Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye Yüzyılı Düzce için 100 proje çalışmalarına yönelik yaptığı değerlendirme de "Bu çalışmamız...
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye Yüzyılı Düzce için 100 proje çalışmalarına yönelik yaptığı değerlendirme de "Bu çalışmamız akıllı yönetim, akılla yönetim bütünü itibariyle bir vizyon belgesidir. Geleceğe matuf ve Düzce özelinde Türkiye'deki tüm belediyelere yol gösterecek niteliktedir" dedi.
Düzce Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci oturumu öncesinde Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü belediye meclis üyelerini yürütülen projelere dair bilgilendirdi.
Projelere dair bir doküman hazırladıklarını ve tüm meclis üyelerine birer kopyasını takdim ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Özlü, "Bu dokümanda yaklaşık 100 proje var. Proje denince akla sadece asfalt, yol yapmak gelmesin. Sosyal faaliyetlerimizi de proje olarak değerlendiriyoruz. Dolayısıyla Türkiye Yüzyılında Düzce için 100 projeyi esas aldık" dedi.
"Tasarlıyor, planlıyor, programlıyoruz"
Belediyelerin günümüzde şehirlerin lokomotifi işlevini ve misyonunu kazandığını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Özlü, "Belediye Başkanları ve idarecilerinin misyonu şehirlerin geleceği açısından son derece önemli bir hal aldı. Günü kurtaran değil geleceği planlayan, popülist olan değil çözüm odaklı çalışan idarecilerin başarıları görülür oldu. Geleceği planlamak ve tasarlamak şehirlere en az 50 yıllık bir projeksiyonla bakabilmek, yarınların sorunlarını öngörebilmek ve değişimi yönetmek çağdaş yerel yönetim zihniyetinin göstergeleri oldu. Düzce Belediyesi olarak bütün faaliyet ve çalışmalarımızı, ister teknik ister sosyal içerikli olsunlar proje esaslı olarak tasarlıyor, planlıyor ve programlıyoruz" şeklinde konuştu.
Düzce'yi yarınlara taşıyacak 100 proje
Proje esaslı çalışmanın, girdisi, çıktısı, takvimi, bütçesi belli olan çalışma demek olduğunu, aynı şekilde gözle görülüp, elle tutulan aynı zamanda insanlara fayda sağlayan iş ve eylemler bütünü demek olduğunu belirterek konuşmasın sürdüren Özlü, Düzce'yi yarınlara taşıyacak olan 100 projelerini bu inançla tasarladıklarını ve Türkiye yüzyılında 100 proje çalışmasını tüm Düzcelilerin dikkatine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.
10 temel ilke
Belediyeciliğin esaslarını, insan, bütçe, imar, altyapı, çevre, ulaşım, kültür, kalkınma, teknoloji ve kalite başlıkları altında 10 temel ilke olarak öngördüklerine dikkati çekerek Başkan Özlü, şunları söyledi; "Bu ilkelerimizi, projelerimizin referans ve çıkış noktası olarak belirledik. Her bir ilkenin altını Düzce'mizin önümüzdeki 50 hatta 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak projelerle doldurduk. Bugünü değil geleceği planladık. Düzce'nin tüm potansiyelini tüm hemşerilerimiz ve ülkemiz için harekete geçirme kararlılığımızdan geri adım atmayacağız. Şehrimizin, belediyecilik hizmetleri ile sanayisi, tarımı, turizmi ile gelecekte bugünden çok daha kalkınmış bir şehir olacağına yürekten inanıyorum. Bu inancımız hiç eksilmedi, eksilmeyecek. Çünkü biz potansiyelimizi biliyoruz. Bu potansiyeli harekete geçirmek istiyor, bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz."
"Şehrimizi her alanda kalkındırmaya devam edeceğiz"
Faruk Özlü, konuşmasının sonunda şu sözlere yer verdi; "Türkiye yüzyılı Düzce için 100 proje çalışması, tamamlanan ve mutlak süratle tamamlanacak. Bu çalışmamız "Akıllı yönetim, Akılla yönetim" bütünü itibariyle bir vizyon belgesidir. Geleceğe matuf ve Düzce özelinde Türkiye'deki tüm belediyelere yol gösterecek niteliktedir. Bu önemli vizyon belgesinin ve projelerimizin somutlaşmasında emeği ve katkısı olan tüm ekip arkadaşlarıma, belediye meclisimizin siz değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Düzce'mizi Türkiye Yüzyılının tüm gerekleri ile ihya ve inşa etmeye, şehrimizi her alanda kalkındırmaya devam edeceğiz."
Başkan Özlü konuşmasının ardından, birer kopyasını ilettikleri meclis üyeleri ile Türkiye Yüzyılında Düzce için 100 projenin aktarımını yapabilmek için önümüzdeki günlerde bir araya gelmek istediğini iletti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
AFAD verilerine göre Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sabah saatlerinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine
Final Dönüşü Kaza: Yeşilyurtspor Taraftarlarını Taşıyan Otobüs Devrildi
Valilikten Yeşilyurtspor Taraftar Kazasına İlişkin Açıklama
03Malatya Doğa Koleji’nde 19 Mayıs Coşkusu
04Yeşilyurtspor Yönetiminden Yaralı Taraftarlara Hastane Ziyareti
05Hüseyin Doğan Dede Malatya’da Dualarla Anıldı
06Dolu Yağışı Sonrası Kayısı Bahçelerinde Hasar Tespiti Başlatıldı
07Palanga Mayıs'ta Sarıya Büründü
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor