Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 04 Nisan 2024 - 09:53 Yorum: 0

Dünyadaki yapay zeka otoriteleri, BAU’daki uluslararası zirvede geleceği konuşacak

Son yıllara damgasını vuran yapay zeka teknolojisinin dünyanın geleceğini nasıl etkileyeceği, Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde konuşulacak.Dünya’da savunma sana...

Dünyadaki yapay zeka otoriteleri, BAU’daki uluslararası zirvede geleceği konuşacak

Son yıllara damgasını vuran yapay zeka teknolojisinin dünyanın geleceğini nasıl etkileyeceği, Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) ev sahipliğinde İstanbul’da yapılacak Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nde konuşulacak.
Dünya’da savunma sanayiden tarıma, eğitimden finansa hemen her alanda etkisini hissettiren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Bilgisayar Bilimleri laboratuvar yöneticilerinden Edward Fredkin’in kainatın oluşumu ve yaşamın başlangıcından sonra üçüncü büyük olay olarak tanımladığı yapay zekanın otorite isimleri ve uzman akademisyenleri, 16-17 Nisan’da, İstanbul’da düzenlenen zirvede bir araya gelecek. Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) Kemerburgaz’daki teknoloji ve girişim merkezi Future Campus’ün ev sahipliğini yapacağı Future Al Summit 24 de, yapay zekanın geleceği mercek altına alınırken, Intel, Adobe, Huawei, Microsoft gibi markaların da yer aldığı 50’nin üzerinde firma stant açacak. 120’ye yakın girişimci ve akademisyenin de katılacağı zirvede, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve BAU Global Başkanı Enver Yücel de birer konuşma yapacak. Zirvede, teknolojiyi kullanarak sektörel çözümler üreten yeni girişimciler olan Start-Up’lar da kendilerini tanıtma fırsatı bulacak. 45 oturumda 65 konuşmanın yapılacağı zirveye yaklaşık 3 bin kişinin katılımı bekleniyor.
Yeni ürünler tanıtılacak
Sponsor firmaların tanıtım stantlarının da yer alacağı zirvede bazı markalar da yeni ürünlerini tanıtacak. Zirve, paneller, sempozyumlar, interaktif deneyim alanları, marka iş birlikleri, girişimci-yatırımcı bağlantıları ve etkileşimli alanlar aracılığıyla katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak.
Açılış konuşmasını yapay zeka yapacak
Türkiye ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde yapay zeka alanında en önemli ve kapsamlı etkinliklerden biri olan zirvede, California Üniversitesi’nden Prof. Dr. Leonard Lane, Dünya Bilim ve Sanat Akademisi’nden (World Academy of Art and Science) Prof. Dr. Garry Jacobs, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, IBM’de Master Invertor olan Neil Sahota, Google Türkiye CMO’su Serkan Girgin, Amazon Üst Düzey Yöneticisi Tony Lteif’de yer alacak. Ülkemizde yapay zeka konusunda başarılara imza atmış akademisyenlerin de konuşacağı zirvenin açılış konuşmasını ise yapay zeka gerçekleştirecek.
Sektörler ve yapay zeka
Akademisyenler ve uzman isimlerin yapay zekanın geleceğiyle ilgili sunum ve bilgilendirme yapacağı zirvede; “Sektörlerde yapay zeka dönüşümü” başlığıyla; eğitim, sağlık, finans, pazarlama, mühendislik, yazılım, tarım, savunma sanayi, yenilikci endüstriler, üretim ve lojistik alanlarında yapay zekanın kullanılması ve gelecekte öngörülen tablo konuşulacak. Hızla gelişen teknolojinin toplum ve yönetmelik yönlerinin de ele alınacağı zirvede, start-up’lar için yapay zekanın katkıları da anlatılacak.

Yapay zeka hukuka katkı sağlıyor
BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla, Yapay Zekâ Zirvesi’nin, hukuk alanında önemli bir dönüşüm ve gelişim sürecine işaret ettiğini söyledi. Yapay zekâ teknolojisinin giderek artan etkisiyle, hukuk dünyasında da çeşitli değişiklikler ve fırsatlar ortaya çıktığını belirten Gökyayla, “Bu zirve, yapay zekânın hukuk alanındaki uygulamalarını ve etkilerini ele alarak çalışanların bilgi ve deneyimini artırmayı hedefliyor. Yapay zekâ, hukuk alanında bilgi işleme, analiz ve tahmin yetenekleriyle önemli katkılar sağlamakta. Bu zirve, yapay zekâ teknolojisinin hukuk dünyasına sunabileceği yeni yaklaşımları ve çözümleri tanıtmak, hukukun daha verimli ve erişilebilir olmasını sağlamak için yapılabileceklere ve geleceği ışık tutacaktır.” dedi.

Hastaya hızlı teşhis koymaya yardımcı
Yapay zeka uygulamalarının sağlık sektöründe teşhisten tedaviye, epidemiyolojik çalışmalardan hasta takibine kadar birçok alanda önemli ilerlemeler sağladığına dikkat çeken BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç ise bu teknolojilerin, tıbbi verilerin işlenmesi ve analizi, hastalıkların erken teşhisi, kişiselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi ve sağlık hizmetlerinin genel olarak iyileştirilmesi konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kılıç, “Yapay zeka, büyük veri setlerinden karmaşık bilgileri ve ilişkileri tanımlayarak, tıbbi araştırma ve uygulamalarda yeni kapılar açmaktadır. Örneğin, kanser teşhisi ve tedavisinde, yapay zeka destekli sistemler, tümörlerin görüntülerini analiz ederek, teşhisin daha hızlı ve doğru bir şekilde konmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda, hastaların genetik bilgileri ve yaşam tarzı verileri kullanılarak, her bireye özel tedavi yöntemleri geliştirilmesine imkan tanır. Tıp Fakültesi olarak, bu konularda farkındalık oluşturmak ve en iyi uygulamaları teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.

İletişim endüstrisi yapa zeka ile dönüşüyor
Üniversitenin İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Suher de iletişim endüstrisinin, yapay zekanın sağladığı araçlar sayesinde önemli bir dönüşüm geçirmekte olduğunu söyledi. Suher, “Yapay zeka tabanlı chatbotlar, müşteri hizmetleri ve destek süreçlerini otomatikleştirerek daha etkili ve verimli bir hale getirmekte; dil işleme teknolojileri ise çok dilli ve kültürlerarası iletişimi kolaylaştırmaktadır. Yenilikci endüstrilerde de yapay zekanın etkisi büyüktür. Yapay zeka, müzikten sanata, edebiyattan film yapımına kadar geniş bir yelpazede üretici süreçlere katkıda bulunmakta ve yeni eserlerin oluşturulmasına imkan tanımaktadır. Bu anlamda Future IA Summit, bu teknolojilerin nasıl çalıştığını, endüstrilere nasıl entegre edilebileceğini ve etik, sosyal, ekonomik etkilerini derinlemesine anlamak için eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Şimdiden tüm katılımcılara başarılı ve verimli bir zirve dilerim” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber