Fiziksel farklılıklar, çocukların özgüvenini olumsuz etkileyebilir ve sosyal uyum sorunlarına sebep olabilir. Bu nedenle erken tanı ve tedavi çok büyük önem taşır" ifadelerini kullandı.
"Tedavi yöntemleri ve erken müdahalenin önemi"
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gümüş Demirçubuk, kulak şekil bozukluklarının tedavisinde cerrahi müdahalelerin yanı sıra tedavi yöntemlerinin de kullanıldığını belirterek, "Yenidoğan bebeklerde ve küçük çocuklarda, kulak yapısı daha elastik olduğu için bazı durumlarda cihazlar veya bandajlar ile şekil düzeltmesi yapılabilir. Erken dönemde müdahale, genellikle daha başarılı sonuçlar verir. Eğer erken müdahale yetersiz kalır veya şekil bozukluğu belirginleşirse, cerrahi müdahale gerekebilir. Kulak estetiği (otoplastik) ameliyatları genellikle 5-6 yaşlarında yapılır ve çocukların sosyal gelişimi için büyük önem taşır. Kulak şekil bozuklukları nedeniyle özgüven kaybı yaşayan çocuklar için psikolojik destek sağlanabilir. Ailelerin, çocuklarını cesaretlendirici ve destekleyici bir şekilde yönlendirmeleri önemlidir" şeklinde konuştu.
"Erken müdahaleyle çoğu kulak şekil bozukluğunun basit tedavilerle düzeltilebilir"
Dr. Ayşe Gümüş Demirçubuk, kulak şekil bozukluklarını erken dönemde fark etmenin önemini vurgulayarak, ailelere çocuklarının kulak yapısını düzenli olarak kontrol etmelerini ve herhangi bir farklılık fark ettiklerinde bir uzmandan yardım almalarını önerdi. Erken müdahaleyle çoğu kulak şekil bozukluğunun basit tedavilerle düzeltilebileceğini belirten Dr. Gümüş Demirçubuk, "Ebeveynler, çocuklarının kulak şekil bozuklukları konusunda endişe duyduklarında, zamanında bir uzmandan yardım alarak doğru çözüme ulaşabilirler" diye konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez
Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor
Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida
Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "
Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims
Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki hayati önemine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, doğal bir bağışıklık kaynağı olan anne sütünün bebekler için en değerli besin olduğunu belirtiyor. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Hal
ABD Lark Adası'na saldırdı, İran sert tepki gösterdi
Manş Denizi’nde balıkçı teknesi battı: 2 kayıp
03Elazığ'da otomobil ve motosiklet çarpıştı: 5 yaralı
04Giresun'da sağanak yağışlara karşı tedbirler değerlendirildi
05MTÜ 13 Sözleşmeli Personel Alacak
06İran'dan ABD'ye misilleme: Ürdün'deki iki askeri üs hedef alındı
07Hürmüz'de hakimiyet savaşı: ABD kontrol iddiasını yineliyor, İran geri adım atmıyor
Galatasaray A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Trabzonspor A.ş.
Samsunspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Beşi̇ktaş A.ş.
Eyüpspor
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor